Skip to Content

LOS festival 2017

Havenkwartier Deventer gaat ook dit jaar weer LOS!

LOS is een bijzonder en intiem festival in dit prikkelende havengebied, waar de kracht van kunst, ambacht, cultuur en ondernemerschap is samengeperst op 20 hectare. Waar je op bezoek bent bij de Havenkwartierders thuis. Waar je een bijzonder programma treft op heel verschillende locaties in het Havenkwartier, voor jong en oud, met voor ieder wat wils: concerten, dj’s, kunst, ambachten, workshops, theater, dichters en eten & drinken.

Muziek vind je bij LOS in alle toonaarden, zowel door lokale als (inter)nationale artiesten. Van freejazztornado Cactus Truck en magistraal bassist Antonio Borghini tot de mondharp- en keelzangavonturen van Danibal en de vuige, psychedelische rock van Mango Zabba. Van de liedjes van Vera Bon, de schone klanken van harpiste Mechteld Karlien en de verstillende soundscapes van gitarist/filmmaker Fable Dust tot de 8-koppige reggae formatie Young Tree en de moddervette grooves van basgitaar/tapdans duo Ventriloquism. Naast avontuurlijke concerten op spannende locaties vind je bij LOS dit jaar ook dichters van formaat, zoals Sven Staelens, Froukje van der Ploeg, Willem Thies, Lammert Voos en Martin Knaapen. Verwonder je bij alle exposities, open ateliers, demonstraties en presentaties, de ‘shelfies’ van TAMTAM objektentheater en het straattheater van Gajes bij sloopbedrijf Bert Evers. Laat je mee op reis nemen door Gé van G-reizen, ga op ontdekkingstocht met Expeditie Havenkwartier of vaar door de haven met de zeeverkenners. Geniet van lekkere dingen bij Fooddock, PIKNIK en DOK H2O. Ga zelf aan de slag bij Egbert.EGD, LIMAI muziek, Het Wep of Kommotiv. Laat je portret vastleggen door topfotografe Femke Teussink of kom binnen bij het nieuwe Koffiedok voor een sneak peek van de Speciality Coffee bar Haven Oost. Gooi alles lekker los bij skatehal Burnside of trampolinehal Bounz. Of kom shoppen bij de huiskamer van Marieke, La Bottega of KunstGoud. We feesten door tot in de avond met lekker eten en DJ’s bij zomerbar PIKNIK, die dit weekend weer voor het eerst open is. En dit is nog maar een deel van het programma… er is meer!

De meeste deuren zijn open van 13:00 – 18:00 uur, waarbij een aantal activiteiten doorlopen tot later in de avond. Bijzondere eet- en drinkgelegenheden zijn in het Havenkwartier ook ruimschoots voorhanden. Toegang is gratis!

BEREIKBAARHEID

* Het Havenkwartier is bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Deventer Station, buslijn 56 richting Borculo, halte Mr. de Boerplein; of buslijn 81 richting Zutphen, halte Teugseplein.
* Voor bezoekers die met de auto willen komen zijn er parkeermogelijkheden aan de rand van het gebied. Deze staan aangegeven. Het festivalterrein is voetgangersgebied.
* Fietsers kunnen hun fiets het best parkeren aan de randen van het festivalterrein, bijvoorbeeld op de Mr de Boerlaan. Parkeer je fiets niet tegen of naast een straatafzetting, ivm toegang nooddiensten.

BETAALMOGELIJKHEDEN

Behalve de horecagelegenheden hebben veel LOS-deelnemers geen PIN-mogelijkheden. Wij raden je dus aan ook contant geld mee te nemen voor het geval je toch iets meteen wil aanschaffen en meenemen.

KLUISJES

Er zijn geen kluisjes.

Timetable

Het merendeel van het programma is doorlopend, maar voor een aantal optredens is een timetable best handig… voilà (ook te vinden in het programmaboekje)!

Programma per locatie

De nummering en kleurcode correspondeert met de plattegrond in het programmaboekje, wat tijdens LOS overal in het Havenkwartier verkrijgbaar is (of download hier als pdf). Klik op de namen voor meer informatie.

FOODDOCK

Fooddock is de eerste foodhal van Oost-Nederland! In de historische Zwarte Silo schuif je aan gezellige tafels. Langs de kant vind je meer dan 10 foodstands: smaakmakende keukens die elk hun eigen specialiteit hebben. En tijdens LOS geniet je letterlijk van ‘eten met een verhaal’, want Fooddock houdt vandaag ‘Open keuken’!

Openingstijden
12.00 – 22.00

Locatie
Fooddock (Zwarte Silo)


Voor deze studenten van Saxion in Deventer is het Havenkwartier is als een tweede thuis. Ze willen je graag meenemen in het levensverhaal van het Havenkwartier; loop langs een interactieve tijdlijn om de ontwikkeling van het gebied te ervaren of luister naar één van de presentaties en gastcolleges van onder andere Bert Groot, docent planologie en Smart Cities bij Saxion StadsLAB. Van industriële binnenhaven naar dé creatieve hotspot van Deventer, ontdek hét verhaal van het Havenkwartier!

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Fooddock (Zwarte Silo)


Vuur en IJzer, kom de geheimen van de smids ontmaskerd zien! O.a. demonstraties smeden en een korte show van Symphony of Fire.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Optreden Symphony Of Fire
21.30

Locatie
Creation in Fire and Metal


Voor diegenen die nog nooit bij PIKNIK zijn geweest: denk aan een strandbar, maar dan zonder strand…Tijdens het LOS festival zet PIKNIK de deuren uiteraard weer wagenwijd open en kan iedereen vertrouwd genieten van een drankje en proeven van de nieuwe menukaart. Mr. Hapje gaat komend seizoen bij Piknik het eten verzorgen en daarnaast wordt dit weekend de biologische snackbar VET gelanceerd. Dat wordt smullen dus!

Vanaf 17.00 uur draaien De Big Singles bij PIKNIK. Zoals de naam al doet vermoeden draait dit illustere DJ duo alleen maar singles: van vergeten klassiekers tot goede foute platen en alles daar tussenin. Deze twee mooie mannen krijgen je gegarandeerd LOS.

Openingstijden
13.00 – 01.00

Optreden De Big Singles
17.00 – einde

Locatie
PIKNIK


Containerexpo als satelliet van de tentoonstelling ‘Natural Stages’. In de container op het Havenplein videowerk van Noortje Haegens en Stan Wannet als extra stap in natuurbeleving.

Laat je meevoeren door de stadsecoloog die zelfs in het stenige havenkwartier alle bijzondere flora en fauna weet te ontdekken (met dank aan de Maandagskinderen).

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Havenplein


Doe mee aan een geweldige Letter ontdekkingstocht door het Havenkwartier. Haal de plattegrond, volg de route, LOS de puzzels op, vind alle letters en win een gave Havenkwartier prijs!

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Havenplein


Gé heeft beslag weten te leggen op de onrendabele reizen van D-reizen en u kunt uw voordeel hiermee doen. Gé verzorgt uw reis van start tot finish, hoe ver of dichtbij dan ook. Met allerlei vertier, zodat verveling onderweg geen enkele kans krijgt. U wordt thuis gebracht.

Openingstijden
Ter plekke aangekondigd

Locatie
Havenplein


Buurten in een bootje! In de haven wordt beroepsmatig gevaren, maar er zijn ook mensen die hier op het water wonen. Ook zij varen regelmatig in de haven, maar dan in een klein bootje. Zo gaan ze zelfs bij elkaar op bezoek! Met verschillende bootjes kun je tijdens het festival gaan ‘buurten’ in de eerste en tweede havenarm. Het tochtje gaat ook langs (niet door!) de sluis die de verbinding vormt met de IJssel. Een oversteek naar Burnside behoort ook tot de mogelijkheden.

Ook de Zeeverkenners Deventer zijn dit jaar aanwezig bij LOS! Maak een rondvaart door het havengebied met de Clasina, en kijk hoe de jeugdleden rondvaren in kleine zeilbootjes. Bij ons kun je ook terecht voor meer info over wat wij als Zeeverkenners zoal ondernemen!

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Havenplein

La Bottega en Bella Macchina gaan weer LOS! Een garage met Italiaanse auto’s en een winkel vol Italiaanse delicatessen, wijn, en heerlijke Illy koffie met lekkers én een aantal korte optredens van het duo Ventriloquism!

Bruno Ferro Xavier da Silva is vergroeid met zijn basgitaar en ontlokt er o.a. met behulp van strijkstok, sampling en effecten op virtuoze wijze vreemde klanken en dikke grooves aan. Janne Eraker is een zeer ervaren tapdanseres, die haar voeten met recht een volwaardig muziekinstrument mag noemen.

Openingstijden
10.00 – 18.00

Optredens Ventriloquism
13.30, 14.30, 15.30

Locatie
Bella Macchina


Spacecowboys Albert Dedden en Paul Keizer gaan weer LOS! In de werkplaats wordt gewerkt aan een beeld voor de IJsselbiënnale, in het atelier zijn optredens van Harpiste Mechteld Karlien en een presentatie van Laurien Mink over Space met PIT.

Harpiste Mechteld Karlien is als klein meisje geïnspireerd geraakt door harp-grootheden als Mariëlle Nordmann, Arianna Savall, Rosa Spier en Masumi Nagasawa. Ze heeft een divers repertoire opgebouwd van o.a. Ierse, Schotse, Braziliaanse, Cubaanse en licht klassieke muziek.

Een Pitstop bij Space met PIT: Even los komen van LOS? Kom een pitstop maken bij PIT! Amuseer jezelf in de Deventer PIT beleving, ontvang informatie over vergaderen, bijeenkomen, opleiden of feesten. Je kunt rustig rondkijken, een kopje koffie pakken en een comfortabel plekje innemen om de omgeving op je in te laten werken.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Optredens Harpiste Mechteld Karlien
14.00, 16.00

Locatie
Spacecowboys


IJsselbiënnale gaat óók los op 15 april. In het hoofdkwartier kun je een kijkje in de keuken nemen van de organisatie van dit nieuwe internationale culturele evenement, wat in juni 2017 van start gaat. Met live muziek, presentaties en de #IJB2017 bar met Saxogirl!

De mondharp is in de handen van Danibal een soort analoge synthesizer uit de oertijd, ritmisch en verrassend rijk aan klanken. Danibal vult zon aiijn spel aan met exotische zangtechnieken: boventonen, donker gegrom, beatbox of rauw gejodel. Doorspekt met elementen uit diverse culturen, die hij met behulp van live loops nonchalant weet om te zetten in eigentijdse ritmische muziek.

Bruno Ferro Xavier da Silva is vergroeid met zijn basgitaar en ontlokt er o.a. met behulp van strijkstok, sampling en effecten op virtuoze wijze allerlei vreemde klanken en dikke grooves aan. Janne Eraker is een zeer ervaren tapdanseres, die haar voeten met recht een volwaardig muziekinstrument mag noemen. Samen treden ze op als Ventriloquism, zowel bij informele straatfestivals als high-brow theaters en jazzfestivals.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Optreden Danibal
13.30

Optreden Saxogirl
15.30

Optreden Ventriloquism
17.00

Locatie
Hoofdkantoor IJsselbiënnale


In de groepstentoonstelling ‘Natural Stages’ van Noortje Haegens, Marielin Simons, Susanne Sørensen en Stan Wannet staat de natuur en natuurbeleving centraal. In onze huidige belevingseconomie wordt er al lang niet meer vertrouwd op de intrinsieke kracht van de natuur en op het vermogen van de mens om individueel en op eigen kracht te kijken.

Fable Dust (muzikant & filmmaker Niels Duffhues) brengt instrumentale gitaarmuziek en videokunst samen in een hypnotiserende, filmische ervaring. Zijn muziek roept beelden op van grootse landschappen, roadmovies en een donkere, romantische kijk op het leven. Fable Dust transporteert je naar een langzamere wereld in zwart/wit.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Optredens Fable Dust
14.30, 16.30

Locatie
Kunstenlab


Vier mee! 6’4” heeft twee internationale designprijzen gewonnen – de iF Award 2017 en de Red Dot Award 2017 – en viert ook nog 3 jaar in het Havenkwartier!

Kom kijken naar een expositie industrieel ontwerp/design in Deventer. Live-demo van The Solution by NEXI Industries, de eerste spatwaterdichte pedalenbak ter wereld, hier in het Havenkwartier ontworpen en nu wereldwijd te koop!

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
6’4” Design Manufactory


Iedereen is welkom in “TestLAB.EGD” om de nieuwe workshops Street-Art en bewegende beelden te ervaren!

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Egbert.EGD


Open atelier, uitgaven van platenlabel Esc.rec. en concerten op het kleinste podium van Deventer.
Cactus Truck is een regelrechte natuurkracht, een driftig om zich heen stampende freejazztornado met de attitude van een punkband. Saxbeest John Dikeman, snarengeselaar Jasper Stadhouders en drummer Onno Govaert besluiten dit keer bovendien Antonio Borghini – een magistraal bassist die een weekje in Nederland is – in de gelederen op te nemen.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Optredens Cactus Truck ft. Antonio Borghini
14.00, 15.00, 16.00, 17.00

Locatie
De Perifeer


U bent van harte welkom bij edelsmederij KunstGoud, Vera Bon komt optreden en de edelsmid zal verschillende aspecten van het vak demonstreren.
De Deventerse singer-songwriter Vera Bon schrijft Nederlandstalige liederen. Ze overspoelt met zachtzinnige melodieën maar krachtige teksten en schroomt niet haar liedjes af te wisselen met poëzie en kleinkunst.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Optredens Vera Bon
15.30, 16.30

Locatie
KunstGoud


Hét Deventer online radio station, KoekFM, zorgt al ruim 2,5 jaar voor een diverse programmering tijdens hun tweewekelijkse uitzending op de maandagavond. Tijdens LOS zijn ze live on air, dus loop binnen voor die echte radio-ervaring!

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Koek FM


Kom binnen bij de Kunstuitleen en de Galerie & Lijstenmakerij! Bekijk de werkzaamheden van hun schilderijrestaurator of doe een beroep op de interieur-en lichtadviseur!

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Kunstuitleen Deventer


Neem een uniek kijkje in de tattoo wereld van Brendan Tangel.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Into Dust tattoo


Kom binnen voor een kijkje bij Beeldtaal, voor o.a. mooie films! Met op elk heel uur een korte filmpresentatie.

En: de mondharp is in de handen van Danibal, een soort analoge synthesizer uit de oertijd, ritmisch en verrassend rijk aan klanken. Danibal vult zijn spel aan met exotische zangtechnieken: boventonen, donker gegrom, beatbox of rauw gejodel. Doorspekt met elementen uit diverse culturen, die hij met behulp van live loops nonchalant weet om te zetten in eigentijdse ritmische muziek.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Optreden Danibal
15.30

Locatie
Bureau Beeldtaal


Webdesign & webdevelopment: Maak bij Het Wep je eigen STELFIE en upload hem naar de website!

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Het Wep


Deze zaterdag gooit ook Houdbaar de deur open en houden ze een mini-editie van hun ‘Vinyl Friday’. Dus kom plaatjes luisteren, ouwehoeren over muziek, grafische vormgeving, fotografie en andere fijne zaken. Bovendien zijn ze met een bijzonder project bezig en misschien wordt jij wel het covermodel van de dag! Nice to meet you!

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Houdbaar


Ook KOMMOTIV heeft de deuren open! Kom kijken wat KOMMOTIV doet. Je kunt binnenlopen voor een Quickscan voor je website en in de tuin is, bij goed weer, het Lazy Field met hapjes en drankjes. Quickscan website: Is je website wel zoals je hem wilt, hoe kijkt jouw klant naar jouw website en is hij gebruiksvriendelijk en toegankelijk? Aan de hand van een puntenlijst kijkt KOMMOTIV met een professioneel oog naar jouw website en geeft je handige tips mee!

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Kommotiv

De huiskamer van Marieke is open voor publiek. Je kunt hier terecht voor een hapje en een drankje. Marieke verkoopt ook tweedehands jurken/kinderkleding/foto’s en meubeltjes.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Havenplein 6


U bent deze zaterdag van harte welkom bij franskifactory. In het atelier/woonhuis is recent werk te zien van Frans Kwakkenbos. Het zijn fotocollages geïnspireerd op tijdelijke lijnen in het landschap rondom Deventer. Dan moet je denken aan de lijnen van omgeploegde akkers, gemaaid gras en geoogst mais. Gewoon komen kijken!

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Havenplein4


De binnentuin van de bewoners van het Havenkwartier wordt voor Havenkwartier LOS weer omgetoverd tot het Lazy Field. Even lekker bijkomen van alle festiviteiten. Bij mooi/droog weer een ideale plek om bij te kletsen en te relaxen.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Buurttuin


Wees welkom in de DROMER, SLAPER, WAKER! Neem een kijkje in de praktijk, de keuken en het dakterras, want de deur is LOS en het programma gedicht: Taartje met een staartje, Haal je verhaaltje, Stukje Muziek en Uitzicht over het Gebied.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Felix, Praktijk voor Kind & Communicatie


Er zal in het Kaskoh-cafe een foto-expositie te zien zijn van Rob van Slooten (dichter bij het beeld), omlijst met muzikale en gastronomische voeding van eigen hand.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Mr. H.F. de Boerlaan 137

DOK H2O is tijdens LOS Festival 2017 geopend, kom sfeer proeven! De bar en de keuken zijn geopend voor een drankje en een hapje, Dutch DJ World zorgt deze keer voor de tunes.

DOK H2O > De gastheer voor Events | Catering | Party’s

Openingstijden
12.00 – 18.00

Locatie
DOK H2O


Neem een kijkje bij de openbare repetities van twee producties van het Theaterschip. Spelers van Sisyphos repeteren voor een festival in Gent. Freedom Prison speelt met 7 jongeren meerdere keren tijdens een groot project in Denemarken.

13.30 – 14.00: repetitie Sisyphos
14.00 – 15.00: repetitie Freedom Prison

Locatie
Het Theaterschip / Huis voor de Amateurkunst


De studio van fotografe Femke Teussink doet haar deuren open voor publiek tijdens het LOS Festival! Speciaal voor Festival LOS biedt Femke de mogelijkheid om in haar studio een 5-minuten zwart/wit portret te laten maken voor slechts €15,-! Deze ontvang je dan digitaal in hoge resolutie. Ook is er in de studio een expositie van haar werk te zien.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Femke Teussink Fotografie


In de theaterzaal van TamTam zie je dit jaar “Shelfies”: korte scènes en verhalen met en over objecten die al lang op de plank liggen te wachten op een rol in een voorstelling, maar die het om een of andere reden nooit gered hebben bij de object-audities. De Shelfies zie je in korte sessies van telkens ongeveer 15 minuten.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
TAMTAM objektentheater


Altijd al beroemd willen worden? Dat kan! Ga voor eeuwige roem en vertoon je kunsten in de analoge TV! Speciaal voor: goochelaars, percussionisten, DJ’s, zangers, ballerina’s, mimespelers, vuurspuwers, hoepelspringers, dansmariekes, dichters en andere creatievelingen van alle leeftijden. Alléén of met z’n twee, met of zonder kostuum; alles mag, zolang het past binnen 3 minuten!

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
TAMTAM objektentheater


Bij Loods570 kunt u onder het genot van een drankje kennis maken met verschillende bedrijven die hier werkzaam zijn. Bij Architecten_Lab kun je terecht voor een ware Virtual Reality belevenis, neem een kijkje in het Lab en beleef hun nieuwste ontwerp tools! Tevens vind hier het dichterscafé ‘LOS in poëzie’ plaats met dichters van lokaal tot internationaal niveau!

Jasper Ligthart (Deventer)
Jasper Ligthart is een denker en dichter. Hij zoekt in zijn werk naar eenheid in de tegendelen. Grootklein, zachthard en hooglaag. Hij gaat tastend langs de rafelranden van de taal en van het menselijk bestaan. Hij treedt vandaag op met Sylé van Olst. Zij is beeldend kunstenaar en schrijft vervreemdende, surreële poëzie die probeert de afstand tussen woord en beeld te verkleinen.

Martin Knaapen (Deventer)
Martin Knaapen is een compact lyrische dichter, cultureel manusje van alles en zeiler. ‘ik, mijn broer’ is zijn debuutbundel. Hij zet zich met zijn mondige, geconcentreerde lyriek in één klap als dichter op de kaart. Werkt inmiddels op een idyllische plek in de Deventer uiterwaarden aan zijn tweede bundel.

Sven Staelens (Dendermonde – België)
Sven Staelens is (visueel) dichter en schrijver. Zijn visueel werk werd opgenomen in verschillende internationale tijdschriften en was al te zien in groepstentoonstellingen in onder andere Mexico, Brazilië, de Verenigde Staten en in eigen land (België). Hij debuteerde als dichter in 2015 bij uitgeverij Stanza met [ samen apart [, een bundel vol experimentele liefdespoëzie.

Lammert Voos (Welsum, Vierhuizen)
Lammert Voos neemt vandaag afscheid van Deventer. Deze imposante zanger / dichter / schrijver was onder meer stadsdichter van Deventer, schreef vier bundels met poëzie en drie met proza en is drie maal opgenomen in een bloemlezing. Lammert is poëziedocent aan de Schrijversvakschool. Eerder was hij zanger/gitarist/componist en tekstschrijver van de Stad-Groninger band Umberto di Bosso é Compadres en werkte hij als vluchtelingenwerker tijdens de oorlog in het toenmalige Joegoslavië.

Froukje van der Ploeg (Amsterdam)
Froukje van der Ploeg studeerde Audiovisuele vormgeving aan de Kunstacademie St. Joost in Breda en volgde de opleiding van schrijversvakschool ’t Colofon in Amsterdam. Van der Ploeg ontving in 2005 de Hollands Maandblad Poëziebeurs. In 2006 debuteerde zij met de bundel Kater. Ze treedt met grote regelmaat op op festivals en schrijft ook in opdracht.

Willem Thies (Amsterdam)
Willem Thies studeerde geschiedenis te Groningen, was medeoprichter van het literaire punkrocktijdschrift Zeroxat en publiceerde poëzie in vele magazines. Zijn debuutbundel ‘Toendra’ is bekroond met de C. Buddingh’-prijs en zijn tweede bundel ‘Na de vlakte’ werd genomineerd voor de J.C. Bloemprijs. Heeft inmiddels vier bundels op zijn naam staan die allen goed zijn ontvangen.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Loods570


In de (na)zomer van 2017 openen wij onze deuren van ‘Haven Oost’; een specialty coffee bar gevestigd in het pand van Koffiedok. Op dit moment zijn wij volop bezig met onze verbouwing, maar speciaal tijdens LOS geven wij één dag alvast een sneak preview. Haven Oost wordt een fijne plek waar je lekker kan zitten, kletsen en spelen terwijl je geniet van bijzondere specialty coffee. Kom kijken!

Hier speelt ook Young Tree, een 8-koppige reggae band, met twee leading ladies en een stuwende blazerssectie. Ze halen de mosterd (en hun bandnaam) voornamelijk bij Groundation, maar bijvoorbeeld ook bij Cat Empire en Hollie Cook. Dynamische band die hun zinderend relaxte reggae feel maar al te graag overbrengt op hun publiek!

Openingstijden
13.00 – 18.00

Optredens Young Tree
13.45, 15.45

Locatie
Koffiedok en Coffee Bar Haven Oost


De Koopman biedt dit jaar bezoekers de kans een uniek portret van zichzelf te laten maken in tekst en beeld. Verras jezelf en leer jezelf opnieuw kennen. Uiteraard is er live-muziek: van Danibal, Vera Bon en een bijzonder gitaar- en zangduo. En James (Over)Last laat zich net als vorig jaar weer van zijn meest bijzondere kant horen.

De Deventerse singer-songwriter Vera Bon schrijft Nederlandstalige liederen. Ze overspoelt met zachtzinnige melodieën maar krachtige teksten en schroomt niet haar liedjes af te wisselen met poëzie en kleinkunst. Bij De Koopman speelt ze met haar band.

De mondharp is in de handen van Danibal een soort analoge synthesizer uit de oertijd, ritmisch en verrassend rijk aan klanken. Danibal vult zijn spel aan met exotische zangtechnieken: boventonen, donker gegrom, beatbox of rauw gejodel. Doorspekt met elementen uit diverse culturen, die hij met behulp van live loops nonchalant weet om te zetten in eigentijdse ritmische muziek.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Optreden Vera Bon
13.30

Optreden Danibal
17.00

Locatie
Scheepvaartstraat 6


Kom langs voor een stilte plek waar je fijn kan uitrusten van alle prikkels. Een zaal vol met matjes, dekens en kussens; er kan gelegen worden, gezeten en thee gedronken, geen gepraat, hooguit gefluister. Ook kun je de voortgang zien van het wandjuweel “Singing Walls”, wat gemaakt wordt voor de IJsselbiënnale. Uiteraard ook in stilte.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
The Singing Body Company


In Art-end house zie je nieuw beeldend werk van kunstenaar, grafisch ontwerper en omgevingsmanager Aukje Grouwstra.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Aukje Grouwstra


Welkom bij Treet! Op het gebied van meubels van hout en/of staal worden jouw wensen gerealiseerd. Jij bedenkt het, wij maken het! Tijdens het Los-festival staan de deuren van onze werkplaats wagenwijd open om je kennis te laten maken met alle leuke spulletjes en ideeën die we verkopen.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Treet

Theater Gajes is neergestreken op het rommelige maar oh zo interessante terrein van sloopbedrijf Evers. Een perfecte omgeving voor een masterclass buitentheater!

Samen met de aanwezige toeschouwers wordt een klassieke theaterscene gekozen uit het repertoire van Shakespeare of de Griekse tragedies. Daarna wordt met planken, containers, tonnen, steigers en al bestaande rijdende objecten van Theater Gajes razendsnel een decor gemaakt. Acteurs van Theater Gajes beginnen de scène waarna al improviserend met het publiek en de aanwezige materialen een groteske straattheaterproductie van 10 minuten ontstaat.

Jij bent als toeschouwers vrij om alleen te kijken, maar je kunt je ook laten overhalen mee te spelen in deze hilarische uitvergroting van een overbekend verhaal. Theater Gajes nodigt jou uit om te transformeren tot volwaardige held.

Optredens
14.00, 15.00, 16.30

Locatie
St. Olafstraat 2


Ski Promotion gaat LOS met ski clinics. Je kunt 10 minuten skiën of snowboarden oefenen op de baan. Inschrijven kan bij binnenkomst. Bounz Deventer biedt de mogelijkheid om 20 minuten te springen voor €2,- per persoon.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Bounz Deventer


Neem een kijkje in het skateparadijs van Burnside! De skatehal is open, de shop is een mekka voor alle board liefhebbers en ook de nieuwe werkplaatsen in de loods van Burnside zijn een bezoekje waard!

Mango Zabba neemt je mee terug naar de rockende 60’s, spaced met je in de 90’s en schopt je daarna terug naar de toekomst. Met inspiraties als Butthole Surfers, King Gizzard & The Lizard Wizard en The Doors ga je kopje onder in de wacky gitaarriffs en worden de rauwe zangpartijen over je heen gespoeld.

Openingstijden
13.00-18.00

Optreden Mango Zabba
15.00

Locatie
Burnside


In deze loods vind je de gloednieuwe werkplaatsen van metaalbewerker Jeroen Geertman bij “Framed” en custom fiets specialist Elias van Groeningen van Fietsservice Elias. Vakmanschap op het Havenkwartier!

Openingstijden
10.00 – 18.00

Locatie
St. Olafstraat 6


Passie voor hout en handbogen! Ga op bezoek bij Karel Zuethoff in zijn werkplaats en leer van een demonstratie handbogen maken en boogschieten. Ontdek de passie en technieken van het meubelmaken, ervaar de kunst van de handbogen en schiet misschien zelfs een keer zelf in de roos!

Openingstijden
10.00 – 18.00

Locatie
St. Olafstraat 7


De 2e havenarm ligt nu – vrijwel onzichtbaar vanaf de openbare weg – verscholen achter gebouwen en hekken rondom de Olafstraat, Industrieweg en Hanzeweg. Enkele ondernemers langs de 2e havenarm hebben de koppen bij elkaar gestoken om voor dit deel van het Havenkwartier ideeën aan te dragen om hier een aantrekkelijk gebied van te maken. Met ondersteuning van Eelco Schuijl van Architecten_Lab is een beeldplan ontwikkeld hoe dit gebied er in de toekomst uit zou kunnen zien en welke mogelijkheden hiermee ontplooid kunnen worden.

Tijdens het LOS Festival in het Havenkwartier op 15 april a.s. zullen ze hun ideeën presenteren om 16.00 uur bij Baderie Mulder, Industrieweg 10.

LOS wordt financieel ondersteund door: Havenkwartier Deventer, Gemeente Deventer, Deventer Cultuur Club, Pontmeyer.

Datum: 15 april 2017
Tijd: 13:00
Entree: gratis!
Locatie: Havenkwartier
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda