Skip to Content

Een verloren jaar!?

Afgelopen jaar was het stil in het Havenkwartier. Natuurlijk werd er nog wel gebouwd, maar er was geen Piknik, LOS of buurtactiviteiten. Ook als bestuur vervielen we in een soort Corona-winterslaap, na een mooie start in het pre-coronatijdperk. Nu middenin de lockdown willen we vooruitblikken. Kortom, we stropen de mouwen op en kijken hoe we 2021 een bruisender jaar kunnen maken in het Havenkwartier. Dat doen we natuurlijk niet alleen, maar willen we vooral samen met jullie doen.

De volgende initiatieven zien we voor ons:

  • We willen graag een digitale bijeenkomst organiseren samen met de wijkambtenaar, politie en een verkeersambtenaar over overlast en verkeersveiligheid.
  • We zullen naar aanleiding van de online informatiebijeenkomst over de woontoren een samenvatting van de gezamenlijke inbreng naar de ontwikkelaar sturen.
  • Na de zomer zouden we ook graag een soort buurtfeest willen organiseren. Online of live. We kijken wat mogelijk is.
  • Ook denken we na over een festival om het Havenkwartier na corona opnieuw op de kaart te zetten.
  • We willen binnenkort een digitale ledenvergadering houden om de plannen toe te lichten en van jullie ideeën te horen. Hier ontvangen de leden een uitnodiging voor.

In die vergadering willen we ook voorstellen om dit jaar een contributievrij jaar te maken. Vorig jaar is er gewoon weinig gebeurd en we willen graag dat iedereen zich betrokken voelt bij de wijk. Natuurlijk zijn veel zaken onzeker en afhankelijk van wat er volgens de corona-regels mag, maar we willen zeker zorgen dat 2021 meer bruist in de buurt dan het afgelopen jaar. Dit kunnen we natuurlijk alleen samen, dus…

  1. Mocht je nog geen lid zijn, maar dat wel willen worden mail even naar timo@bestwerk.nl (e-mail van de buurtvereniging volgt later).
  2. Wil je bijdragen aan deze initiatieven of heb je andere ideeën mail ons ook.

Via deze nieuwsbrief zullen jullie de komende tijd wat vaker horen van het bestuur.

Hartelijke groet namens het bestuur van de buurtvereniging Havenkwartier, 

Timo, Floor, Rein en Matthijs

Gepubliceerd op: 1 februari 2021