Skip to Content

Try-out Resistance! Atelier

Tijdens ‘Resistance! Atelier’, het nieuwste internationale project van het Theaterschip, verdiepen jongeren zich in de verzetsgeschiedenis van Molukkers in Nederland. Samen met theatermaker Fiona Kelatow doen zij onderzoek binnen de Molukse gemeenschap in Deventer. De jongeren halen verhalen uit de geschiedenis en de gemeenschap op en gaan daarmee in de herfstvakantie aan de slag.

Wát zij precies gaan maken bepalen zij zelf. Dit kan een theaterperformance worden, een hoorspel, podcast, korte film of misschien wel iets heel anders. Benieuwd naar het eindresultaat? De try-out van Resistance! Atelier vindt op vrijdag 27 oktober om 19:30 uur plaats in de theaterzaal van het Theaterschip. Reserveer je gratis ticket via de website!

‘Resistance! A Youth Festival of Modern European History’ is een internationale uitwisseling van jongeren, nieuwe makers, historici en organisaties uit zes verschillende landen. Samen met een groep jongeren maakt elke deelnemende organisatie een performance of andere kunstuiting waarin een belangrijke historische gebeurtenis centraal staat. In 2024 gaat het werk dat de jongeren gemaakt hebben op tournee langs de 5 samenwerkingspartners van dit project in Slovenië, Tsjechië, Portugal, Frankrijk en Italië.

Datum: 27 oktober 2023
Deur open: 19:00 uur
Tijd: 19:30 - 21:00
Entree: Gratis (bestel tickets)
Locatie: Theaterschip
Website organisator

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda