Skip to Content

Zomerstalling

Een groepstentoonstelling in het Kunstenlab over verfestivallisering van de beeldende kunst.

Elise van der Linden – Arno Arts – Oscar Prinsen – Florentijn Hofman – Arjen Boerstra – Uwe Dobberstein – Rutger Zuyderveldt – galerieopweg – Rob Sweere – Maaike Folmer

Het is zomer en het festivalseizoen is in volle gang: volgens de laatste festivalmonitor kent Nederland op dit moment maar liefst 801 festivals met meer dan drieduizend bezoekers en daarnaast nog heel veel kleinere festivals. Het merendeel hiervan zijn muziek- en theaterfestivals.

Festivals zijn steeds vaker ook een podium voor de beeldende kunst én daarmee een opdrachtgever die in betekenis toeneemt. Grote kunstwerken die opvallen en zich gemakkelijk laten ervaren, staan prominent op de festivalterreinen. Als decor, side-kick als er even géén concert gaande is, of als fantastisch nieuwe tentoonstellingsplek waar heel veel publiek komt?

Hoe houdt een ‘festivalkunstwerk’ zich in een geheel andere context? Als een kunstwerk dat speciaal is gemaakt voor festivals, niet solo tussen de podia en bars staat, maar met een aantal andere werken samen in de white cube? Wat voor relatie gaan ze dan met de locatie en elkaar en wat betekent dit voor de beleving en inhoudelijkheid van het werk?

Dat onderzoeken we in ‘Zomerstalling’: een tentoonstelling waar kunstwerken van een tiental kunstenaars ‘gestald’ staan die dit jaar niet te zien zijn op Lowlands, Into the Great Wide Open, Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole of een van de vele andere festivals.

Datum: 27 juni 2015
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: Kunstenlab

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda