Skip to Content

Samenwerking Burgerweeshuis en Kunstenlab

Het Kunstenlab en het Burgerweeshuis gaan structureel samenwerken in de organisatie van Catch. Catch is de levendige netwerkavond waarin creatieve professionals zich presenteren aan een breed publiek. Beide culturele instellingen zien in de samenwerking kansen voor het bereiken van een nieuw publiek en een nog gevarieerder sprekersprogramma. Het format van de avond, 20 dia’s per spreker, 20 seconden per dia, blijft ongewijzigd. “We kunnen ons wel voorstellen dat er in de loop van de samenwerking iets in de opzet van de avond verandert, want een nieuwe partner betekent immers ook nieuwe ideeën”, aldus het Kunstenlab.

De eerste Catchavond vond plaats in 2009 en was een initiatief van het Kunstenlab in het kader van het cultuur en economie programma Ongezouten. De Catchavonden hebben hun oorsprong in Japan binnen het format Pecha Kucha. Het format geeft strikte regels omtrent de duur van de presentatie en hoe dit ingedeeld dient te worden. Sprekers wordt gevraagd geen droge opsomming te geven van WAT ze doen maar te spreken vanuit hun passie en interesse. De presentaties zijn daardoor puntig en levendig, en het publiek blijft geboeid. Dit levert zeer geanimeerde avonden op waar een breed publiek op af komt. De informele sfeer is bovendien goed voor het netwerken.

De afgelopen 2 edities was de Catch een co-productie van het Kunstenlab samen met kunstenaarsinitiatief WILLIE. Het Deventer collectief zag zich onlangs echter genoodzaakt deze samenwerking te beëindigen vanwege de recente ontwikkelingen rondom hun verblijf in het vmDavo-gebouw. Met de nieuwe samenwerking tussen Kunstenlab en Burgerweeshuis is de continuïteit van deze succesvolle activiteit gegarandeerd.

Gepubliceerd op: 21 september 2012