Skip to Content

Patrick Mangnus wint ideeënprijsvraag

Welke Deventenaar heeft beste idee voor de openbare ruimte van het Havenkwartier Deventer? Op zaterdag 28 mei presenteerden 14 Deventenaren hun ideeën voor de tijdelijke invulling van een deel van de openbare ruimte in het Havenkwartier Deventer. De jury koos Patrick Mangnus met zijn idee voor een D®ive In (thema filmvoorstellingen) uit als de winnaar. Eervolle vermelding voor Hobbe Rutgers en Michelle Beeren met gli-gla-glijbaan.

De D®ive-in wordt geen standaard openlucht bioscoop, er hangt altijd een thema aan de voorstellingen. Bijvoorbeeld een Italiaanse drive-in alleen toegankelijk voor Italiaanse auto’s en zelfs een drive-in voor fietsers. In ieder geval komt er een thema drive-in voor kinderen. Hobbe Rutgers (9) en Michelle Beeren (8) gaan Patrick helpen bij de invulling van dit thema. Hobbe en Michelle kregen van de jury een eervolle vermelding voor het idee gli-gla-glijbaan vanaf de transportband naar de grijze silo naar het water in de eerste Havenarm.

De ideeënprijsvraag voor de openbare ruimte van het Havenkwartier Deventer werd georganiseerd om meer verrassende elementen aan het Havenkwartier toe te voegen. Uit 17 ideeën koos de jury het idee van Patrick Mangnus als winnaar. De jury, bestaande uit burgemeester Andries Heidema, Aukje Grouwstra (beeldend kunstenares) en Mieke Conijn (coördinator kunstbeleid en directeur van Kunstenlab) had daarvoor de volgende argumenten:

  • Zijn idee voldoet aan veel van de gestelde criteria;
  • Het is een activiteit die veel bezoekers naar het Havenkwartier trekt;
  • Een D®ive in maakt goed gebruik van de openbare ruimte;
  • Patrick legt verbindingen met andere partijen in Havenkwartier en de stad.

De voorstellingen kunnen een mooie aanvulling zijn op het bestaande culturele aanbod in de stad. Het winnende idee wordt ook uitgevoerd. Het maximale uitvoeringsbudget is 10.000 euro.

Gepubliceerd op: 31 mei 2011