Skip to Content

De droom van hier naar daar

Kunstenlab, Architectuurcentrum Rondeel en ondernemers uit het Havenkwartier zoeken samen naar ‘De droom van hier naar daar’. Zonder wetten en bezwaren: wat zijn de mogelijkheden?

De zomervakantie is bijna ten einde en we willen samen het nieuwe seizoen passend inluiden. Terwijl de barbecue rookt en de drankjes worden rondgebracht, praten en denken we over de komende ontwikkelingsstappen voor het Havenkwartier. Je bent van harte welkom op 30 augustus vanaf 17.30 uur bij zomerbar PIKNIK.

Om 18.00 opent Albert Dedden (SpaceCowboys, Lucy in the Sky) het programma. Er volgen vier hele korte introducties en daarna gaan we met elkaar in gesprek. Gijs van Elk (SIED) introduceert de historische achtergronden van het gebied. Tseard Ettema (Fooddock) en Jeroen van den Adel (Bodenloods en Energiefabriek) introduceren elk hun visie op de ontwikkelingen en verbindingswensen. Jeroen van Westen (ruimtelijk kunstenaar) geeft een frisse blik op de stedelijke ruimte. Met een kort optreden van Ton Zwartkruis op piano. Guido de Vries (Lucy in the Sky, Gigant) modereert de avond.

Het Havenkwartier ontwikkelt zich verder! Nu het spannende gebied aan de eerste havenarm steeds meer vorm krijgt en meer mensen de weg naar het Havenkwartier weten te vinden, wordt ook het Haveneiland verder ontwikkeld. En daar ligt een grote droom: De route via de Industrieweg nodigt niet voldoende uit om van ene naar de andere kant van de havenarm te komen. Een goede verbinding over of door het water is essentieel voor de beleving van het gebied als één geheel. Het biedt bovendien kansen om het water zelf als een essentieel element in de gebiedsontwikkeling van het Havenkwartier te incorporeren. Daarnaast is er ook nog de wens voor een route van het Havenkwartier naar de binnenstad. Hiermee bereiken we een optimale kruisbestuiving van de aloude binnenstad en het immer vernieuwende Havenkwartier.

Dus… komt allen, droom met ons mee en laat je ideeën horen! En, hoe komen we vervolgens van droom tot daad? Kom je ook op onze barbecue, meld je dan uiterlijk 25 augustus aan via info@kunstenlab.nl. Een kleine geldelijke bijdrage stellen we zeer op prijs en kan ter plekke in de giftbox worden gedaan. NB: bij slecht weer ontvangen we je graag in het Kunstenlab, Havenplein 20.

Datum: 30 augustus 2016
Tijd: 17:30
Entree: vrije gift
Locatie:
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda