Skip to Content

Woonhuis IT genomineerd

Het woonhuis wat Hoogte Twee Architecten heeft gerealiseerd in het Havenkwartier is genomineerd voor de BNA gebouw van het jaar 2015.

Van de website van de BNA:

BNA Beste Gebouw van het Jaar is de Nederlandse architectuurprijs voor architectenbureaus die opdrachtgevers en samenleving meerwaarde bieden. De prijs wordt sinds 2006 uitgereikt. Inzenders voor Beste Gebouw van het Jaar tonen aan dat het gebouw excellentie in brede zin biedt. Dus naast de architectonische kwaliteit, worden juist ook de gebruiks- en belevingswaarde, de toegevoegde maatschappelijke waarde en de kwaliteit van de samenwerking meegewogen.

Het is dus meer dan mooi of goed; en vooral ‘integraal’ goed. De veruit belangrijkste architectuurprijs van Nederland wordt uitgereikt door de branchevereniging van Nederlandse architectenbureaus (de BNA). Nog negen gebouwen zijn in de race voor de titel BNA Beste Gebouw van het Jaar 2015. De jury onder leiding van Wim Pijbes (directeur Rijksmuseum) nomineerde:
Rotterdam Centraal, Markthal Rotterdam, Kaasmakerij (Westbeemster), Montessorischool Waalsdorp (Den Haag), Grotiusgebouw Radboud Universiteit Nijmegen, High Tech Systems Park Hengelo, Brouwhuis (Oisterwijk), Woonhuis IT (Deventer) en Zomerhuis Texel (Oosterheerd). ‘Ze staan in hun categorie voor excellentie in de Nederlandse architectuur en de betekenis voor de samenleving,’ aldus juryvoorzitter Wim Pijbes.

Naast de juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt, door stemming vanaf 3 april via www.gebouwvanhetjaar.nl/elsevier.

Woonhuis IT is genomineerd in categorie Particuliere woonbeleving. In deze categorie gaat het om gebouwen, woningen die het woongenot verhogen van de bewoner en ruimte bieden aan zijn persoonlijke woonwensen.

Gepubliceerd op: 23 april 2015