Skip to Content

Nieuwe bestemming voor begane grond Grijze Silo in Havenkwartier

De eigenaren van de Grijze silo in het Deventer Havenkwartier, Anjo van den Brink en José van de Griendt, hebben met Ellen Schild en Tine Groen van Studio Groen+Schild overeenstemming bereikt over de herbestemming van de begane grond: een werkruimte en atelier met publieke functie. Op 16 april presenteren zij in de silo hun ideeën tijdens het LOS Festival in het Havenkwartier.

Anjo van den Brink, José van de Griendt en Studio Groen+Schild zijn sinds enkele maanden op een positieve en constructieve wijze met elkaar in gesprek over een nieuwe bestemming voor de begane grond van de Grijze silo. De ideeën van Groen+Schild sluiten goed aan bij de wensen van Van den Brink en Van de Griendt. Er is een goede klik tot stand gekomen. Zij hebben gezamenlijk een hart voor herbestemming van industrieel erfgoed. Studio Groen+Schild maakt een ontwerp met behoud van het karakter van het gebouw.

Transformatie Grijze silo
De Grijze silo heeft een unieke uitstraling en is van hoge cultuurhistorische waarde; een karakteristiek baken in het stadslandschap. Behoud is van toegevoegde waarde voor het Deventer Havenkwartier. Van den Brink en Van de Griendt transformeren de Grijze silo van een vervallen blikvanger tot een modern stadsicoon. Bovenin wordt momenteel hun woning gerealiseerd.

Duurzame verbouwing tot werkruimte/atelier met publieke functie
Het idee is om de begane grond van de Grijze silo duurzaam te verbouwen, zodat deze kan worden gehuurd door Studio Groen+Schild als werkruimte en atelier. Een deel van de ruimte zal zodanig worden ingericht dat deze ook gebruikt kan worden voor andere doeleinden. Te denken valt aan inspirerende lezingen, kennisateliers, kleine exposities en (buurt)bijeenkomsten met als thema; architectuur, erfgoed, kunst, cultuur en duurzaamheid. De Studio is voornemens deze ruimte buiten kantooruren hiervoor beschikbaar te stellen. Hiermee zal ook de begane grond van de Grijze silo een positieve bijdrage leveren aan het Havenkwartier.

LOS festival 2016
Van den Brink, Van de Griendt en Groen+Schild willen hun ideeën tijdens het LOS festival op 16 april presenteren. De deuren van de Grijze silo staan dan open voor belangstellenden. Het is de ambitie de begane grond eind 2016 in gebruik te nemen.

Over Studio Groen+Schild
Architect Ellen Schild en interieurarchitect Tine Groen zijn met hun studio gespecialiseerd in het duurzaam herbestemmen van bestaande gebouwen en het ontwerpen van grootschalige interieurs. In het Havenkwartier zijn Groen+Schild bekend vanwege hun ontwerp voor de transformatie van het DAVO-gebouw, het in co-creatie ontworpen eenkamerhotel Lucy GLXY en een werkruimte in de Kofferfabriek. Momenteel werken zij aan het ontwerp voor een tweetal nieuwbouwwoningen in dit bijzondere deel van de stad.

Studio Groen+Schild
Mr. H.F. de Boerlaan 34a
7517 DB Deventer
info@studiogroenenschild
0570-610111

Meer informatie: studiogroenenschild.nl

Gepubliceerd op: 13 april 2016