Skip to Content

Op bezoek bij… een familiehuis aan de Mr. H.F. de Boerlaan

De buren zijn onmisbaar in het Havenkwartier

Om elkaar wat beter te leren kennen, interviewen we regelmatig bewoners en ondernemers van het Havenkwartier. Buurtbewoner Jan-Willem Seip is in gesprek geraakt met zeven mensen, wonend in een familiehuis aan de Mr. H.F. de Boerlaan. Van jong naar oud zijn dit Thaïs (7), Ella (10), Merle (15), Martine (44), Bart (46), Frans (73) en Hanne (74). Al deze 7 mensen laten iets van zich horen, zodat je ze beter leert kennen.

1. Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Hanne: “Ik werk graag in de tuin en heb dit voorjaar de struiken gesnoeid en diverse groentesoorten gepoot zoals sla, kruiden, courgettes, tomaatjes en aardbeien. Daarnaast heb ik nog een moestuin en onderhoud ik de Middeleeuwse tuin bij Buitenpost in Twello, waar ze ook het blotevoetenpad hebben. Ook lees ik graag een boek en spin ik wol van de Deventer Schaapskudde en kom ik regelmatig bij Frans koffie drinken in de studio.”

2. Lievelingseten?

Ella houdt van Pastel. Dat is een soort kaassoufflé, maar dan anders! Geef Thais maar Sushi, pasta en pizza te eten en Merle kun je wakker maken voor Sushi, risotto en fine dining.

3. Favoriete vakantie?

Martine: “Er zijn zoveel prachtige bestemmingen, maar thuiskomen in Deventer staat voor ons met stip op 1. We wonen tijdelijk in Brazilië, dus hebben het geluk Deventer nu als vakantieplekje te zien. Hier genieten we van het weerzien met de familie en onze vrienden, en van fietsen, de IJssel en de binnenstad.”

4. Mooiste liedje?

Thais luistert graag naar Hillside Boys.

5. Klein geluk?

Thais speelt graag met haar vriendinnen en dat is eigenlijk haar groot geluk.

Barts kleine geluk zit ‘m in een goede espresso.

6. Jouw guilty pleasure.

Martine spant de kroon, want die gaat even naar de stad voor iets kleins en komt dan vaak met meer thuis dan de bedoeling was.

7. Favoriet versadres.

Bart & Martine zijn hier unaniem in: een rondje markt vinden ze heerlijk. Verse grote kersen, Nootjes van André!!!!!, de Stroopwafelkraam en een vers harinkje en kibbeling!

8. Wat zou je doen met één miljoen?

Ella koopt een sportauto. Haar oudere zus Merle zou een paard kopen (en wat geld overhouden voor de verzorging). Merle: “Ik zou wat doneren aan paard in nood Spanje www.paardinnoodspanje.nl , investeren in mijn club Stray Paws en de rest zou ik sparen voor als ik het nodig heb. Stray Paws is een club die zij gestart is en die straathonden en -katten in Brazilië redt. Stray Paws zit in Sao Paulo, Brazilië.

9. Wat is je toekomstdroom?

Bart wil over 25 jaar ergens op aarde een favoriete plek hebben waar ze met de hele familie bij elkaar komen, inclusief aanhang en kleinkinderen!

10. Mooiste huis in het Havenkwartier? En waarom?

Bart: “Met stip bovenaan de graansilo! Ondanks dat ik nooit boven ben geweest, is dit voor mij de meest spectaculaire woning. Martine en ik houden beiden enorm van architectuur en bijzondere woningen, en fantaseren altijd over het realiseren van een uniek woningproject.”

11. Waarom voor Havenkwartier gekozen?

Bart: “We houden enorm van de combinatie van bijzondere architectuur, cultuur en stedelijk wonen. We waren al een tijdje op zoek naar een woning in Deventer en het Havenkwartier combineert al deze elementen.”

12. Favoriete plek in de wijk?

Thais: “Het binnenstraatje waar ik lekker kan spelen met Lianne, Meie en andere vriendjes en vriendinnetjes. En de binnentuin om te spelen met Mous de poes.”

13. Onmisbaar in het Havenkwartier?

De buren!

14. Fijnste plek in het huis?

Frans: “Ik ben fotograaf en kan eigenlijk het hele huis gebruiken als fotostudio en dat doe ik ook als Bart & Martine en de kids terug zijn naar Brazilië. Het licht beneden aan de achterkant komt zo mooi zacht door de witte vitrage naar binnen dat ik mijn portretten vaak alleen met daglicht maak. Aan de voorkant beneden zit ik graag in de kleine kantoorruimte mijn foto’s te bewerken en te printen en de hal gebruik ik om mijn foto’s te presenteren.”

15. Grootste ergernis?

Martine: “Wat mij betreft mogen er flink wat parkeerplaatsen worden vervangen door groen!”

16. Die mag wel in de wijk komen wonen.

Ella: “Max Verstappen, maar dan alleen als hij met zijn raceauto komt!”

17. Jouw bijdrage aan het Havenkwartier?

Allemaal: “Een beetje gezelligheid als we terug zijn uit Brazilië en als we er niet zijn, ben je altijd welkom in studio Frans Rentink Photography!”

18. Hoe ziet jouw ideale Havenkwartier eruit?

Martine en Bart: “We weten hoe ondernemend en creatief veel van de bewoners zijn. Het zou tof zijn als dit in de toekomst nog meer zichtbaar wordt in een groeiend aanbod van bijvoorbeeld inspirerende horeca en verrassende ateliers/winkels.”

Interview door Jan-Willem Seip

Sinds aanvang 2020 heeft het Havenkwartier een heuse buurtvereniging. Vele bewoners en tientallen bedrijven werden al lid. Zij zullen elkaar ongetwijfeld ontmoeten op de buurtvergaderingen en op (informele) bijeenkomsten. Maar je spreekt daar vast niet iedereen. Misschien vraag je je wel eens af… Wie is die persoon? Wat is zijn/haar gezinssamenstelling? Hoe staat diegene in het leven? Wat voor werk doet hij/zij? Wat voor bedrijf heeft hij/zij? En hoe ziet voor hem of haar het ideale Havenkwartier eruit?

Om elkaar wat beter te leren kennen, interviewen we maandelijks bewoners en ondernemers van het Havenkwartier. Wie weet, ben jij de volgende Havenkwartierder die zichzelf mag voorstellen!

Gepubliceerd op: 29 juli 2021