Skip to Content

Lucy Cube in progress!

Komende maanden worden in het havenkwartier vreemde bouwwerken geplaatst. Kunstwerken die gebruikt gaan worden als B&B… Deventer bereidt zich voor op de onvermijdelijke komst van Lucy in the Sky! De eerste hotelkamer is Lucy Cube, een ontwerp van kunstenaar Rob Sweere en architecten MuldersvandenBerk.

Monumentaliteit is een van de kenmerken in het werk van zowel beeldend kunstenaar Rob Sweere als de architecten Joost Mulders en Chris van den Berk. Wie overnacht in de LUCY CUBE zal zich dan ook onderdeel voelen van een monumentaal kunstwerk. De ontwerpers maken van de vultrechter, die jarenlang een essentiële schakel was in de overslag van goederen en die na het stilvallen van die bedrijvigheid door oxidatie langzaam wegkwijnde, een nieuw en sprankelend beeldmerk voor het Havenkwartier.

Op verschillende plaatsen in Nederland wordt hard gewerkt aan de eerste Lucy in the Sky. De zwarte kubussen worden in het atelier van Rob Sweere in Arnhem gemaakt, de grote witte Cube staat in houtskelet in een loods in Elst. En terwijl in het Textielmuseum in Tilburg het kleed (ontwerp: Annemiek Pruijt) voor op het bed wordt geweven, wordt in het Havenkwartier door Fons Snelder de vultrechter gereed gemaakt voor de plaatsing op 15 januari. De Lucy zal met een binnenvaartschip naar Deventer komen. Details over tijdstip en route volgen nog.

31 januari wordt Lucy Cube in gebruik genomen. Met een feestje natuurlijk: iedereen is welkom tijdens de winter Lucy Lust BBQ!

Volg Lucy op Facebook.

Gepubliceerd op: 13 december 2013