Skip to Content

Havenhuis in Havenkwartier

Op de Kavelinspiratiebeurs Deventer is op 30 mei de intekening voor het eerste collectieve zelfbouwproject van Deventer succesvol van start gegaan. Direct na de informatiebijeenkomst is op twee van de vier woningen van het Havenhuis een optie genomen.

”Wij lagen al met onze ‘virtuele’ slaapzak voor de deur, dus we zijn heel blij dat we mee kunnen doen” aldus Ilse Heiting, de eerste inschrijver van het Havenhuis. “Hopelijk wordt op de twee overige woningen binnenkort ook een optie genomen, zodat we snel van start kunnen gaan met de bouw en eind volgende jaar kunnen verhuizen.”

Havenhuis duurzaam en licht
Architecte Angela Holterman van Hollands Huis, één van de initiatiefnemers, lichtte tijdens de bijeenkomst het concept van het Havenhuis toe. “De 4 woningen hebben allemaal een begane grond grenzend aan een patio. De 2e bouwlaag baadt in het licht omdat deze verdieping gedraaid is en een 8 meter brede glazen pui heeft. Dit basisontwerp ligt vast, de invulling hiervan kiezen de kopers straks zelf. ”
Het uitgangspunt is om de woningen zo duurzaam mogelijk te maken. Door bijvoorbeeld gezamenlijk een warmtepomp aan te schaffen, wordt deze vrij dure installatie betaalbaar, en zal warmte uit de aarde de woningen voorverwarmen. Door nu samen te investeren, wordt  de energierekening straks lager! Voorstel is om de vier woningen van het Havenhuis prefab uit te voeren met een massieve houten constructie: een bouwsysteem dat niet alleen zeer duurzaam is, maar ook zorgt voor een prettig binnenklimaat.

Het Havenkwartier is een populaire wijk in opkomst: centraal en levendig. Alle zelfbouwkavels zijn inmiddels onder optie. “De losse sfeer in het Havenkwartier spreekt ons erg aan: daarom willen we hier zelf ook wonen.”
Wilt u meer weten of zelf meedoen met de laatste collectieve plekken van het Havenhuis kijk op: www.wiljemetmebouwen.eu.

Gepubliceerd op: 2 juli 2015