Skip to Content

LOS interviews afsluiting door Monique van Meel

Wat een ontzettend gave weken heb ik achter de rug in het Havenkwartier. In het kader van Havenkwartier Deventer gaat LOS! (de open dag op 5 april) en om de Havenkwartierders beter te leren kennen interviewde ik, Monique van Meel, afgelopen weken veertien creatieve ondernemers die zich hebben gevestigd in het Havenkwartier. Ik ben namelijk een nieuwkomer en bouw momenteel mijn atelier voor keramiek en marketingadvies.

De deuren die zaterdag 5 april open gaan voor publiek, openden al stilletjes voor mij. En eerlijk is eerlijk: wat een fijne mensen bevinden zich in het Havenkwartier. Ik ben blij en enorm dankbaar dat ik deel mag uitmaken van dit creatief en innovatief gebied. En de energie die hier hangt: geen woorden voor. Het is hier leuk.

Ik dank: Elise van der Linden, Brendan Tangel, Harco Rutgers, Egbert Scheffer en Jim Kieviet, de mannen van Toekomststerk, Uwe Dobberstein, Ard Nijland en Linda Velderman, Femke Teussink, Albert Dedden en Paul Keizer, Sander op den Dries en Camiel Voorn, Timo Bralts, Gérard Schiphorst en Marije van der Sande, Franziska Faoro en Aukje Grouwstra voor hun tijd, energie, verhalen, koffie en gezelligheid!

En ik wil nog even benadrukken dat Berry Pannenkoek, Treet (Mr. H.F. De Boerlaan 109), Kringloop en Koopjeswinkel ’t Havenkwartier (Scheepvaartstraat), en Jan Nijland en Laura Beumer, Bella Macchina (Noordzeestraat 2), ook hun deuren openen.

Berry maakt meubels op maat naar wens, vooral voor buitengebruik, van metaal, diverse houtsoorten en gebruikt steigerhout uit de bouw. Aan de hand van een foto of schets komt Berry samen met de klant tot een resultaat dat staat. Loop zaterdag eens binnen voor zijn mooie spullen. Kringloop en Koopjeshal ’t Havenkwartier komt naar buiten (op haar binnenplaats) met een paar rekken vintage kleding, een tinnegieter en ze hebben een speciale aanbieding voor de tuinkachels en vuurkorven. Bella Macchina is de specialist in klassieke en bijzondere Italiaanse auto’s. En als je niet op zoek bent naar een auto, bezoek dan hun espresso café en de winkel La Bottega in Italiaanse wijn en typisch Italiaanse specialiteiten als pasta’s, pesto’s, olijven.

Ook heet ik de edelsmederijen van Jeannette Knigge (KunstGoud) en Agatha Leerdam (Agatha Leerdam) welkom in het Havenkwartier. Zij zullen zich vestigen in vmDavo. Hoe koel is dat? Het wordt een winkel en werkplaats waar ambachtelijk vervaardigde sieraden te bewonderen zijn. Kloppend hart van de ruimte wordt de werkplaats, waar gewerkt wordt aan de collectie of opdrachten en er vinden edelsmeedlessen plaats.

En als laatste nodig ik je uit om zaterdag tussen 14.00 en 18.00 uur eens binnen te lopen in mijn atelier in wording aan Mr. H.F. de Boerlaan 107. Om 17.00 uur zal Mikal Stet zijn poëzie voordragen. Chris Visser en Liesbeth Pretorius exposeren hun keramiek en Diana Soumahu haar sieraden. Ondertussen ben je welkom om zelf ook eens aan het keramieken te slaan: de klei ligt voor je klaar. Ook kinderen zijn welkom!

Houdoe! En bedankt!

Gepubliceerd op: 4 april 2014