Skip to Content

Tropenrooster in het Havenkwartier

Het culturele seizoen kent in het Havenkwartier geen zomerstop. Integendeel. Bezoekers staat hier een levendige zomer ramvol met activiteiten te wachten!

Theater, kunst, food&drinks
TAMTAM Objektentheater speelt in juli en augustus maar liefst vijftien keer de lange theaterversie van Roestige Spijkers & Andere Helden in het TAMTAM werkplaatstheater. Diverse partijen werken daarbij samen. Zo is Kunstenlab voorafgaand aan de voorstellingen van TAMTAM extra lang geopend, zodat bezoekers naar beide gelegenheden kunnen. In Kunstenlab zijn de hele zomer twee tentoonstellingen te zien met geluidskunst en tekeningen. En met DOK H2O, PIKNIK en Fooddock is er volop te eten en drinken in het gebied.

Muziek en festivals
Bij PIKNIK wordt de zomer geopend op vrijdag 15 juli met een akoestisch optreden van Dave von Raven en Arjan Spies van The Kik, mogelijk aangevuld met meer bandleden. De dag erna, op 16 juli, is er bij De Perifeer een optreden van The Void*, die voor een bijzondere klankwereld zorgt. PIKNIK heeft trouwens de hele zomer door elke weekend een mooi programma. Op 31 juli is het weer tijd voor Sixties Alive in DOK H2O.

Op 13 augustus staat het Havenkwartier in samenwerking met De Nachttuin, DDS en Het Burgerweeshuis in het teken van housefestival Dockhouse. Op 27 augustus is het ruim baan voor de derde editie van het Rariteitenkabinet Festival, rond PIKNIK en de Grijze Silo. Intussen heeft Fooddock elke zaterdag een DJ over de vloer.

Op 4 september hebben De Perifeer en Kunstenlab samen o.a. interdisciplinair kunstenaar Danielle Lemaire te gast. Behalve haar concert vinden er nog meer concerten plaats als finissage van de tentoonstelling Stilstand.gif.

De Perifeer en PIKNIK sluiten op 17 september de zomer af met een optreden van Henk & Melle: Henk Koorn (Hallo Venray) en Melle de Boer (Smutfish, John Dear Mowing Club), die er liedjes spelen van hun nieuwste album.

Workshops voor kids
En ook voor de kids is er genoeg te doen: in het Smartlab zijn er de hele zomer slimme, uitdagende en leuke workshops voor kids. Maak je eigen windmolen of print een bolmonstertje.

Deze greep uit het zomerprogramma is nog verre van compleet, dus kijk vooral in de Havenkwartier agenda voor het complete overzicht en meer informatie.

Gepubliceerd op: 14 juli 2016