Skip to Content

Op bezoek bij… Gert Wesselink

Hij geniet van gitaar spelen tijdens een barbecue en kan niet wachten totdat Yachtclub Valencia er is. Gert houdt van het wonen in het Havenkwartier.

Om elkaar wat beter te leren kennen, interviewen we regelmatig bewoners en ondernemers van het Havenkwartier. Buurtbewoner Jan-Willem Seip zocht het dit keer dicht bij huis en klampte buurman Gert Wesselink aan. Met zijn bedrijf Learning Online worden er voor klanten als Van der Valk, Aldi en de zorg maatwerk online cursussen en educatieve softwareplatformen geproduceerd en beheerd.

1. Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Wandelen, bodypump groepslessen op de sportschool en golfen. Ook leest en schrijft Gert Wesselink (63) hoogstaand literair werk.

2. Lievelingseten?

Chinees.

3. Favoriete vakantie?

Het deel Spanje tussen Barcelona en Valencia.

4. Mooiste liedje?

Radiohead – Creep. Maar ook The Beatles – Something. Gert is overigens fan van The Doors, Stones, David Bowie en Django Rheinhart.

5. Jouw geheim genoegen / guilty pleasure.

Gert wil schatrijk worden.

6. Favoriet versadres/winkel in Deventer.

De Gall & Gall en LIDL. Als er markt is op de Brink koopt Gert er zijn kip bij de kippenboer en brood bij de biologische bakker.

7. Wat zou je doen met één miljoen?

Een huis kopen in het Havenkwartier: een penthouse in STAAL.

8. Wat is je toekomstdroom?

Dat het mijn 2 zoons goed blijft gaan. Ik ben 25 jaar met mijn bedrijf bezig en ik wil het graag overdraagbaar maken.

9. Waar woonde je hiervoor?

Gert is geboren en getogen in Deventer. Hij groeide op in de nieuwe Zandweerd, nabij de voormalige ijsbaan. Gert is geboren in Tuindorp, woonde daarna in Groningen, Amsterdam en Nuenen bij Eindhoven, 25 jaar in Gorssel, in Bussum en daarna een paar maanden in zijn kantoor, vanwege faillissement van zijn bedrijf. Sinds november 2018 woont Gert solitair aan de Scheepvaartstraat in het Havenkwartier.

10. Mooiste huis in het Havenkwartier? En waarom?

Het prachtige hoekhuis met de lichte kleur baksteen van zijn buren Henk & Evelien. Ook de Kofferloods spreekt hem erg aan. Sowieso vindt Gert dat er geen lelijke huizen staan in het Havenkwartier. “Dat zeg ik er maar even bij, want anders explodeert de buurtApp weer met allerlei klaagzang”, aldus Gert.

11. Waarom Havenkwartier?

Gert zocht een appartement en zag dat er een beschikbaar was in het Havenkwartier. Hij wilde er meteen graag gaan wonen en dat lukte.

12. Favoriete plek in de wijk?

Yachtclub Valencia aan het Havenplein.

13. Onmisbaar in het Havenkwartier?

Vissers in de haven en een gesprekje met de lange man uit Knutteldorp die dagelijks zijn hondje uitlaat. En natuurlijk de jazz bij Punt. En de buurtApp.

14. Fijnste plek in huis?

De douche als de dag begint. En mijn leren fauteuil, voor de televisie hangen om Coronatijd te doden.

15. Grootste ergernis?

Virusontkenners.

16. Die mag wel in de wijk komen wonen.

Eus (Özcan Akyol). Katja Schuurman zou ook kunnen. Of Annechien Steenhuizen.

17. Jouw bijdrage aan het Havenkwartier?

Met de buurtgenoten gitaar spelen tijdens een barbecue.

18. Hoe ziet jouw ideale Havenkwartier eruit?

Er zou meer reuring mogen komen. Sixties Alive bij DOK H2O was leuk. Dat krijg je als je ouder wordt. Mooi dat Valencia er komt. En dat er iets van horeca of winkels onderaan de woontoren komt. Tot slot: dat het snel afgelopen is met kerende auto’s in de Scheepvaartstraat en het weer gewoon een doorgaande weg wordt.

Interview door Jan-Willem Seip

Sinds aanvang 2020 heeft het Havenkwartier een heuse buurtvereniging. Vele bewoners en tientallen bedrijven werden al lid. Zij zullen elkaar ongetwijfeld ontmoeten op de buurtvergaderingen en op (informele) bijeenkomsten. Maar je spreekt daar vast niet iedereen. Misschien vraag je je wel eens af… Wie is die persoon? Wat is zijn/haar gezinssamenstelling? Hoe staat diegene in het leven? Wat voor werk doet hij/zij? Wat voor bedrijf heeft hij/zij? En hoe ziet voor hem of haar het ideale Havenkwartier eruit?

Om elkaar wat beter te leren kennen, interviewen we maandelijks bewoners en ondernemers van het Havenkwartier. Wie weet, ben jij de volgende Havenkwartierder die zichzelf mag voorstellen!

Gepubliceerd op: 30 maart 2021