Skip to Content

Fooddock wordt getransformeerd naar grand café De Zwarte Silo

Fooddock zal worden getransformeerd naar een grand café. De bar is uitgebreid en blijft op de huidige plek gehandhaafd. Onder de silo verrijst op het verhoogde deel een uitgebreide keuken met als echte eyecatcher een Argentijnse Asado (a la parilla), waarop de keukenbrigade groenten, vlees en vis zullen grillen. In het restaurant zijn straks 145 zitplaatsen (inclusief borreltafels) en naast de hoofdingang komt voor de glazen pui een loungeplek. Voor de kinderen is er onder de vide een speelplek en is om het terras met de populieren een schapenhek geplaatst.

Het karakter van de keuken omschrijft De Zwarte Silo als bourgondisch, met mooie stoere gerechten voor een faire prijs. Waar je bij het vorige concept zelf op pad moest voor je hapje en je drankje, kun je in “De Zwarte Silo” straks lekker blijven zitten en je laten verwennen.

Erg blij is De Zwarte Silo met de glazen puien. Deze zijn over de gehele voorzijde van het pand door Boei (pandeigenaar) aangebracht. Dit geeft straks een veel opener karakter aan het pand en legt een mooie verbinding tussen binnen en buiten.

In het Pakhuis (de grote ruimte) kunnen zakelijke gasten ontvangen worden en diegenen die wat te vieren hebben zijn uiteraard ook welkom (bruidsparen/jarigen/jubilarissen). De Zwarte Silo is een horeca-concept voor een breed publiek: stoer, laagdrempelig en – vooral – heel gezellig.

Komende periode zal de keuken gebouwd worden en gaat De Zwarte Silo aan de slag met de verdere inrichting. Hierbij krijgen zij hulp van Studio Groen + Schild.

Het plan is om 1 maart open te gaan, tenzij het je-weet-wel-virus het geduld verder op de proef gaat stellen. Op termijn streeft De Zwarte Silo naar zo ruim mogelijke openingstijden, maar zij starten van woensdag t/m zondag. De exacte openingstijden staan binnenkort op de website: zwartesilo.nl.

Tot die tijd is het Pakhuis omgedoopt tot Studio De Zwarte Silo, waar webinars, events, debatten, expertpanels via livestream kunnen plaatsvinden.

Heb je vragen of wil je alvast een kijkje komen nemen? Op donderdag en zaterdag zijn de mensen van De Zwarte Silo altijd volop aan de klus! Mailen kan naar info@zwartesilo.nl.

Gepubliceerd op: 29 januari 2021
Logo Zwarte Silo