Skip to Content

Zabuki kinderscience cafe

Zabuki duikt in het water!

Kinderen die niet genoeg krijgen van leren en ontdekken, kunnen dit nieuwe schooljaar weer één keer in de maand terecht bij Zabuki! Op woensdagmiddag 12 september gaat Zabuki samen met nieuwsgierige kinderen proeven aan wetenschap in cultureel café DOK H2O in het Havenkwartier van Deventer.

Kan water snijden? Is slootwater net zo zuur als azijn? Hoeveel water past in een glas? En hoeveel water past in een stuk bosgrond?

Ben jij tussen de 7 en 12 jaar en mega nieuwsgierig naar het antwoord op deze en nog meer vragen? Kom dan naar Zabuki Kinder Science Café! Onze gast Hans Husselman is civiel ingenieur. Hans heeft vele jaren in verschillende ontwikkelingslanden als Afghanistan, Filippijnen, Egypte en Zimbabwe mensen opgeleid om schoon water naar huizen te brengen en vuil water weer schoon te krijgen. Nu brengt hij zijn kennis naar zijn eigen land bij Zabuki en krijgen de kinderen tips hoe wijs je kan zijn met water voor nu en voor later!

We gaan natuurlijk proefjes doen om te ontdekken hoe sterk en zwaar water is en of een ei wel of niet op water blijft drijven. We kijken hoe belangrijk water is voor de grond, maar ook voor dieren en planten.

Dit wil je toch niet missen? Geef je snel op via www.zabuki.nl of mail naar info@zabuki.nl.

 

Datum: 12 september 2012
Tijd: 14:00 - 16:00
Entree: 5 euro
Locatie: Valencia

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda