Skip to Content

Op bezoek bij… Jeannette Knigge

Kunnen genieten van de ‘kleine’ dingen voelt als groot geluk.

Om elkaar wat beter te leren kennen, interviewen we regelmatig bewoners en ondernemers van het Havenkwartier. Buurtbewoner Jan-Willem Seip is in gesprek geraakt met Jeannette Knigge (47). Ze is edelsmid en beeldend kunstenaar. Sinds 2006 woont en werkt ze in het Havenkwartier. Inmiddels woont Jeannette in de binnenstad, maar werkt ze nog met veel plezier in het vmDavo gebouw.

1. Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Een borrel drinken met mijn vrienden, zwemmen in de Uiterwaarden, en binnenkort hoop ik regelmatig op stap te gaan met onze nieuwe oude aanwinst; een camperbusje.

2. Lievelingseten?

Warm zelfgebakken brood.

3. Favoriete vakantie?

Op dit moment de vakanties bij vrienden in Frankrijk. Dat is echt thuiskomen.

4. Mooiste liedje?

Mijn muzieksmaak wisselt nogal, per dag, soms per uur… Op dit moment ben ik wel fan van Blitskikker, en al een tijd een blijvertje is Smutfish (ga dat luisteren mensen).

5. Klein geluk?

Klein geluk, ik weet niet. Wat ik kan bedenken, voelt allemaal als groot geluk. Kunnen genieten van de ‘kleine’ dingen voelt als groot geluk.

6. Jouw geheim genoegen / guilty pleasure

Techno.

7. Favoriet versadres op fietsafstand

Biologische broodkraam op de zaterdagmarkt (als ik niet zelf bak).

8. Wat zou je doen met één miljoen?

Een huis in Deventer kopen voor mijn ouders. Een reis naar India maken met Harco en de kinderen, om kennis te maken met het land van mijn zwager. Een camper kopen met stuurbekrachtiging :-D. Verder genieten van het leven dat we nu al hebben.

9. Wat is je toekomstdroom?

Dat onze kinderen gelukkig zullen zijn. Dat Harco en ik er wat vaker op uit kunnen.

10. Mooiste huis in het Havenkwartier? En waarom?

Het ‘kleine’ betonnen huisje aan de Mr HF de Boerlaan. Vind ik een charmante vertoning.

11. Waarom voor Havenkwartier gekozen?

In 2006 kwam hier een woning vrij en atelierruimte, het ruige van dit gebied sprak ons erg aan. Er was nog zoveel mogelijk, en zo fijn om met meer gelijkgestemden te wonen.

12. Favoriete plek in de wijk?

Mijn werkplaats in het vmDavo gebouw, zo licht, zo ruim en leuke mensen om me heen.

13. Onmisbaar in het Havenkwartier?

Eigenzinnigheid, lef.

14. Fijnste plek in het gebouw?

Zie vraag 12.

15. Grootste ergernis?

Dat er te veel wordt aangeharkt, er blijft weinig ruimte over voor ruige speelruimte en experiment.

16. Die mag wel in de wijk komen wonen

Onze oude buren, die weg moesten omdat het hier te duur werd. Ik heb goede herinneringen aan onze tijd hier samen.

17. Jouw bijdrage aan het Havenkwartier?

Sinds we hier woonden en werken, heb ik mij wel ingezet voor de wijk, en voor alles wat er georganiseerd werd. Het LOS-festival bijvoorbeeld. Niet op de voorgrond, maar altijd betrokken.

18. Hoe ziet jouw ideale Havenkwartier eruit?

Een buurt waar je nog wat kan uitproberen en organiseren, festivals, kunst, cultuur. Een buurt waar nog dat rauwe rafelrandje in zit en ruimte is voor het experiment.

Interview door Jan-Willem Seip

Sinds begin 2020 heeft het Havenkwartier een heuse buurtvereniging. Vele bewoners en tientallen bedrijven werden al lid. Zij zullen elkaar ongetwijfeld ontmoeten op de buurtvergaderingen en op (informele) bijeenkomsten. Maar je spreekt daar vast niet iedereen. Misschien vraag je je wel eens af… Wie is die persoon? Wat is zijn/haar gezinssamenstelling? Hoe staat diegene in het leven? Wat voor werk doet hij/zij? Wat voor bedrijf heeft hij/zij? En hoe ziet voor hem of haar het ideale Havenkwartier eruit?

Om elkaar wat beter te leren kennen, interviewen we maandelijks bewoners en ondernemers van het Havenkwartier. Wie weet, ben jij de volgende Havenkwartierder die zichzelf mag voorstellen!

Gepubliceerd op: 27 mei 2021
Jeannette Knigge