Skip to Content

Theaterperformance FIXATION

De nieuwe theaterperformance van Ronald de Ceuster gaat dinsdag 6 maart in première in het Kunstenlab. FIXATION in geïnspireerd op de teksten van kunstenaar Lieke Göbbels. De avond begint met een inleiding op de performance en wordt afgesloten met een heerlijk diner. Tijdens het diner kan het publiek, onder leiding van Helene Meijer, met de makers napraten over de performance.

Eerder presenteerde kunstenaar Ronald Ceuster in samenwerking met Kunstenlab de succesvolle performances TURNING en STILL.

In FIXATION laten de performers Petra Dictus en Arianne Koeleman, op muziek van Diederik de Ceuster en met teksten van beeldend kunstenaar Lieke Göbbels, een reeks associatieve beelden van hunkering en pijn zien in een installatie van purfoam, vormgegeven door Ronald de Ceuster.
Samen met de muziek van ruisklanken en echo’s van verstilde gitaren wordt er een grillig universum gecreëerd waarin angst en troost samenkomen.

Aanleiding voor FIXATION zijn de teksten van Lieke Göbbels waarin Ronald de Ceuster het gevoel van verlies herkende. Beiden hebben een dochter verloren. Göbbels teksten geven herinneringen vol heimwee weer naar het leven van een klein meisje en haar moeder, gezien vanuit het kind dat troost en plezier zoekt bij grote hond K, popje A, Lammetje O…