Skip to Content

LOS: Interview met Timo Bralts

In het kader van Havenkwartier Deventer gaat LOS! (de open dag op 5 april) en om de Havenkwartierders beter te leren kennen interview ik, Monique van Meel, aankomende weken een aantal creatieve ondernemers die zich hebben gevestigd in het Havenkwartier.

De afgelopen dagen is het lekker lenteweer. De zon schijnt volop, de lucht is blauw. En op zo’n zonnige dag tref ik Timo Bralts bij het eenkamerhotel Lucy in the Sky. De eerste van drie Lucy’s die op diverse plekken in het Havenkwartier zullen verrijzen. Timo is de samenwerking aangegaan met de Space Cowboys en Guido de Vries om deze drie eenkamerhotels te verwezenlijken. De Lucy Galaxy zal bovenop het pand van de Space Cowboys komen te staan, de Lucy Power zoekt nog een definitieve bestemming.

Eenmaal binnen, of beter gezegd boven want we klimmen direct door naar het dakterras, is het goed toeven. Zet er een bankje neer en laat alles los… Het uitzicht is fantastisch, aan de haven, de IJssel en je overziet de hele stad. Het is een uniek project: de combinatie tussen kunst en architectuur, de omgeving fenomenaal tussen industrie en landschap. Aankomende zaterdag kan je de Lucy bezoeken en mijn tip is: doe dat gewoon! Het is uniek, het is niet uit te leggen. Dit moet je gewoon gaan zien. Of beter: gaan ervaren.

Timo is momenteel met zijn bedrijf Bestwerk bezig in Landsherenkwartier, een wijk in Deventer die door woonbedrijf ieder1 vernieuwd gaat worden. Oude woningen worden gerenoveerd en nieuwe woningen worden gebouwd. Bestwerk heeft zich afgelopen jaren steeds meer toegelegd op grafisch ontwerp en advies binnen stedelijke ontwikkeling. Dus richt Timo nu op locatie een ontmoetingsplek in waar bewoners hun ideeën en wensen voor de ontwikkeling van hun wijk kunnen doorgeven.

“Je kunt niet achter een tekentafel gaan zitten en een wijk ontwikkelen. Een wijk is van bewoners, zij maken de buurt. Juist de bewoners zelf weten het beste hoe zij straks gebruik gaan maken van die ruimte, dus we draaien het om: hier heb je de ruimte, vertellen jullie maar hoe wij dat straks moeten gaan vormgeven.”

Daarnaast is Timo ook gestart met de bouw van zijn nieuwe huis in het Havenkwartier. “De eerste palen zijn afgelopen week de grond in gegaan. Daar is een langdurig proces aan vooraf gegaan van twee jaar plannen maken en ontwerpen, maar het is het waard geweest: de bouw is gestart. We verwachten na de bouwvak in ons huis te kunnen trekken.”

Gaaf om te zien dat Timo’s leven zo verweven is met het havenkwartier: zakelijk en privé speelt zich hier af. Ik ben erg benieuwd naar de andere twee Lucy’s die dit jaar nog gerealiseerd gaan worden en natuurlijk naar de huizen die op dit moment als paddenstoelen uit de grond schieten.

Op zaterdag 5 april openen deuren die voorheen gesloten waren. Alles wat er in dit prikkelende havengebied te vinden is wordt je aangeboden op een presenteerblaadje. Van zingende fotografen tot Italiaanse worst, van een rondvaart in de haven tot een theatervoorstelling op een schip, van open ateliers tot presentaties en onthullingen. We hebben concerten, dj’s, workshops, eten & drinken, theater en vooral: voor ieder wat wils. Proef de sfeer en ontdek de inspiratie van het Havenkwartier.

Gepubliceerd op: 4 april 2014