Skip to Content

Creation in Fire and Metal in Elevatorgebouw

Voor de zomer is er een ontwikkelcompetitie uitgeschreven voor het Elevatorgebouw (met plateau) in het Havenkwartier. Er waren drie selectiecriteria gesteld:

 1. Een tweede jeugd: Behoud en/of hergebruik van de aanzuiginstallatie en transportbanden;
 2. Doordeweeks: Zorg voor levendigheid en reuring in het gebied, vooral doordeweek;
 3. Handen uit de mouwen: Zet in op het creatieve en experimentele maken en verkopen.

In september is de winnaar van de ontwikkelcompetitie bekend geworden. Op basis van de inzendingen en de beoordelingen heeft de het projectteam Havenkwartier, onder leiding van de supervisor Andries Geerse besloten het voorstel van Uwe Dobberstein te honoreren.

Het juryrapport zegt over de inzending van Uwe het volgende: Deze initiatiefnemer is een smid die een technische werkruimte en galerie wil realiseren; de smid is nu reeds in het Havenkwartier gevestigd.

 1. Een tweede jeugd
  Deze inzending scoort relatief goed op dit criterium. De aanzuiginstallatie in het Elevatorgebouw vormt het industriële decor, waartegen de smid zijn sierraden en andere producten wil tentoonstellen: ‘Metaal op metaal’.
 2. Doordeweeks
  Deze inzending scoort relatief goed op dit criterium. De smid werkt doordeweeks ‘met de deuren open’. De galerie is dan ook open, maar zal waarschijnlijk ook in het weekend het nodige publiek aantrekken.
 3. Handen uit de mouwen
  Deze inzending scoort relatief goed op dit criterium. Het modern-ambachtelijke c.q. kunstzinnige element in het voorstel wordt hoog gewaardeerd.
Gepubliceerd op: 15 oktober 2012