Skip to Content

Zwarte Silo verkocht aan BOEi

De gemeente Deventer verkoopt de ‘Zwarte Silo’ per 1 januari 2012 aan Nationale Maatschappij tot Behoud, Ontwikkeling en Exploitatie van Industrieel Erfgoed (BOEi B.V.). Hierbij geldt als voorwaarde dat BOEi de zwarte silo restaureert.

De gemeente Deventer heeft in maart van dit jaar de grijze en de zwarte silo aangekocht. De provincie Overijssel heeft destijds substantieel subsidie verleend met als eis: behoud, herstel en inpassing van het industriële erfgoed in het Havenkwartier. De gemeente heeft gezocht naar een partij die ervaring heeft met restauratie en exploitatie van bijzondere projecten. BOEi begint uiterlijk 1 april 2012 met de restauratie. BOEi streeft naar herbestemming van de zwarte silo met horeca.

De herontwikkeling van de zwarte silo geeft een grote impuls aan de ontwikkeling van het Havenkwartier. Marc-Jan Ahne: “Voor de herontwikkeling van de grijze silo ligt er ook al een prachtig ontwerp klaar van de hand van de prijswinnaar van de Europan 11. Een ontwerp dat vraagt om een eigenzinnige ontwikkelaar die past bij de waarden en mogelijkheden van het Havenkwartier”.

Gepubliceerd op: 23 december 2011