Skip to Content

Theaterschip Humorfestival

Theaterschip komt met een uitgebreid programma tijdens het Humorfestival! Dit is het overzicht van vrijdagavond 27 december.

Theater:
Theaterschool Deventer:
Toegangsprijs: €2,00 (losse kaart of €5,00 passe-partout voor de vrijdagavond of zaterdagavond)

Hond (18.00u.)
De productieklas maakt ‘Hond’, een tragikomische voorstelling over de man des huizes die moet opboksen tegen zijn vrouwelijke leefomgeving. Naast zijn drukke baan en zijn veeleisende gezin krijgt Kees te maken met allerlei kennissen en vrienden die binnen komen vliegen om een gezellig samenzijn te vieren. En plotseling hebben ze een hond…

Eén Colli (18.30u.)
Treed binnen in de wereld van de meest gedoodverfde concurrent van de webwinkel. Ontdek het plezier achter de nieuwste collectie uitgestalde colli’s, met ons klantvriendelijke, modieuze winkelpersoneel. In deze beweeglijke, hilarische voorstelling wordt u meegenomen in het alledaagse leven van een kledingzaak.

De Kroeg (19.30u.)
In café de kroeg is het altijd gezellig. Er is live muziek, een leuke barman en je kan er een lekker potje voetbal kijken. Zoals in elke kroeg gebeurt er wel eens wat. Een meningsverschil, vriendschappen die ontstaan, een flirterig blik of een dronken stamgast. Niks bijzonders zou je zeggen. Maar toen was er Elsje… ‘De Kroeg’ is een grappig voorstelling gespeeld door leerlingen van het Theaterschip over hoe je echte vrienden maakt.

Over prinsen en prinsessen en andere eenzame figuren (20.40u.)
Je kent me niet. Ik ben een prins – de prins- die jou wakker zal kussen. Ik kom naar je toe. Een humoristische voorstelling door twaalf Theaterschippers van Theaterschool Deventer.

Tobias’ Mousetrap (22.10u.)
Dirigent Tobias is weer klaar voor het nieuwe seizoen. Zijn koortje ook. Er moeten drastische wijzigingen worden doorgevoerd… Tobias probeert te redden wat er te redden valt, maar helaas… Een voorstelling van de Musicalklas van het Theaterschip.

Theaterschool Enschede:
Toegangsprijs: €2,00 (losse kaart of €5,00 passe-partout voor de vrijdagavond of zaterdagavond)

Op zoek naar Yussuf (21.40u.)
‘Wat zoeken we?’ ‘Onopvallend. Iemand die niet opvalt in de menigte.’ ‘Hij moet dus goed kunnen inblenden in verschillende culturen.’ ‘We weten zelf ook niet goed wat we zoeken. Het is een pilot. Het is de ultieme zoektocht.’

Theatersport:
Toegangsprijs: €2,00 (losse kaart of €5,00 passe-partout voor de vrijdagavond)

Theatersportvereniging Andere Koek in Deventer traint en speelt improvisatietheater. Daarbij richten wij ons op Theatersport. Dit is improvisatietheater in de vorm van een wedstrijd. Het belangrijkste van theatersport is dat er geen script of vaste tekst voor handen is. Alle scènes worden op het toneel geïmproviseerd. Er kan niets worden voorbereid, want het publiek bepaalt tijdens een wedstrijd met wat voor onderwerpen, voorwerpen en op welke plaats er wordt gespeeld. Daarbij draait alles op fantasie want er worden geen echte voorwerpen, decorstukken of toneelkleding bij gebruikt.

Dans:
Rhythm Divine laat tijdens het Humorfestival zien wat het in huis heeft. De groep staat onder leiding van Charell Peters.
Tijden: 19.10u. 20.10u. 21.20u.
Toegangsprijs: €2,00 (losse kaart of €5,00 passe-partout voor de vrijdagavond)

Muziek:
Op vrijdagavond en zaterdagavond zullen Singer-Songwriters en DJ’s voor een muzikale omlijsting zorgen tijdens die momenten dat er geen voorstellingen zijn in het Theaterschip of Huis voor de Amateurkunst. Op vrijdagavond staan daarbij natuurlijk de smartlappen centraal.

Clown Bassie voor volwassenen
Clown Bassie komt met een speciaal liedjes en sketches programma voor volwassen. En naar ons idee de ideale artiest om de smartlappenavond in DokH2O mee af te sluiten. Omdat hij niet groot was noemde iedereen hem Bassie. Bas wilde altijd al artiest worden maar pa en moe dachten daar anders over en lieten hem testen om te zien voor welk beroep hij geschikt was. De vrouw die de test afnam liet hem 5 vellen papier zien met allemaal balletjes en getallen en vroeg hem daarna om enkele houten blokje in elkaar te zetten. Na vijf minuten zei zij met een stralend gezicht; ‘Jij bent maar voor één ding geschikt en dat is timmerman!’

Bassie, op zijn veertienjarige leeftijd ook al niet op zijn mondje gevallen, vroeg heel beleefd aan de vrouw; ‘ Bent u uit de poppenkast gevallen of hebben ze u er uit gegooid?’ en liep schaterlachend de deur uit nageschreeuwd door de vrouw met woorden die ze beslist niet op de universiteit geleerd had.

Toegangsprijs Bassie: €5,00 (alleen met een passe-partout voor de vrijdag)

Voor meer informatie en reservering kaarten ga naar www.theaterschip.nl

Datum: 27 december 2013
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: verschillende prijzen
Locatie: Theaterschip

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda