Skip to Content

Energiefabriek Deventer

De voormalige haardenfabriek van Davo aan de Tweede Havenarm wordt gerenoveerd en omgebouwd tot modern verzamelgebouw met atelier/ kantoor/ werkruimte en (bedrijfs)woningen. Ook een stukje horeca en vermaak staan op het verlanglijstje. De verzameling ondernemende types moeten in en om het pand willen samenwerken, waardoor nieuwe ontwikkelingen ontstaan. “Je zit bij elkaar, je hebt wat met elkaar en jaagt elkaar op. De energie moet ervan afspatten”.

Na de bouw in 1948 heeft Davo haardenfabriek er gezeten tot aan het faillissement in 1966. Hierna heeft voor zover bekend staal meubel industrie Soest nv in het pand gezeten alsmede Stamacon. Na aankoop voor herontwikkeling in het jaar 2000 is er niets aan onderhoud gedaan. Gelukkig is deze mooie fabriek behouden gebleven.

De voorname voorzijde krijgt weer het oorspronkelijk aangezicht terug met bakstenen gevel en de enorme raampartijen aan de voor- en achterzijde. Wij zien graag dat er behoudens de oude directeurswoning nog een enkele bedrijfswoningen komt aan de Sint Olafstraat. De oude haardenfabriek krijgt een opgang naar het dak. Op het dak is ruimte voor een daktuin, office pods een biergarten, …

De herontwikkeling van het tweede deel van het gebouw aan de derde Havenarm hangt af van de snelheid waarmee het eerste deel van de grond komt en de mogelijkheden die uit de verschillende onderzoeken blijken.

Meer weten? Kijk op www.energiefabriekdeventer.nl. Of neem contact op met Jeroen van den Adel bereikbaar via telefoonnummer 0570-601415 of info@energiefabriekdeventer.nl.

Gepubliceerd op: 3 november 2015