Skip to Content

Bodenloods opgeleverd en overgedragen aan de huurders

Afgelopen vrijdag werd door Margriet de Jager de sleutel uitgereikt aan de huurders (DokH2o en Huis voor de Amateurkunst) van de Bodenloods zodat zij zelf voor het Festival Havenwerk het pand verder kunnen afmaken en inrichten. Peter Waltmann heeft namens de NV Maatschappelijk Vastgoed de bouwers bedankt voor hun enorme inzet.

Het feestje was mede georganiseerd om alle vaklieden, die hard hebben gewerkt om de loods op tijd af te krijgen, te bedanken voor hun inzet. Het is bij opleveringen en openingen vaak de vergeten groep die de klus heeft geklaard en daarom werden zij die middag in het zonnetje gezet.

In de afgelopen 3,5 maand is er door de werknemers en onderaannemers van aannemersbedrijf BAM hard gewerkt aan de Bodenloods om de oude loods om te toveren in een industrieel pareltje van het Havenkwartier Deventer. Het was een waar kunststukje om dit op tijd voor elkaar te krijgen. Het weer zat niet, met een race tagen de klok is het gelukt om m.n. de werkzaamheden aan het dak af te ronden. Het nu karakteristieke lichte dak van de Bodenloods heeft nog een bijzonderheid en dat is een verhoogd gedeelte ter plaatse van DokH2o en het Huis voor de Amateurkunst om de overlast van muziek voor de woonomgeving te beperken. Binnen zien we een zee van ruimte waarin toch nog het oude industriële karakter van de loods behouden is gebleven.

De Bodenloods is opgeleverd maar nog niet af. Dat lijkt een tegenstelling maar is toch juist. In de komende weken gaan de huurders van de Bodenloods het interieur afronden naar hun wensen.

Gepubliceerd op: 21 mei 2013