Skip to Content

TE HUUR: Elevatorgebouw in Havenkwartier

Het Havenkwartier Deventer zoekt initiatiefnemers die voor een periode van maximaal 5 jaar het Elevatorgebouw plus het bijbehorende plateau willen exploiteren. Het geselecteerde initiatief kan op korte termijn gerealiseerd worden.

De gemeente Deventer roept creatieve ondernemers om met een voorstel te komen voor het gebruik van het Elevator gebouw. Degene met het beste voorstel krijgt een huurovereenkomst aangeboden voor een vaste huurprijs van € 1.600,- per jaar. Voorlopig wordt uit gegaan van een eerste huurperiode van 1 januari 2013 tot en met 1 januari 2018 waarin de huurprijs niet wordt geïndexeerd.

Criteria
Het Elevatorgebouw staat op een prominente plek in het Havenkwartier. Het tijdelijke initiatief dient daarom het karakter en de sfeer van het gebied te versterken. De criteria waarop het initiatief beoordeeld wordt zijn:

  1. Een tweede jeugd: behoud en/of hergebruik van de aanzuiginstallatie en transportbanden;
  2. Doordeweeks: zorg voor levendigheid en reuring in het gebied, vooral doordeweeks;
  3. Handen uit de mouwen: zet in op het creatieve en experimentele maken en verkopen.

Prijs is geen hoofdcriterium in deze competitie. Van veel groter belang is het meest creatieve voorstel dat voldoet aan de criteria. Uitsluitend eindgebruikers, initiatiefnemers die zelf het object willen gebruiken, kunnen deelnemen aan de competitie.

Poor but sexy, young & wild
De locatie valt binnen het Bestemmingsplan Havenkwartier en het beeldkwaliteitsplan ‘Poor but Sexy’. Het gaat om een tijdelijk initiatief, dus valt het binnen de categorie ‘Young & wild’. Dit zijn tijdelijke objecten met ontwikkelingspotentieel. Dus geen snelle, goedkope en opportunistische oplossing voor een probleem, maar een bijdrage aan het experimentele karakter van het gebied. De architectuur is ‘light’, dus verplaatsbaar. De aanzuiginstallatie en transportbanden dienen daarbij behouden te blijven.

Procedure
Initiatieven voor deze competitie kunnen tot uiterlijk 17 augustus worden ingediend. Eind september vindt de uiteindelijke selectie plaats. De huurperiode start op 1 januari 2013 en duurt tot en met 1 januari 2018.

Gepubliceerd op: 8 juni 2012