Skip to Content

LOS: Interview met Dok H2o

In het kader van Havenkwartier Deventer gaat LOS! (de open dag op 5 april) en om de Havenkwartierders beter te leren kennen interview ik, Monique van Meel, aankomende weken een aantal creatieve ondernemers die zich hebben gevestigd in het Havenkwartier.

Een leuk feestje bouw je in DOK H2O. Althans, alle echt leuke feestjes die ik afgelopen jaren heb beleefd waren daar. En trouwens, niet alleen feestjes, in september mocht ik in het kader van “10 jaar MVO in Deventer” ook een lezing verzorgen voor Sallcon. Nu ik er zo over na denk, is DOK H2O zowel zakelijk als privé een belangrijke plek voor me.

Ard Nijland en Linda Velderman hebben op 1 juli 2012 Dok overgenomen van de vorige eigenaren. Ze zijn zes dagen in de week geopend voor lunch en serveren van donderdag t/m zondag ook diner.

“We hebben voor ogen dat we de kantine van het Havenkwartier worden, in- en uitloop van allemaal verschillende mensen, disciplines en achtergronden. Het is ons doel die droom te verwezenlijken. Er hangt hier zoveel fijne energie. Dit is een gebied dat heel veel mooie herinneringen heeft en zeker ook gaat creëren. Met LOS kunnen we veel bezoekers deze geweldige plek laten zien. Iedereen in het gebied zet zijn schouders eronder en we hopen natuurlijk op veel mensen die dag.”

Waar zijn jullie momenteel mee bezig?

“We zijn momenteel bezig DOK H2O weer op de “kaart” te zetten. De programmering klopt, je bent hier welkom voor een lekker glas wijn, je kunt hier goed eten en we zitten maar vier minuten van de binnenstad. Fantastisch toch? We willen de bewoners van Deventer laten weten dat het ook erg vanzelfsprekend kan zijn om onze kant op te komen. En vooral nu de lente er weer aankomt is het hier heel goed vertoeven. We hebben genoeg plek om in de zon te zitten en te genieten van alle activiteiten in de haven.

We proberen buiten de kaders te denken, wat kunnen we nog meer doen bij DOK H2O, welke mogelijkheden zijn er nog meer? We willen een impuls geven aan dit gebied vanuit ons vak, we willen mensen verbinden. Met samenwerken kunnen we zoveel bereiken.

Zichtbaarheid van alle gebruikers is daarom heel belangrijk. Dit is immers een industriegebied. Het is mooi dat SIED borden gaat plaatsen met informatie over de oude functie van de panden. De gebruikers kunnen samen laten zien wat hier te halen valt. Ook LOS is hierin heel belangrijk, maar daarna blijven we samenwerken om de zichtbaarheid te verbeteren. We willen een gebied zijn waar mensen graag samen komen.”

Wat vinden jullie het allerleukste aan het Havenkwartier?

“Het voelt als de camping voor ons door de relaxte sfeer. Het is echt een kleine stad op zich. Er gebeurt hier zoveel en er zijn zoveel professionals. Laten we het een creatieve en innovatieve camping noemen!

De dag dat we de sleutel kregen dachten we: ja… en nu? We namen DOK H2O over en waren een beetje de vreemde eend in de bijt binnen het Havenwartier. Maar we zijn met open armen ontvangen. We zijn erg blij dat we onderdeel zijn van het Havenkwartier. Er zit hier zoveel potentie. We kijken ook uit naar de komst van het Kunstenlab. Dan kunnen we een dynamisch havenplein creëren.”

Wat brengt jullie inspiratie?

“Het inspireert ons dat mensen zo open staan, dat we kunnen verbinden met elkaar en dat we samen leren van elkaar kennis en kunde. We zijn zo blij met wat we doen, op deze plek met de Havenkwartierders en alle bezoekers.”

Wie of wat gaan jullie bezoeken tijdens de open dag op 5 april?

“Als we de tijd hebben gaan we overal langs.”

Willen jullie nog iets kwijt?

“Kom vooral naar festival LOS, of naar welke andere activiteit die we organiseren. Als je ons liked op Facebook ben je op de hoogte van het diverse aanbod van evenementen. Hou natuurlijk ook de website van DOK H2O en het Havenkwartier in de gaten. We zien je graag.”

Op zaterdag 5 april openen deuren die voorheen gesloten waren. Alles wat er in dit prikkelende havengebied te vinden is wordt je aangeboden op een presenteerblaadje. Van zingende fotografen tot Italiaanse worst, van een rondvaart in de haven tot een theatervoorstelling op een schip, van open ateliers tot presentaties en onthullingen. We hebben concerten, dj’s, workshops, eten & drinken, theater en vooral: voor ieder wat wils. Proef de sfeer en ontdek de inspiratie van het Havenkwartier.

Gepubliceerd op: 28 maart 2014