Skip to Content

LOS festival 2018

Havenkwartier Deventer gaat ook dit jaar weer LOS, en we vieren een feestje, want LOS bestaat 5 jaar!

LOS is een bijzonder en intiem festival in dit prikkelende havengebied, waar de kracht van kunst, ambacht, cultuur en ondernemerschap is samengeperst op 20 hectare. Waar je een programma treft op heel veel verschillende locaties in het Havenkwartier, voor jong en oud, met voor ieder wat wils: concerten, dj’s kunst, ambachten, workshops, theater, dichters en uiteraard heerlijk eten en drinken!

Dankzij de enorme support die we van jullie hebben gekregen tijdens onze crowdfund-actie kunnen we er dit jaar nóg meer een feestje van maken: verspreid over maar liefst 3(!) speciale 5 Jaar LOS-podia hebben we een extra fijn programma: geniet van de klanken van De Baron en Mark Hilton in DOK H2O, luister naar de op Catch geïnspireerde presentaties of betreed zelf het podium tijdens BIJVANGST in Fooddock en zorg dat je het extra grote eindfeest bij PIKNIK niet mist, waar o.a. de mind blowing tropical psychedelia van Conjunto Papa Upa zorgt voor een heerlijke afsluiter van ons 5 jarig jubileum!

Genoeg te doen dus: neem de tijd om even rustig door het programma heen te bladeren, maak je keuze en geniet vooral van alles wat er op dit fijne stukje Deventer te vinden is!

De meeste deuren zijn open van 13:00 – 18:00 uur, waarbij een aantal activiteiten doorlopen tot later in de avond. Bijzondere eet- en drinkgelegenheden zijn in het Havenkwartier ook ruimschoots voorhanden. Toegang is gratis!

BEREIKBAARHEID

* Het Havenkwartier is bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Deventer Station, buslijn 56 richting Borculo, halte Mr. de Boerplein; of buslijn 81 richting Zutphen, halte Teugseplein.
* Voor bezoekers die met de auto willen komen zijn er parkeermogelijkheden aan de rand van het gebied. Deze staan aangegeven. Of navigeer naar Hunneperkade 4. Het festivalterrein is voetgangersgebied.
* Fietsers kunnen hun fiets het best parkeren aan de randen van het festivalterrein, bijvoorbeeld op de Mr de Boerlaan. Parkeer je fiets niet tegen of naast een straatafzetting, ivm toegang nooddiensten.

BETAALMOGELIJKHEDEN

Behalve de horecagelegenheden hebben veel LOS-deelnemers geen PIN-mogelijkheden. Wij raden je dus aan ook contant geld mee te nemen voor het geval je toch iets meteen wil aanschaffen en meenemen.

KLUISJES

Er zijn geen kluisjes.

Timetable

Het merendeel van het programma is doorlopend, maar voor een aantal optredens is een timetable best handig… Deze is ook te vinden in ons programmaboekje!

Programma per locatie

De nummering correspondeert met de plattegrond in het programmaboekje, wat tijdens LOS overal in het Havenkwartier verkrijgbaar is. Klik op de namen voor meer informatie.

01 - FOODDOCK

De eerste foodhal van Oost-Nederland; bij Fooddock schuif je in de historische zwarte silo aan gezellige lange tafels om te genieten van de heerlijke eten van een van de verschillende foodstands. Ook is er speciaal tijdens LOS een IJsfestival voor alle liefhebbers van heerlijk ijs: een verfrissende start van de zomer! Hiervoor kun je terecht bij de volgende aanbieders: De Aziatische ijssensatie Rolios, Yof met frozen yoghurt en ijshoorntjes, Sannepan met Indisch schaafijs in vrolijke kleuren en niet te vergeten… Mede-schepijs bij Daventra 1250!

Openingstijden
12.00 – 22.00

Locatie
Fooddock (Zwarte Silo)


01 - 5 JAAR LOS: BIJVANGST

BIJVANGST is het op Catch geïnspireerde programma onderdeel waarbij vijf kandidaten aan de hand van 20 dia’s van elk 20 seconden vertellen over wat hen bezighoudt of motiveert.

In volgorde van optreden staan te popelen:

Loes ten Anscher
Kunstenaar van onder meer het Deventer Raamwerk, het prijswinnend kunstwerk van het nieuwe Deventer Stadhuiskwartier. Zij heeft onlangs haar boek over de totstandkoming van het Deventer Raamwerk uitgebracht en zal hier tijdens LOS nader op ingaan.

Jan ter Heide
Jan ter Heide was tot voor kort docent modevormgeving aan het ROC Twente en maakte lange tijd textielkunst met kunstenaar Evelien Verkerk. Hij verhuisde tegen de stroom in van Deventer naar Amsterdam. Sindsdien blogt hij over zijn verandering naar een nieuwe werksituatie en maakt nog altijd inspirerende textielkunst.

Wibo Kosters
Wibo is sinds 2017 de stadsdichter van Deventer. Momenteel is hij bezig met de voorbereiding van zijn debuutalbum dat tijdens het Tuinfeest zal moeten verschijnen. De illustraties zijn gemaakt door zijn iets beroemdere broer, modeontwerper Bas Kosters.

Prins Franken
Prins Franken, zoals Frank Prinsen zich noemt, is verteller en theaterman. Hij vertelt fantastische verhalen of maakt voorstellingen over de natuur, over de stad of over wat er op dat moment plaatsvindt. Prins Franken vormt een wereld vol verhalen.

Kelly Hammer
Kelly Hammer is sinds begin 2017 directeur van het poppodium Burgerweeshuis. Zij werkte eerder als beleidsadviseur evenementen, cultuur en citymarketing bij de gemeente Enschede en staat nu voor de uitdaging het Burgerweeshuis naar een hoger en nog professioneler plan te tillen.

wilde BIJVANGST
Aansluitend op deze presentaties kunnen bezoekers zelf meedoen aan de wilde BIJVANGST. Zij kunnen zich presenteren aan de hand van 10 dia’s van elk 20 seconden. Echter, zij hebben deze niet eerder gezien. Welke snelle denker of improvisator laat zich uitdagen om zich onvoorbereid bloot te geven tijdens deze hilarische presentaties? Kandidaten kunnen zich tijdens LOS aanmelden bij het podium van de BIJVANGST in Fooddock.

De presentatie is in handen van Anja Wormeester. Zij is communicatieadviseur.

Aanvang
14.00

Locatie
Fooddock (Zwarte Silo)


02 - STUDIO GROEN+SCHILD

De prachtige locatie van Studio Groen+Schild is vandaag open voor bezichtiging, en is deels omgetoverd tot silent disco!

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Studio Groen+Schild


03 - PIKNIK

PIKNIK; de fijnste buitenbar van Deventer, gaat helaas niet verder op haar huidige plek. Toch kun je hier nog één keer genieten: een strandbar, maar dan zonder strand! Geniet overdag van de oldskool PIKNIK vibe; geniet van een drankje en fijne muziek, en zorg dat je hier ‘s avonds weer bent voor een LOS 5 jaar feestje!

Openingstijden
13.00 – 00.00

Optreden Conjunto papa Upa
19.30

DJ’s Sgt. Friendly & Lefi
20.30

Locatie
PIKNIK


03 - 5 JAAR LOS: CONJUNTO PAPA UPA

Het lo-fi gitaargeluid, de psychedelische orgeltjes en de vervormde vocalen van Conjunto Papa Upa doen qua gevoel sterk denken aan de experimentele jaren zeventig. Het resultaat lijkt een soort rauwe latin surf-garage die niet alleen refereert aan cumbia en salsa, maar ook aan Angolese en andere Afrikaanse muziek. Het gruizige geluid, samen met Afrikaanse en Caribische ritmes, psychedelica, surf, samba, old school salsa en funk, resulteert in een onweerstaanbare en dansbare mix die tegelijkertijd zowel vintage als futuristisch en vreemd als leuk is. Tropische feestmuziek op zijn best!

Tijd: 19.30

Locatie
PIKNIK


04 - LUCY CUBE - EVA VAN PELT

Lucy in the Sky is een mini-hotel in het havenkwartier van Deventer met twee bijzondere hotelkamers; de Lucy Cube en de Lucy GLXY. De kracht van architecten en beeldende kunstenaars in samenwerking met de gastvrijheid van ‘In Het Huis Van’ maken een overnachting in een van deze twee kamers tot een bijzondere beleving. Bij Lucy slaap je in een kunstwerk. Elke van beide Lucy’s is ontworpen voor de specifieke locatie en biedt een uniek uitzicht op de omgeving.

Tijdens het LOS festival is de Lucy Cube op een unieke manier te beleven. Niet als micro-hotel maar als micro-podium met 1-op-1 concerten door Eva van Pelt.

Eva van Pelt stelt zich in Concert voor Één tot doel om dichterbij haar publiek te komen dan ooit tevoren en ze doet dat voor het eerst hier in Deventer. Primeur dus! Alles aan Eva van Pelt ademt intensiteit. De Brabantse zangeres, songwriter en theatermaker brengt grote en kleine emoties op het podium, met een dwarsheid en frisse eigenzinnigheid die beurtelings schuurt en ontroert. Tijdens LOS treedt ze voor één enkele bezoeker tegelijk op, in éénkamerhotel Lucy Cube. Verwacht een intieme en persoonlijke ervaring: één nummer in een unieke uitvoering, op maat gemaakt voor de bezoeker.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Optreden Eva van Pelt
doorlopend

Locatie
Lucy Cube


05 - DE LOS HAVEN

Buurten in een bootje! In de haven wordt beroepsmatig gevaren, maar er zijn ook mensen die hier op het water wonen. Ook zij varen regelmatig in de haven, maar dan in een klein bootje. Zo gaan ze zelfs bij elkaar op bezoek! Met verschillende bootjes kun je tijdens het festival gaan ‘buurten’ in de eerste en tweede havenarm. Het tochtje gaat ook langs (niet door!) de sluis die de verbinding vormt met de IJssel. Een oversteek naar Burnside behoort ook tot de mogelijkheden.

De Zeeverkenners uit Deventer zijn er weer bij! Maak een rondvaart met hun schip de “Clasina”, of kijk hoe hun jeugdleden rondvaren in kleine zeilbootjes; misschien mag je wel mee! Vraag gerust ook naar meer info over de Zeeverkenners in Deventer!

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Havenplein

06 - BELLA MACCHINA / LA BOTTEGA - O, KUTJES

Bij La Bottega kunt u Italiaanse delicatessen, wijn, koffie, aardewerk en nog veel meer leuke en lekkere producten kopen. Ook kun je in het gezellige espresso café een heerlijke Illy koffie nuttigen met een Italiaanse lekkernij. Op goed geluk kom je in de oldtimer werkplaats van Bella Macchina nog een mooie Ferrari, Maserati, maar in ieder geval een mooie klassieke Alfa Romeo, tegen.

O, Kutjes zingt in de garage van Bella Macchina over struggles in pikante liedjes. Hun rauwe elektropop met techno-­ en hiphopinvloeden en een poëtisch rafelrandje maakt je aan het lachen en huilen tegelijk. O, Kutjes verwart, choqueert en verhit je. In hun ietwat korte schooluniformen nemen ¥oni Loveless en GiGi N3verland je bij de hand, leggen ze de vinger op de zere plek en prikken ze een piepklein gaatje in je hart. O, Kutjes is vies, vreemd, gevaarlijk, verraderlijk, onschuldig, verward en fakking lekker.

Optredens O, Kutjes
15.30 & 17.30

Openingstijden
10.00 – 18.00

Locatie
Bella Macchina


07 - SPACECOWBOYS - KALIO GAYO

Spacecowboys Albert Dedden en Paul Keizer gaan weer LOS! In de werkplaats kunt u inzicht kijken in de werkwijze van deze kunstenaars. Hier vindt je ook de global parti folk van Kalio Gayo!

Akoestische instrumenten gecombineerd met samples, beats en een universele taal. Verkennen en ontdekken op een eindeloze muzikale reis. Catchy songs met intense zang en meeslepende tunes. Drums, contrabas, gitaar, banjo, accordeon, synthesizer en samples mengen folky thema’s uit oost en west met rock, ska en een vleugje latin en reggae. Kalio Gayo is do-it-yourself en rebels optimisme.

Optredens Kalio Gayo
14.45 & 16.45

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Spacecowboys


07 - SPACE MET PIT

Een Pitstop bij Space met PIT: Even los komen van LOS? Kom een pitstop maken bij PIT! Amuseer jezelf in de Deventer PIT beleving, ontvang informatie over vergaderen, bijeenkomen, opleiden of feesten. Je kunt rustig rondkijken, een kopje koffie pakken en een comfortabel plekje innemen om de omgeving op je in te laten werken.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Deventer PIT


08 - EXPEDITIE HAVENKWARTIER - GELUIDSWANDELINGEN JEROEN DIEPENMAAT

Ervaar het Havenkwartier aan de hand van een visuele beleving van Expeditie Havenkwartier in het voormalig IJsselbiënnale-kantoor. Hier vertrekt ook de geluidswandeling van Jeroen Diepenmaat.

Beeldend (geluids)kunstenaar Jeroen Diepenmaat laat je het Havenkwartier op een heel andere manier beleven. Hij neemt je mee op een korte geluidswandeling door het Havenkwartier. Door middel van een richtmicrofoon luister je via een radio met koptelefoon mee naar wat er zoal klinkt. De duur van de wandeling is ongeveer 20 minuten en voor een radio met koptelefoon wordt gezorgd. Maximaal 10 deelnemers per keer. Vertrektijden staan ter plekke aangegeven.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Voormalig hoofdkantoor IJsselbiënnale


09 - KUNSTENLAB - EXPO & HET RUDIE KARTEL (AFGELAST)

Geniet in het Kunstenlab van de expositie “The Silent Majority”, een groepstentoonstelling van Terence Baier, Gunter Gruben, Viktoria Gudnadottir, Domenique Himmelsbach de Vries, Anne-Marie Meertens, Pim Trooster en Björn Zielman. Een van de kunstenaars, Domenique Himmelsbach de Vries, is aanwezig en toont in de tentoonstelling een installatie rond ‘Het Monument voor Prima Mensen’. De sculptuur herdenkt mensen die gewoonlijk niet op monumenten voorkomen: prima mensen die niet vergeten mogen worden. Tijdens LOS kunt u op het Havenplein persoonlijk bij Domenique personen voordragen voor vereeuwiging in het kunstwerk.

Het Rudie Kartel maakt nederlandstalige poëzie-pop, synther-schlager, standup dub, piano-punk en spook&woord. Uiterst taalvaardige, theatrale performances over bovenal herkenbare onderwerpen. Mooi en lelijk als het leven zelf. Het Rudie Kartel is Maarten Bijnen (toetsen en snaren), Huib Raeven (koper), en magiekejansen (zang en electronikaas).

LET OP: Optredens van Het Rudie Kartel zijn afgelast wegens gekneusde ribben.

Optredens Het Rudie Kartel (AFGELAST)
14.00 & 17.00

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Kunstenlab


10 - EGBERT.EGD

In het Atelier van Egbert.EGD gaan we gezamenlijk met de bezoekers een 6 meter brede muur van Tape Art voorzien! Tape Art of Duct Tape Art, is nog een vrij onbekende straatkunsttechniek in Nederland. Egbert is er sinds 2017 actief mee naast zijn stencil art, en laat je graag kennis maken met deze nieuwe techniek in de vorm van een soort “Write Something On The Wall” maar dan met Tape. Benieuwd naar wat tape art is en wat je er mee kan, kom even plakken of kijk alvast op egbertegd.nl.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Egbert.EGD


10 - HARCO RUTGERS / ESC.REC. / DE PERIFEER - PETER ZEGVELD

Open atelier, uitgaven van platenlabel Esc.rec. en een aantal spectaculaire optredens van Peter Zegveld op het kleinste podium van Deventer.

Peter Zegveld is beeldend kunstenaar, performer en muziektheatermaker. Zijn voorstellingen zijn een beeldende, zintuiglijke en filmische ervaring, waarbij hij veelal gebruik maakt van natuurkundige principes; de werking van licht, lucht, geluid en zwaartekracht. Zelf is hij op het podium ook een soort natuurkracht. Tijdens LOS festival 2018 treedt hij drie keer kort op in De Perifeer.

Optredens Peter Zegveld
14.30 & 15.30 & 16.30

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
De Perifeer


10 - KUNSTGOUD - DE GROENE MAN

Deze zaterdag heeft KunstGoud een aantal cursisten aan het werk en kunt u verschillende aspecten van het ambacht bekijken. Ook zal De Groene Man hier twee keer optreden vandaag.

De Groene Man is een performance van beeldend kunstenaar en muzikant Johan Kuipers. De Groene Man is al in vele honderden tekeningen tot leven gekomen en wordt bejubeld in talrijke gedichten en liedjes. Gewapend met elektronische muziekapparatuur enerzijds en stiften en groene potloden anderzijds zal Kuipers een performance doen volledig in het teken van dit groene wezen, dat zich ergens tussen realiteit en fictie bevindt.

Optredens De Groene Man
14.00 & 16.00

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
KunstGoud


10 - KOEK FM

Hét online Deventer radio- en streaming kanaal van onze koekstad zal een live uitzending verzorgen, rechtstreeks vanuit de basis van de studio KOEK FM, kom eens langs voor een kijkje achter de schermen.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Koek FM


10 - KUNSTUITLEEN, GALERIE EN LIJSTENMAKERIJ DEVENTER

Kunstuitleen, Galerie en Lijstenmakerij Deventer heeft tijdens LOS “Open huis”, een presentatie over het werk dat onze restaurator kan verzorgen, een foto-expositie van Arthur Martin, een kortingsactie van de Lijstenmakerij en een welkomstactie voor nieuwe leden bij de Kunstuitleen.

Openingstijden
13.30 – 17.30

Locatie
Kunstuitleen Deventer


11 - BUREAU BEELDTAAL FILMMAKERS - SAHARA RIPPLE

Kom binnen voor een kijkje bij Beeldtaal en doe mee met de workshop 360 graden film maken! Er is ook een optreden van het duo Sahara Ripple.

Sahara Ripple is een duo bestaande uit Frank van Velthoven en Chris Frieswijk. Sahara Ripple speelt sfeervolle stukken met sopraan saxofoon en handpan. Improviserend rond vaste thema’s ontstaat er een dromerig en kabbelend geluid dat heimwee oproept naar plaatsen waar je misschien wel nooit bent geweest.

Optredens Sahara Ripple
14.00 & 16.00

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Bureau Beeldtaal


12 - HET WEP - PETER WESTERHOF

Bij het Wep is een expositie van architectuurfoto’s van Peter Westerhof. De foto’s van moderne architectuur zijn genomen in en buiten Nederland.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Het Wep


13 - HOUDBAAR - JUBILEUMBOEK DEVENTER 1250

Deze zaterdag gooit ook Houdbaar de deur open. Het proces rond het ontstaan van het jubileumboek Deventer 1250 word vandaag inzichtelijk gemaakt.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Houdbaar


14 - KOMMOTIV - WIN EEN WEBSITE

Kom kijken wat KOMMOTIV allemaal doet, of doe een Quickscan voor je website en win een professionele ‘Sitestorm-website’! Is je website wel zoals je hem wilt? Aan de hand van een zelf ontwikkelde Quickscan kijkt KOMMOTIV met een professioneel oog naar jouw website en geeft je niet alleen handige tips mee, maar krijgt ook een analyse thuisgestuurd.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Kommotiv

15 - LUWTE

Bij LUWTE, de huiskamer van Olaf en Marieke, kan je onder het genot van een drankje, fijne muziek en een klein hapje de fotografie van Spotlight bewonderen en kopen. Voor een laagdrempelige prijs, gemaakt door zowel amateurs als professionals! We love your wall!

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Havenplein 6


16 - FRANSKIFACTORY

Bij Franskifactory kun je vandaag het werk bekijken van beeldend kunstenaar en grafisch vormgever Frans Kwakkenbos.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Havenplein4


17 - LAZYFIELD

De binnentuin van het Havenkwartier wordt voor Havenkwartier LOS weer omgetoverd tot het Lazy Field! Even lekker bijkomen van alle festiviteiten, kinderen kunnen bijvoorbeeld een broodje bakken bij het vuur en er zijn lekkere hapjes verkrijgbaar. Bij mooi/droog weer een ideale plek om bij te kletsen en te relaxen.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Havenplein 8


18 - DE ONTDEKKING

Praktijk de Ontdekking is nieuw in het havenkwartier en opent zondag 4 maart haar deuren. Ook tijdens LOS zal de praktijk open zijn. Er worden 3 workshops gegeven van 30 minuten om een indruk te krijgen van wat je in de praktijk kunt verwachten. In de praktijk wordt lichaamsgerichte therapie gegeven dus neem op 14 april even de tijd om stil te staan bij je lichaam en geniet van die tijd voor jezelf.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Mr. H.F. de Boerlaan 147B


19 - KASKOH - ROB VAN SLOOTEN, DAVID VAN SLOOTEN, SAHARA RIPPLE

Expositie KaskoH-lectief Engaged Art met Rob van Slooten (dichter bij het beeld) en David van Slooten (object-design). Ook het duo Sahara Ripple treedt hier op.

Sahara Ripple is een duo bestaande uit Frank van Velthoven en Chris Frieswijk. Sahara Ripple speelt sfeervolle stukken met sopraan saxofoon en handpan. Improviserend rond vaste thema’s ontstaat er een dromerig en kabbelend geluid dat heimwee oproept naar plaatsen waar je misschien wel nooit bent geweest.

Optreden Sahara Ripple
15.00

Openingstijden
13:00 – 18:00

Locatie
KaskoH


20 - DE MAKERS - MAAK JE EIGEN LOS AANDENKEN

In ieder mens schuilt een MAKER. Wij bundelen onze werkplaatsen, kom bij ons langs en maak je eigen LOS’18 aandenken!

De Knutselarij + de MeubelWerkplaats + Praktijk voor Kind en Communicatie.

Openingstijden
13:00 – 18:00

Locatie
Mr. H. F. de Boerlaan 119 + 121 + 129


21 - DE MEUBELWERKPLAATS

De MeubelWerkplaakts geeft workshops voor werken met ‘Oude technieken’ omtrent restauratie. Daarbij wordt informatie gegeven over het ambacht antiekrestauratie.

Openingstijden
13:00 – 18:00

Locatie
De Meubelwerkplaats


21 - LIMAI

De muzikale duizendpoten van LIMAI gaan met de kids op muzikale ontdekking: probeer verschillende soorten instrumentengroepen uit of bouw beats op een IPad!

Openingstijden
13:00 – 18:00

Locatie
Mr. H.F. de Boerlaan 121


22 - DE KNUTSELARIJ

Wordt een MAKER! – kom naar De Knutselarij – en maak zooi weer mooi!

Openingstijden
13:00 – 18:00

Locatie
De Knutselarij

23 - DOK H2O - MARK HILTON, DE BARON

DOK H2O is tijdens LOS Festival 2018 geopend: kom sfeer proeven op onze locatie voor events, catering en party’s! De bar en de keuken zijn geopend voor een drankje en een hapje. En er zijn maar liefst twee concerten te beluisteren vandaag!

Sterke verhalen – waarheid, leugens en alles daar tussenin. Mark Hilton (Australië) is een productieve songwriter en doorgewinterde verhalenverteller, met akoestische gitaar en zang als belangrijkste wapens. Folk, country blues, urban smarts, pijnlijk mooie ballads en bitterzoete verhaallijnen.

De Baron is een storm in de Sahara, een dijkdoorbraak in Zeeland en een afbrokkelende muur in Israël. De Baron is een 8-koppige wereldrock sensatie, met een machtige blazerssectie. De Baron is gierend koper, blaffende drums, en vlijmscherpe taal.

Optreden Mark Hilton
14.00

Optreden De Baron
16.00

Openingstijden
12:00 – 18:00

Locatie
DOK H2O


23 - 5 JAAR LOS: DE BARON

De Baron is een storm in de Sahara, een dijkdoorbraak in Zeeland en een afbrokkelende muur in Israël. De Baron is een 8-koppige wereldrock sensatie, met een machtige blazerssectie. De Baron is gierend koper, blaffende drums, en vlijmscherpe taal.

Optreden De Baron
16.00

Openingstijden
12:00 – 18:00

Locatie
DOK H2O


24 - HET THEATERSCHIP / HUIS VOOR DE AMATEURKUNST

Kom genieten van twee voorstellingen van het theaterschip: Wie Was Het?, een live hoorspel voorstelling van Gilian van Boheemen waarbij de schuldige zich in de kamer bevindt, en Ingewikkeld, een voorstelling over zoeken naar- en verbreken van verbindingen.

Wie Was Het (duur: 20 minuten)
14:00, 16:00, 17:00

Ingewikkeld (duur: 30 minuten)
15:00

Openingstijden
12:00 – 18:00

Locatie
Het Theaterschip / Huis voor de Amateurkunst


25 - FEMKE TEUSSINK FOTOGRAFIE - LAAT JE PORTRET MAKEN

Speciaal voor LOS biedt Femke Teussink de mogelijkheid om in haar studio een 5-minuten zwart/wit portret te laten maken voor slechts 15 Euro! Deze ontvang je dan direct digitaal in HR. Ook is de studio open voor publiek en zal er een expositie van het werk van Femke Teussink te bewonderen zijn.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Femke Teussink Fotografie


26 - KLEINE FREIHEIT - EXPO & MINIWARENHUIS

Atelier en miniwarenhuis Kleine Freiheit is open tijdens LOS. Naast de producten in het warenhuis, is er in het atelier de expositie ‘Woordvreugd’ te zien van Jojanneke Dekens en AnnaKarina ter Horst. Tijdens LOS nodigen we het publiek uit deel te nemen aan een mini-workshop, in samenwerking met de bezoeker ontstaat een werk dat onderdeel wordt van de expositie.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Kleine Freiheit


27 - VENDICUM - DJ WORKSHOPS

Workshop ‘Hoe word je een dj?’ In een uur leer je de fijne kneepjes van het dj-vak, zodat jij thuis of op feestjes muziek kan draaien waar anderen graag op willen dansen. Je krijgt wat theorie aangereikt zoals BMP, ‘the Boom and the Clap’ en ‘the break’. Ook mag je zelf een paar nummers aan elkaar mixen.

Er wordt gewerkt met 3 rondes van de workshop:
1) van 13:30 tot 14:30 uur; 2) van 15:00 tot 16:00 uur; 3) van 16:30 tot 17:30 uur

Openingstijden
13:00 – 18:00

Locatie
Vendicum


28 - POËZIE-INITIATIEF EIGENZINNIG

Poëzie- initiatief “Eigenzinnig” duikt onder bij Loods570! Ze geven hun oude vertrouwde kroeg in het Burgerweeshuis even wat rust na de afgelopen edities en komen nu op bezoek bij LOS!

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Loods570


28 - LOODS570

Loods570 opent haar deuren: Maak kennis met de ondernemers in deze inspirerende werklocatie! Er is een doorlopend programma van theater, singer-songwriters en muziek van vinyl!

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Loods570


28 - ARCHITECTEN_LAB - VIRTUAL REALITY

Bij het Architecten_Lab kunt u vandaag kennis maken met Virtual Reality!

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Architecten_Lab


28 - ONTWERPSTUDIO EVELIEN LULOFS

Onze ontwerpstudio is gespecialiseerd op het gebied van interieurontwerp en grafische vormgeving.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Loods570


29 - HAVEN OOST / KOFFIEDOK - THEATER SPROOK

Haven Oost is een fijne plek waar je lekker kan zitten, kletsen en spelen terwijl je geniet van bijzondere specialty coffee. (H)eerlijke koffie thuis!

Kom ruiken, kijken en proeven bij een workshop van Gerben Hettinga van Koffiedok. Duurzame koffie kiezen in twee stappen; het geheim van 50% meer smaak in je mok!

Theater Sprook speelt… MOOI WEER! Een bijzondere voorstelling die zich afspeelt tussen het koffiedrinkend en theeleutend publiek. Zij zijn zowel toeschouwer als onderdeel van de voorstelling.

MOOI WEER! is een volledig geïmproviseerde voorstelling van ongeveer 20 minuten geïnspireerd op wensen en ideeën van het publiek. Het publiek is de muze, het startpunt, de meedenker, de motivator. En dat alles door slechts een briefje in te vullen. Een complete rollercoaster van theater, en dat alles met een grote lach. Theater SPROOK speelt… MOOI WEER!

Voorstellingen
14.00, 15.00, 16.00

Workshops
13.30, 15:30

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Koffiedok en Coffee Bar Haven Oost


29 - STREET ART STREETS!

KoffieDok/HavenOost hebben voor LOS hun muur beschikbaar gesteld om te laten beschilderen door een aantal straat kunstenaars waaronder Tikster, Muurpret en Bartek. Zij zullen met het thema koffie aan de slag gaan.

Street Art Streets is een project van Havenkwartierder Egbert.EGD. hij wil samen met diverse straat kunstenaars de culturele stad Deventer nog mooier te maken door het organiseren van street art in de vorm van murals en evenementen. In 2018 staat op de planning om de eerste grote mural in het thema ‘Deventer 1250 jaar’ op een prominente plek in de stad te gaan organiseren. De locatie en datum daarvan worden binnenkort bekend gemaakt.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Koffiedok en Coffee Bar Haven Oost


30 - DE KOOPMAN - MARK HILTON

In De Koopman vind je ook dit jaar weer live muziek. Mark Hilton (Australië) is een productieve songwriter en doorgewinterde verhalenverteller, met akoestische gitaar en zang als belangrijkste wapens. Folk, country blues, urban smarts, pijnlijk mooie ballads en bitterzoete verhaallijnen.

Optreden Mark Hilton
16.00

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Scheepvaartstraat 6


30 - M2UUR BV

Vandaag is het open huis bij M2uur! M2uur bv gelooft dat elk gebouw, gevel of ruimte een ziel heeft. Het vertelt het verhaal over de identiteit van zijn gebruikers en de omgeving.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
M2uur BV


30 - TEKST EN VAN WEEREN

Bert-Jan van Weeren uit Deventer is een tekstschrijver met een vlotte pen en een schat aan eindredactionele ervaring. Hij schrijft zeer uiteenlopende teksten, voor uiteenlopende media en doelgroepen. Hij is goed thuis in het waterbeheer, de land- en tuinbouw en het natuurbeheer.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
tekst en van weeren


30 - ERIC BOEKEL TEKST & COMMUNICATIE

Vandaag zijn er een aantal rondleidingen door De Koopman en optredens van een Balkan muziek groep.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Eric Boekel Tekst & Communicatie


31 - THE SINGING BODY COMPANY

Vandaag is het open huis met gratis thee. Je kunt gratis tips krijgen bij pijn in spieren/gewrichten. Doorlopend zijn er demonstraties van de totstandkoming van een wandjuweel in leem.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
The Singing Body Company


31 - DUOVERSUM

Duoversum is een samenwerkingsverband tussen beeldend kunstenaars Elise van der Linden en Dirk Zegel.

Duoversum organiseert exposities, verkoopt kunst, verzorgt kunsteducatie, maakt videoproducties, doet wetenschappelijke experimenten, en van alles daar tussen in. Kom ontdekken!

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Duoversum

32 - BURNSIDE - BLACK MONSOON

Ontdek het skateparadijs van Deventer: Burnside! De skatehal is pen, de shop is een mekka voor alle skate- en snowboard liefhebbers en kijk vooral ook even binnen bij de werkplaatsen!

Licht uit en improviseren maar, zo ontstaan de songs van Black Monsoon in de kelder. Het trio uit Deventer en Utrecht maakt tegendraads schurende Noise-Grunge. Sferische samenzang met gruizige gitaren en beukende drums. Twee vrouwen en een man met een afkeer voor netjes en schoon. Vies dus.

Optreden Black Monsoon
15.00

Openingstijden
13.00-18.00

Locatie
Burnside


33 - BOUNZ DEVENTER

Kom springen bij Bounz: vandaag kun je 30 minuten springen voor 2 Euro!

Openingstijden
11.00 – 18.00

Locatie
Bounz Deventer


33 - DEVENTER PADEL

De eerste padelbaan in Deventer (spreek uit: pa-dèl) en jij kan het gaan spelen! Maar padel, wat is dat eigenlijk? Padel is een racketsport waarbij je een bal met, jawel, een racket over een net moet spelen omgeven door een glazen wand en hekwerk. Eigenlijk een combinatie van tennis en squash. In Bounz!

De activiteiten zijn doorlopend. Elk half uur start een nieuwe clinic. Deelnemers kunnen meedoen voor €3,-

Openingstijden
13:00 – 18:00

Locatie
Bounz Deventer

Deze editie van LOS wordt financieel ondersteund door Gemeente Deventer, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Deventer Cultuur Club, VSBfonds, Havenkwartier Deventer, Koffiedok, Ter Hoeven Verf, Burnside, i-Design, MSML, MinkKoot Edelsmeden, Pontmeyer, Drukwerkdeal, Fooddock, Hegeman Bouw en alle donateurs van de crowdfunding actie.

Datum: 14 april 2018
Tijd: 13:00 - 23:00
Entree: gratis!
Locatie: Havenkwartier
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda