Skip to Content

Nieuwe website

In 2007 ontwikkelde Harco Rutgers in opdracht van het toenmalige Stichting Havenkwartier de allereerste Havenkwartier website naar een ontwerp van Bart Folmer. Deze website was voornamelijk gericht op het kunst- en cultuuraanbod en de creatieve ondernemers in het gebied.

In 2011 was er behoefte aan een nieuwe website, omdat het gebied een andere fase van ontwikkeling was ingegaan. Logo, huisstijl en website werden ontworpen door Bestwerk, Studio Wonder en Bart Folmer, de website werd gerealiseerd door Dicode. Gemeente Deventer was opdrachtgever en werkte nu samen met Harco Rutgers aan de redactie.

Inmiddels zijn we weer 4 jaar verder en zijn we toe aan onze derde website, omdat er in de tussentijd weer heel veel is veranderd. Buurtvereniging Havenkwartier is opdrachtgever dit keer en de nieuwe website is ontworpen en gerealiseerd door Harco Rutgers, met behoud van het logo.

Een paar van de belangrijkste veranderingen zijn:

  • Veel nieuwe en aangepaste inhoud.
  • Een volledig responsive design. De website is hierdoor nu ook goed bruikbaar op mobiele apparaten.
  • Een plattegrond en compleet overzicht van wat er waar in het gebied te vinden is.
  • Organisatoren kunnen nu zelf activiteiten invoeren in de agenda en nieuwsberichten kunnen gestructureerd aangeleverd worden (zie uploads), wat de druk op de werkzaamheden van de redactie aanzienlijk vermindert.
  • Een verbeterde nieuwsbrief (aanmelden kan hieronder).

Er wordt de aankomende tijd nog meer beeldmateriaal toegevoegd en het nogal omvangrijke archief van de vorige website is nog niet volledig overgezet. Hier wordt aan gewerkt.

Onze nieuwe website is kersvers en we zijn er heel blij mee! Sommige dingen zullen misschien even wennen zijn en andere dingen werken misschien niet optimaal. Alle feedback is van harte welkom!

Gepubliceerd op: 16 december 2015