Skip to Content

DAVO zoekt culturele ondernemer

Deventer zoekt een culturele ondernemer die de publieksruimten in het DAVO wil beheren, exploiteren en zich wil richten op een publieksprogrammering. Het gebouw in het Havenkwartier biedt ruimte voor experimentele en vernieuwende evenementen, exposities, workshops, presentaties en podiumacts.

De publieksruimten in het DAVO hebben een totale oppervlakte van circa 425 m2. De ruimten bestaan uit een poppodium en een event- en expositieruimte. DAVO wordt in 2013 gerenoveerd zodat het gebruiksklaar is voor haar (deels nieuwe) gebruikers. Kijk onder aan de pagina voor de volledige uitvraag.

Geïnteresseerden kunnen een plan indienen. Het plan wordt getoetst op de publieksprogrammering in DAVO, meerwaarde voor de uitstraling van het Havenkwartier en financiële haalbaarheid (meerjarig exploitatieplan). In het concept is het experiment een nadrukkelijk aandachtspunt. De programmering is een aanvulling op bestaande programmeringen in Deventer en een toevoeging op het aanbod in het Havenkwartier zelf.

De plannen worden beoordeeld door NV Maatschappelijk Vastgoed Deventer (de nieuwe eigenaar van DAVO), gemeente en het Kunstenlab. De projectleiding is in handen van de NV. Contactpersoon namens de NV is mevrouw M. Conijn van het Kunstenlab. Voor vragen, een afspraak of het indienen van plannen kunnen geïnteresseerden contact opnemen met haar via mail: Mieke@kunstenlab.nl, of telefoonnummer: 0570 – 611848.

In februari/maart 2013 worden gesprekken met potentiële exploitanten gevoerd. Uiteraard is er de mogelijkheid om de publieksruimten te bezichtigen. De sluitingsdatum voor het indienen van de plannen is 5 april 2013.

Gepubliceerd op: 4 februari 2013