Skip to Content

Nieuw: Expeditie Havenkwartier door Wandelinge

Vanuit Kunstenlab was het de laatste jaren mogelijk om met groepen ‘op Expeditie’ te gaan door het Havenkwartier. Vanaf heden gaat Inge van Deventer Wandelinge de expeditie voortzetten.

Expeditie Havenkwartier; een groepswandeling van Deventer Wandelinge

Duur: 1 uur of 1,5 uur

Groepsgrootte: max. 15 personen

Expeditie Havenkwartier is een wandeling door de tijd waarbij Inge je meeneemt door de geschiedenis van het Havenkwartier. Ze vertelt hoe in de vorige eeuw het Havenkwartier uitgroeide tot de 4 na grootste binnenhaven van Nederland en over de transformatie van de wijk met de komst van nieuwe bewoners en creatieve makers. Vervolgens sluit zij de wandeling af met een klein doorkijkje naar de toekomst. Tijdens de wandeling ontdek je het industrieel erfgoed, de nieuwe architectuur en de Street Art in het gebied en je krijgt een uniek kijkje in de keuken van de creatieve makers. Waar mogelijk bezoek je een ontwerper, kunstenaar of zelfbouwer. Kortom Inge neemt je mee naar plekken in het Havenkwartier waar je anders nooit komt.

Heb je daarna zin in een lunch of diner of een aansluitende borrel, dan kan je terecht bij verschillende horecagelegenheden in het Havenkwartier zoals de Zwarte Silo, lunchcafé Punt, Koffiedoc, Fietslokaal De Meet of Valencia.

Boek hier de groepswandeling ‘Expeditie Havenkwartier’. Je kunt een wandeling boeken van woensdag t/m zondag.

Inge organiseert onder de naam Deventer wandelinge diverse wandelingen in en om Deventer. Lees meer over haar aanbod op deventerwandelinge.nl

Gepubliceerd op: 30 november 2022