Skip to Content

Resultaten publieksonderzoek De Perifeer

Begin maart, nét voordat het coronavirus allesbepalend werd in ons dagelijks leven, deed De Perifeer een publieksonderzoek. Daarvan presenteert De Perifeer hier de resultaten. Resultaten waarin onze nieuwe realiteit nog geen rol speelt. Vandaar dat het op dit moment helaas niet zo vanzelfsprekend meer is om direct met de resultaten van dit publieksonderzoek aan de slag te kunnen.

Dat gezegd hebbende, biedt dit publieksonderzoek een schat aan informatie en kritische, dan wel hartverwarmende feedback voor De Perifeer. Uit de resultaten komen verbeterpunten naar boven, maar wordt ook de waarde van De Perifeer zeer duidelijk onderstreept. De waarde voor individuele bezoekers, maar bijvoorbeeld ook de waarde voor de stad Deventer, Oost-Nederland en daarbuiten.

De Perifeer heeft vanwege de afgekondigde veiligheidsmaatregelen tegen corona vooralsnog vrijwel alle geplande concerten, projecten, festivals, etc. moeten cancellen. Tegelijkertijd komt dit kunstenaarsinitiatief voor geen enkele door het kabinet opgetuigde steunmaatregel in aanmerking. Dat is zuur. En het is uitermate lastig om onder zulke omstandigheden de gedrevenheid vast te houden. Daarom komen de resultaten van dit publieksonderzoek eigenlijk precies op het juiste moment. Want juist in deze tijd lezen de onderzoeksresultaten toch vooral als een hart onder de riem en een stevige impuls om door te zetten.

Onder de 99(!) mensen die de vragenlijst volledig invulden werden zoals beloofd entreebewijzen voor De Perifeer verloot. Sietse Hagenbeek en Katja van Nus hebben allebei twee entreebewijzen gewonnen. Gefeliciteerd Katja en Sietse! De Perifeer neemt hierover persoonlijk contact op met jullie.

Gepubliceerd op: 2 juni 2020