Skip to Content

Geen LOS festival dit jaar… maar wel een LOSt festival

Dit jaar wordt er voor het eerst sinds 6 jaar géén nieuwe editie van het LOS festival georganiseerd in Havenkwartier Deventer.

Een relatief klein team heeft al die jaren het LOS festival met veel liefde uit de grond gestampt. Een team wat alle Havenkwartierders wist te verbinden in één gezamenlijke open dag met één gezamenlijk programma, vol gevarieerde activiteiten, op ruim 30 bijzondere locaties in het gebied. Een prestatie van formaat, maar voor het jaar 2020 zag de organisatie van LOS festival geen mogelijkheden meer om dit onder dezelfde voorwaarden nogmaals voor elkaar te krijgen. Bij gebrek aan een nieuw team van Havenkwartierders die het stokje wilden overnemen, is het LOS festival in 2019 een zachte dood gestorven.

Het in het Havenkwartier gevestigde mini-podium De Perifeer was vanaf het begin o.a. verantwoordelijk voor een groot deel van de programmering van dit festival. Om het gemis te vieren, heeft De Perifeer daarom besloten dit jaar het LOSt festival te organiseren. Een nieuw mini-festival met een feestelijke internationale line-up, in en rond De Perifeer.

Meer informatie over het LOSt festival vind je hier.

Gepubliceerd op: 28 februari 2020