Skip to Content

Burgerweeshuis stelt grote zaal beschikbaar voor programmering van De Perifeer dit najaar

Burgerweeshuis stelt haar grote zaal beschikbaar voor De Perifeer. Het platform voor muziek, kunst, performance en experiment zal dit najaar een deel van zijn activiteiten aan de Bagijnenstraat programmeren. Door de coronamaatregelen is het Burgerweeshuis gedwongen voor grote concerten uit te wijken naar een loods aan de St. Olafstraat op het Havenkwartier, waardoor ruimte ontstaat voor andere partijen.

De Perifeer
De Perifeer bevindt zich normaal gesproken in het atelier van Harco Rutgers in Havenkwartier Deventer en biedt als mini-podium plaats aan ongeveer 20-30 bezoekers. Vanwege corona is daar het toegestane bezoekersaantal nu teruggelopen tot 4… “Dit is een mooie kans om eindelijk weer een aantal shows te kunnen organiseren en om meer mensen kennis te laten maken met het programma van De Perifeer”, aldus Rutgers.

“In samenwerking met het Burgerweeshuis creëren we een groter publieksbereik en hebben we een hogere capaciteit.” Kelly Hammer, directeur van het Burgerweeshuis is blij om haar podium voor andere partijen beschikbaar te stellen: “Het Burgerweeshuis is er voor heel Deventer en we zijn altijd op zoek naar bijzondere samenwerkingen. Op deze manier trekken we nieuw publiek en kunnen we onze huidige bezoekers een nog breder programma aanbieden.”

Programma
Op de planning staat o.a. een concert van het Belgische jazzkwartet Kabas, een albumpresentatie van het Deventer duo Diepenmaat/Sallaerts, een solo optreden door Jon Doe One (de bassist van DAAU), een perverse live show van het beruchte Coolhaven en een audiovisueel spektakel van Cut Worms & Optical Machines. Tickets voor de shows van De Perifeer zijn verkrijgbaar via www.burgerweeshuis.nl en www.perifeer.org.

Gepubliceerd op: 9 september 2020