Skip to Content

Pop-up Coffee Ride thru in het Havenkwartier

Hoe leuk is het om in het dynamische Havenkwartier een Ride-thru Pop-up te organiseren met allerlei mooie producten-to-go uit de regio? Jolien van Es van noPeanuts_coffee, initiatiefneemster van de support-your-locals-box in Deventer, kwam met het idee om dat in KoffieDok te doen.

De box was sinds medio maart een groot succes en zij wilde de producten van de lokale ondernemers nog onder de aandacht laten houden bij de Deventenaren. KoffieDok is uiteraard een geschikte plek met alle faciliteiten en een café dat ook door de pandemie gesloten is. In de Pop-up wordt samengewerkt met de lokale ondernemers Ikigai.coffee, de Melkbrouwerij, bakker Gerwin Brand en Groente van Zus.

Zaterdag 16 en zondag 17 mei ging de roldeur van 10-17 uur open waarin een bar met espressomachine en mooie producten, zoals kardemom buns, bananenbrood, yoghurt-granola en verse couscoussalade uitgestald stonden. Jolien, Gerben en Jeroen maakten met verve allerlei heerlijke coffees-to-go en boden ander lekkers aan. Gedurende de twee dagen kwamen mensen te voet, (race)fiets en auto. Op een paar momenten dreigde het te druk te worden met klanten die voor het pand bleven hangen i.v.m. de coronamaatregelen. Maar al met al was er leuke, enthousiaste aanloop.

Klanten vroegen ook nog naar andere producten voor thuis, zoals literflessen zuivel en broden van Gerwin Brand. Dus na de succesvolle dagen werd besloten ook in het Hemelvaartweekend de deuren weer open te doen en de mogelijkheid te bieden om de producten van de verschillende ondernemers vooraf te bestellen.

Ook de komende weken zullen we 1 tot 2 dagen per week “oppoppen”. Kijk daarvoor op @koffiedokdeventer. We zullen de reguliere bar binnen in het café benutten, met in achtneming van de 1.5 m afstand. En wekelijks kunnen mensen een bestelling doen van producten van Ikigai.coffee, de Melkbrouwerij, Gerwin Brand, Groente van Zus en Keizersrande. See you soon :-)

Annemiek
KoffieDok

Gepubliceerd op: 30 mei 2020
Koffiedok