Skip to Content

Transformatieplan Bella Macchina

In 2002 starten Jan Nijland en Laura Beumer hun bedrijf met de in- en verkoop van klassieke auto’s vanuit hun woonhuis in Deventer. In 2007 zetten zij het bedrijf voort in het Havenkwartier, dé broedplaats voor kunst, cultuur en bedrijvigheid in Deventer. Met de keuze voor een restauratiewerkplaats voor klassieke en bijzondere Italiaans auto’s in combinatie met de winkel voor Italiaans eten en drinken en espressobar verwerven ze een eigen positie op de markt voor Deventer en omgeving.

Nu willen ze doorkiezen. Liefst natuurlijk in het Havenkwartier. De SIED (Stichting Industrieel Erfgoed Deventer) wil dat graag stimuleren! Dankzij de toekenning van een subsidie van de Rijksoverheid is de SIED in de gelegenheid gesteld om in samenspraak met de beide ondernemers een plan voor deze locatie op te stellen.

Dit plan is op 10 januari in select gezelschap voor het eerst gepresenteerd en aangeboden aan wethouder economische zaken en cultuur Robin Hartogh Heys.

Het is een ambitieus nieuwbouwplan geworden waarin o.a. het garagebedrijf in omvang verdubbelt en een restaurant kan worden geopend.

Gepubliceerd op: 14 januari 2014