Skip to Content

TE KOOP v.d. Bergloods

De van de Bergloods aan de Scheepvaartstraat, een karakteristiek industrieel pand in het bruisende Havenkwartier Deventer, is voorlopig het laatste pand dat de gemeente in dit gebied te koop aanbiedt. Bij de loods, met een oppervlakte van ruim 400 m2, ligt de nadruk op produceren. De loods wordt in de huidige staat opgeleverd en moet worden gerenoveerd.

De loods maakt deel uit van een complex van drie panden. De andere twee worden gebruikt door diverse creatieve dienstverleners en ondernemers. Je nieuwe buren hebben de loodsen omgetoverd tot werkplaatsen, ateliers en studio’s. Zoiets zien we ook graag in de laatste loods. Maar ook niet alledaagse diensten gericht op ontspanning, leisure of gezondheid passen hier uitstekend.

Het stoere havenkarakter van de loods moet behouden blijven. Aanpassingen in de gevel zijn daarom beperkt tot de bestaande gevelopening. Het is wel de bedoeling dat wat binnen gebeurt van buiten zichtbaar is. Het pand is verdeeld in twee delen. De stalen dakbogen zorgen voor een overspanning van wel 16 meter en de vrije hoogte loopt op tot ruim 6 meter. Een zee aan ruimte dus.

Het Havenkwartier werd laatst in een artikel van de Stentor omschreven als “een frappante stadswijk in bloei waar wonen, kunst en recreëren op een fascinerende wijze hand-in-hand gaan”. Interesse? Kom dan naar de bezichtiging op 8 januari 2015 van 9.00 tot 10.30 uur. De deadline voor het insturen van een inspirerend plan is 12 februari.

Gepubliceerd op: 18 december 2014