Skip to Content

Zoet&Zo Challenge

Live taartwedstrijd voor het eerst in Nederland!

Op zaterdag 9 april zal de Zoet&Zo Challenge plaats vinden in het vm Davogebouw in Havenkwartier Deventer. Drie teams zullen live tegen elkaar strijden om de mooiste en meest unieke taart te maken en te decoreren. De taart moet bestaan uit minstens 5 lagen. Een deskundige jury zal tijdens en na de wedstrijd de taarten beoordelen. De teams hebben hiervoor maar 6 uur de tijd. En het publiek kan de hele wedstrijd live mee kijken.

Tegelijk met de Zoet & Zo Challenge is er een exclusieve beurs met leuke en zoete stands op het gebied van taart (decoratie), chocolade, snoep en heel veel unieke hippe hebbedingen! Ook krijgen de eerste 100 bezoekers een goedgevulde goodie bag, leggen we de roze loper uit, is er een zoete act en een springkussen voor de kinderen buiten, in de vorm van een taart! Kortom, alles draait om zoet en de zoete belevenis.

Inmiddels zijn de teams bekend gemaakt en presenteren zij zich op onze website. De geselecteerde teams bestaan uit taartdecorateurs die een eigen bedrijf hebben tot decorateurs die dit als hobby doen. Al met al zeer getalenteerde teamleden! Het belooft een spannende en uitdagende wedstrijd te worden.

De Zoet&Zo Challenge wordt gepresenteerd door onze host Vicky Littlejohn (Miss Bakery). Vicky Littlejohn is lid van het Nederlands Patisserie Team, een team van toppatissiers dat deelneemt aan internationale vakwedstrijden en de kennis op enthousiaste wijze doorvertaalt aan bakkers in Nederland.

De juryleden worden op de dag zelf bekend gemaakt en zijn professionals, twee juryleden op het gebied van taartdecoratie en één jurylid op het gebied van patisserie. Dit jurylid is een jong professional en werkt bij een zeer bekende patissier uit de regio. De andere juryleden hebben beide veel ervaring op het gebied van taartdecoratie op verschillende gebieden (van het organiseren van landelijke activiteiten tot het zelf geven van workshops en masterclasses).

Donatie
De wedstrijd taarten worden na afloop van de wedstrijd gedoneerd aan de Stichting Voedselbank Deventer. De Stichting zal de taarten rond 18.00 in ontvangst nemen.

Datum: 9 april 2011
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: vmDAVO publieksruimte

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda