Skip to Content

Wolven in Deventer en Olst

Op 29 en 30 juni zullen de Wolven uit het historische en muzikale openluchttheater spektakel vanaf 20:00 uur in Het Havenkwartier rondstruinen. Nadat ze het Havenkwartier hebben verslonden zullen ze verder trekken naar landgoed de Heare in Olst om daar op 1 juli te spelen.

De Hongerige Wolf is een historisch en muzikaal openluchtspektakel dat gespeeld zal worden door een speciaal voor deze voorstelling uit Overijssel samengestelde cast. Die zal bestaan uit een groep vaste professionele acteurs en actrices die gaan samenwerken met lokale amateurs en verenigingen.

De Hongerige Wolf neemt je mee naar de Burcht van Collendoorn in Overijssel en laat je zien hoe er in de 14e eeuw geleefd wordt in gevangenschap, hoe Rudolf worstelt met zijn verliefdheid, in gevecht raakt met de wolven, er achter komt welke leugen zijn leven lang in stand is gehouden en hoe de liefde de waarheid boven tafel krijgt… Laat je meevoeren in de familiegeheimen, de geldroof, de onderdrukte gevoelens en vriendschappen die stuk dreigen te gaan… Beleef het avontuur van Pater Thomas, Kunegonda, Ida, Agnes, Everhard en natuurlijk Rudolf, die blijkt te beschikken over een flinke dosis heldenmoed en reuzenkracht!

De Hongerige Wolf is 15 juni in premiere gegaan in het openluchttheater Brilmansdennen in Losser. Ondanks de voorspellingen van slechte weer zijn er genoeg mensen komen kijken. En terecht want in samenwerking met de muziek vereniging TJHO werd deze eerste versie van De Hongerige Wolf eentje om niet te vergeten. Precies dat wat er met elke voorstelling zal gebeuren. Op 29 en 30 Juni dal De Hongerige Wolf te zien zijn in het Havenkwartier in Deventer. En op 1 juli zullen de Wolven rondlopen op Langoed de Haere in Olst.

De Hongerige Wolf is van 15 juni t/m 2 september in de hele provincie in vrijwel ieder openluchttheater te zien, en nog gratis ook. Op elke plek is het stuk uniek en onderscheidend ten opzichte van de andere. De voorstelling speelt in en wordt mede mogelijk gemaakt door de openluchttheaters van Losser, Ommen, Balkbrug, Luttenberg, Nijverdal, Enschede en Markelo. Daarnaast speelt de voorstelling ook nog in Deventer en in Olst.

De vaste cast bestaat uit: Pim Wessels (Spangas, de Hoofdprijs en Van God Los), Abke Bruins (Anne Frank in Je Anne, bekroond met een musical award) Evelien Harberink (Patricia Wildspieker in van Jonge Leu en Oale Groond) Annika van Brugen, Arjan Bouw, Julian Goldsman, Job de Roo, Esther Sloots, Anneroos Klunder, Jordi Pronk, Diede Wartena.
De regie van het spektakel ligt in de handen van Benno Hoogveld (Deandels, Guido Weijers Kerst spektakel, Titanic de musical Elisabeth).

Datum: 29 juni 2012 - 30 juni 2012
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: Havenkwartier

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda