Skip to Content

Feestelijke openingsweek TAMTAM

TAMTAM: “Na 5 jaar in kou, vocht en dan weer hitte in de oude overslagloods in de oude Deventer industriehaven is eindelijk onze werkplaats verbouwd. Kleiner nu, maar mooier, comfortabeler en efficiënter met een galerie voor onze objectkunst, een zaal voor repetities en try-outs, een werkplaats voor decorbouw en ruimte voor nieuwe plannen en projecten op het gebied van theater, muziek, beeldende kunst en literatuur.”

Dat wordt gevierd met een feestelijk programma met als middelpunt try-outs van de gloednieuwe voorstelling Survival or how to survive Murphy’s law. Elke avond heeft een ander thema met telkens na de voorstelling andere activiteiten die ermee te maken hebben.

Voorlopig programma:

Maandag 28 januari
Thema object en poëzie
20.30 uur: voorstelling Survival
Met aansluitend korte poëtische collumns van Gérard Schiphorst

Dinsdag 29 januari
Thema object en kunst
20.30 uur: voorstelling Survival
Met aansluitend een lezing over het object in de kunst

Woensdag 30 januari
Thema object en duurzaamheid
20.30 uur: voorstelling Survival
Aansluitend korte introductie over duurzaamheid in relatie tot het werk van TAMTAM en nagesprek met publiek over duurzaamheid

Donderdag 31 januari
Thema object en muziek
20.30 uur: voorstelling Survival
Met na afloop live blues met object ritmes

Vrijdag 1 februari
Officiële opening (voor genodigden)
14.00 uur: officiële opening door Dick Buursink, gedeputeerde van Cultuur van de provincie Overijssel
Aansluitend voorstelling Survival
Met om 16.00 openingsborrel met muzikale omlijsting

 

Over de voorstelling:

Murphy + Kafka = Blues. Dat is de formule voor deze visuele nachtmerrie. Survival is een sfeervolle zwarte comedy die inzoomt op een van Murphy’s slachtoffers, de wat zonderlinge figuur K. die in zijn gammele houten hutje afgezonderd van de mensen woont. Zijn dagelijks leven is één “worst possible moment” doorspekt met tegenslagen die hij op verrassende wijze het hoofd weet te bieden.

TAMTAM maakte deze voorstelling met Wim Hofman. Zijn absurde licht cynische stijl van schrijven en de eenvoudige kracht van zijn beeldende werk lenen zich uitstekend voor de combinatie met TAMTAM’s bekende subtiele maar zwarte humor en onverwachte visuele wendingen. Voeg daaraan toe de feilloze mechanismen van de macht, zoals Kafka die blootlegde en de combinatie van rauwe objectritmes, Ierse tragiek, arabische melancholie en bijtende elektrische blues als soundtrack en de nachtmerrie begint al aardig vorm te krijgen.

Datum: 28 januari 2008 - 2 februari 2008
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: 7,50
Locatie:

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda