Skip to Content

Definitief ontwerp Industrieweg klaar

Het definitieve ontwerp voor het aanpassen van de Industrieweg is klaar. De gemeente Deventer gaat het asfalt en de riolering vervangen. Er komt één fietspad voor fietsers uit beide richtingen. Dit fietspad is afgeschermd van de rijbaan. Verder komt er een speciale opstelstrook voor vrachtwagens die wachten voor Roto Smeets.

De gemeente verbetert op deze manier de bereikbaarheid en het aanzien van de Industrieweg. Ook de verkeersveiligheid op de Industrieweg neemt toe, vooral voor de fietsers.

Het aanpassen van de Industrieweg komt de bereikbaarheid van de stad ten goede. Ook sluit het ontwerp goed aan bij de herontwikkeling van het Havenkwartier Deventer. Door het gebruik van hoogwaardige materialen, waaronder natuursteen, krijgt de Industrieweg bovendien een heel andere en betere uitstraling.

De gemeente wil de riolering en het asfalt van de Industrieweg al langere tijd vervangen. Het asfalt is door de slechte riolering verzakt en wordt tot nu toe met noodgrepen gerepareerd. De bedrijven aan de Industrieweg bepleiten al jaren grondig onderhoud en een veiligere verkeerssituatie. Wethouder Marc-Jan Ahne: “De noodzakelijke vervanging van het asfalt en de riolering is gecombineerd met de wensen van de bedrijven voor het aanpassen van de Industrieweg. Ik ben blij dat we wensen vanuit de bedrijven en noodzaak op deze manier hebben samengevoegd en één van de entrees van Bergweide en het Havenkwartier eindelijk kunnen aanpakken.”

Naar verwachting beginnen de werkzaamheden begin september.

Gepubliceerd op: 1 juli 2011