Skip to Content

LOS: Interview met Studio Wonder

In het kader van Havenkwartier Deventer gaat LOS! (de open dag op 5 april) en om de Havenkwartierders beter te leren kennen interview ik, Monique van Meel, aankomende weken een aantal creatieve ondernemers die zich hebben gevestigd in het Havenkwartier.

Camiel Voorn en Sander op den Dries zijn Studio Wonder, een grafisch ontwerpbureau. Ze zitten sinds vijf jaar in het Havenkwartier.

“We doen dingen die we leuk vinden, we ontwerpen veel voor de elektronische muziek scene, organiseren dansavonden en Vj-en. Vijf jaar geleden maakten we ontwerpen voor mensen die kleine feestjes gaven en die kleine feestjes zijn nu uitgegroeid tot grote festivals, zoals 8BAHN & Free Your mind in Arnhem. We hebben allerlei klanten die zijn uitgegroeid tot internationale artiesten en we hebben een eigen concept: de Nachttuin: de nieuwe HOUSE avond in Het Burgerweeshuis Wij vinden het belangrijk dat iedereen het gezellig heeft, of je de muziek nu wel of niet kent. Dus draaien we gangbare house muziek, die voor liefhebbers ook leuk is. We steken veel tijd en moeite in de sfeer en aankleding.”

Waar zijn jullie momenteel mee bezig?

“We werken voor Resist, dat is een RAW BASS Festival, die een nieuwe avond neerzetten in de nieuwe warehouse van ID&T. Daar doen we de totale vormgeefcampagne voor. Dus online marketing, banners, YouTube-promo video’s, posters. Vroeger was een flyer en een poster genoeg. Tegenwoordig maken we een enorme campagne. Je moet je best doen om op te vallen. We vinden het leuk om dingen met onze handen te maken, dan knutselen we een logo van papier en fotograferen we dat om het authentieke beeld te creëren.

Wij zijn bij veel dingen betrokken, toen we samen gingen werken wilden we geld verdienen èn leuke dingen doen. Dus supporten we de lokale jongens en doen we door heel Nederland grotere dingen. We startten vijf jaar geleden bij wijze van spreken voor een kratje bier, maar later kregen we wel de grote opdrachten van ze.

Ook werken we voor de provincie Gelderland, daar doen we veel communicatie uitingen voor hun campagnes, zoals de week van de jeugdzorg. We hebben hele diverse klanten, maar iedereen is net zo leuk en creatief voor ons. Zolang we maar creatieve vrijheid krijgen.”

Wat vinden jullie het allerleukste aan het Havenkwartier?

“Dat je best wel veel diversiteit hebt qua mensen, maar wel met dezelfde denkwijze. Je kan snel levelen met ze. En we werken veel samen: met Elio Debets muziek, met Bart Folmer sound design, met Harco Rutgers websites, met Leon Berenschot maken we de visuals voor Sluwe Vos. Het samenwerken is zo gaaf. We hopen dat de autonome kunstenaars ook blijven komen, zij zijn wat vrijer in hun denken, zien veel kansen. WILLIE was wel uniek met tien eigenzinnige mensen. Daar hebben we gave dingen mee neergezet, daar zijn we allemaal heel trots op. We zien het Havenkwartier nu weer groeien en bruisen, mooi is dat.”

Wie bewonderen jullie of wat brengt je inspiratie?

“We krijgen heel veel inspiratie van mensen die honderd procent gefocust zijn op hun vak. Het hoeft niet ons vak te zijn, maar die concentratie bewonderen we. CORKVILLE met zijn illustraties, Kasimir Szekeres met zijn fotografie en met Elia Quentin op webgebied. Zij zijn heel goed in hun vak en daar werken we graag mee samen. Het houdt ons scherp om met allemaal professionals te werken, die de details zien.”

Wie of wat gaan jullie bezoeken tijdens de open dag op 5 april?

“Harco, natuurlijk! Maar we gaan overal binnenkijken. Dat is toch superleuk, dat je plekken kan bezoeken waar je normaal niet zo snel binnen loopt?”

Willen jullie nog iets kwijt?

“Wij gaan in het atelier hiernaast met Leon de “Leipe Video Wonderbar” doen. We gaan wat projecties maken en we exposeren werk van afgelopen vijf jaar. Muziekje, borreltje, gewoon een leuke middag zoals je van ons gewend bent.”

Op zaterdag 5 april openen deuren die voorheen gesloten waren. Alles wat er in dit prikkelende havengebied te vinden is wordt je aangeboden op een presenteerblaadje. Van zingende fotografen tot Italiaanse worst, van een rondvaart in de haven tot een theatervoorstelling op een schip, van open ateliers tot presentaties en onthullingen. We hebben concerten, dj’s, workshops, eten & drinken, theater en vooral: voor ieder wat wils. Proef de sfeer en ontdek de inspiratie van het Havenkwartier.

Gepubliceerd op: 31 maart 2014