Skip to Content

LOS festival 2019

Havenkwartier Deventer gaat ook dit jaar weer LOS!

LOS is een bijzonder en intiem festival in dit prikkelende havengebied, waar de kracht van kunst, ambacht, cultuur en ondernemerschap is samengeperst op 20 hectare. Waar je een programma treft op heel veel verschillende locaties in het Havenkwartier, voor jong en oud, met voor ieder wat wils: concerten, dj’s kunst, ambachten, workshops, theater, dichters en uiteraard heerlijk eten en drinken!

Dit jaar gaan we o.a. voor een speciaal LOS programma op grote hoogte; we hebben beeldend kunstenaar Elise van der Linden gevraagd om een video projectie te maken voor op een van dé eye-catchers van het Havenkwartier; de Grijze silo! Hiervoor zijn we een crowdfunding gestart. Lees er hier meer over: bit.ly/los2019.

Daarnaast kan je ook dit jaar weer genieten van een uitgebreid en zeer gevarieerd programma op bijzondere locaties. Zo kan je wegdromen bij de zacht percussieve melodieën van reizende gitarist Reinis Jaunais uit Letland in KaskoH en Fooddock, vaar je mee met bewoners en zeeverkenners door de haven, verrassen Jos en Jan je met een magische theatershow in de garage van Bella Macchina, dompelt Johanneke ter Stege je onder in haar nieuwe theaterprogramma in het atelier van Spacecowboys, speelt het Franse duo Guillaume Maupin & Marceau Portron de sterren van de hemel in de edelsmeedwerkplaats van KunstGoud, zing je zelf mee met Martine de Matroos bij Studio Groen+Schild, duiken we diep de modulaire experimentele muziek in met Das Synthetische Mischgewebe & Roel Meelkop in De Perifeer, speelt Stekkerdoos haar dromerige audiovisuele show in Kunstenlab, maak je je eigen instrument met LIMAI bij De Knutselarij, bop je je hoofd op de groovende hammond-jazz van Three Gears in DOK H2O, check je het muziektheater van Robert Baarda en zijn Modern Freakshow bij Theaterschip, etaleer je bij Eigenzinnig je taaltalent op het open podium voor dichters in Loods570, snuffel je zelf in de 45toeren collectie van huiskamer-DJ Danny in De Koopman (waar die dag nog veel meer te snuffelen valt!) en shake je je derrière op de booty beats van Swareey (DJ/producer BAAS en rapper/MC Nexus) in skatehal Burnside. En dit is nog maar een kleine greep uit het programma!

Genoeg te doen dus: neem de tijd om even rustig door het programma heen te bladeren, maak je keuze en geniet vooral van alles wat er op dit fijne stukje Deventer te vinden is!

De meeste deuren zijn open van 13:00 – 18:00 uur, waarbij een aantal activiteiten doorlopen tot later in de avond. Bijzondere eet- en drinkgelegenheden zijn in het Havenkwartier ook ruimschoots voorhanden. Toegang is gratis!

BEREIKBAARHEID

* Het Havenkwartier is bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Deventer Station, buslijn 56 richting Borculo, halte Mr. de Boerplein; of buslijn 81 richting Zutphen, halte Teugseplein.
* Voor bezoekers die met de auto willen komen zijn er parkeermogelijkheden aan de rand van het gebied. Deze staan aangegeven. Of navigeer naar Hunneperkade 4. Het festivalterrein is voetgangersgebied.
* Fietsers kunnen hun fiets het best parkeren aan de randen van het festivalterrein, bijvoorbeeld op de Mr de Boerlaan. Parkeer je fiets niet tegen of naast een straatafzetting, ivm toegang nooddiensten.

BETAALMOGELIJKHEDEN

Niet alle LOS-deelnemers hebben PIN-mogelijkheden. Wij raden je dus aan ook contant geld mee te nemen voor het geval je toch iets meteen wil aanschaffen en meenemen. Bij alle horeca ondernemers in het gebied kan wel gewoon gepind worden.

KLUISJES

Er zijn geen kluisjes.

TIMETABLE

Het merendeel van het programma is doorlopend, maar voor een aantal optredens is een blokkenschema best handig… Deze is ook te vinden in ons programmaboekje!

Programma per locatie

De nummering correspondeert met de plattegrond in het programmaboekje, wat tijdens LOS overal in het Havenkwartier verkrijgbaar is. Klik op de namen voor meer informatie.

01 - FOODDOCK - REINIS JAUNAIS

De eerste foodhal van Oost-Nederland; bij Fooddock schuif je in de historische zwarte silo aan gezellige lange tafels om te genieten van de heerlijke eten van een van de verschillende foodstands. Ook worden hier vanaf 15u speciaal tijdens LOS de Funny Food Games georganiseerd.

Reinis ‘Young’ Jaunais is een reizende gitarist uit Riga, Letland die de afgelopen jaren de wereld rondtoert. Hij speelt op uitzonderlijke wijze gitaar met behulp van verschillende technieken – zoals tikken, percussie en finger-picking. Reinis begon met het componeren van muziek, dankzij de inspiratie die hij opdeed tijdens het reizen door Europa, Nieuw-Zeeland en Azië. Door middel van ritmische en zacht percussieve melodieën brengt hij zijn energie over bij het publiek. Reinis gaf al eens eerder een indrukwekkend optreden in Deventer, in De Perifeer. We zijn blij dat hij terug is.

Reinis Jaunais
17.00

Openingstijden
12.00 – 22.00

Locatie
Fooddock (Zwarte Silo)


02 - STUDIO GROEN+SCHILD - MARTINE DE MATROOS

De prachtige locatie van Studio Groen+Schild is vandaag open voor bezichtiging.

Zing je stembanden LOS en zing gezellig mee met Martine de Matroos! Speciaal voor het LOS-festival stapt Martine aan wal bij Studio Groen+Schild. Begeleid op accordeon zingt ze zeemansliederen en smartlappen; tijdens een korte ‘zangworkshop’ laat ze je kennismaken met haar repertoire en natuurlijk mag je uit volle borst meezingen. De vrolijke workshop is toegankelijk voor iedereen (ook als je niet kan zingen) en is geschikt voor alle leeftijden.

Martine de Matroos
14.30 – 17.30

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Studio Groen+Schild


03 - PIKNIK - GOODCOOPERBADCOOPER

PIKNIK; de fijnste buitenbar van Deventer, mag nog één seizoen door op haar huidige plek. Een strandbar, maar dan zonder strand! Geniet van de oldskool PIKNIK vibe; geniet van een drankje en fijne muziek!

Tijdens deze super editie van LOS is PIKNIK ook de hele dag LOS voor iedereen. Naast deze geweldige open dag met een gigantisch vol programma zal als het donker is een door LOS georganiseerde mega video performance van Elise van der Linden te zien zijn op de grijze silo naast PIKNIK. Wij hebben al wat mogen zien, en dat wordt echt te gek! Vanaf 18 uur is GOODCOOPERBADCOOPER gevraagd om te komen draaien.

DJ duo GOODCOOPER|BADCOOPER draait weirde shit om op te dansen. Ze draaiden eerder al op Fusion Festival, CrossLinx en LeGuessWho? en vooral veel in de kraakscene in en om Enschede. Voor de lange set op LOS nemen ze van alles mee, pock, funk, hiphop, dance, indie, postpunk, wereldmuziek, van nu en van toen. Overeenkomst is dat het muziek is om op te dansen. Verwacht geen voor de hand liggende platen: Het is allemaal een beetje vreemd, maar wel lekker.

Openingstijden
13.00 – 01.00

Locatie
PIKNIK


04 - DE LOS HAVEN

Buurten in een bootje! In de haven wordt beroepsmatig gevaren, maar er zijn ook mensen die hier op het water wonen. Ook zij varen regelmatig in de haven, maar dan in een klein bootje. Zo gaan ze zelfs bij elkaar op bezoek! Met verschillende bootjes, van bewoners én de Deventer Zeeverkenners kun je tijdens het festival gaan ‘buurten’ in de eerste en tweede havenarm. Het tochtje gaat ook langs (niet door!) de sluis die de verbinding vormt met de IJssel. Een oversteek naar Burnside behoort ook tot de mogelijkheden.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Havenplein


05 - BELLA MACCHINA / LA BOTTEGA - JOS & JAN

Bij La Bottega kunt u Italiaanse delicatessen, wijn, koffie, aardewerk en nog veel meer leuke en lekkere producten kopen. Ook kun je in het gezellige espresso café een heerlijke Illy koffie nuttigen met een Italiaanse lekkernij. Op goed geluk kom je in de oldtimer werkplaats van Bella Macchina nog een mooie Ferrari, Maserati, maar in ieder geval een mooie klassieke Alfa Romeo, tegen.

Margot Olde Loohuis en Mark van de Poel (oa. bekend van de Grote Apekop Show) presenteren Jos & Jan ‘Toch, ô nie dan?’. Nooit van Jos en Jan gehoord? Best muzikaal maar licht ontspoord met een ‘choréography des oors’, een muzikale ode aan het klokkenspel en wederom natuurlijk topmagie nemen deze twee je even mee bij LOS! Onthou die namen: Jan en Jos!

Jos & Jan
14.00, 15.30, 17.00

Openingstijden
10.00 – 18.00

Locatie
Bella Macchina


06 - SPACECOWBOYS - JOHANNEKE TER STEGE

Spacecowboys Albert Dedden en Paul Keizer gaan weer LOS! In de werkplaats kunt u inzicht krijgen in de werkwijze van deze kunstenaars.

Muntjes duiken tussen haaien is de titel van Johanneke ter Stege’s debuutbundel en nu ook de titel van haar eerste echte theaterprogramma. Ze dompelt je onder en voert je mee langs muzikale kunstwerkjes. De ontwapenende singer-songwriter en voormalig stadsdichter van Deventer laat taal, beeld en muziek versmelten om te tonen en bevragen wat het leven magisch maakt.

Johanneke ter Stege
14.30, 16.30

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Spacecowboys


07 - KUNSTENLAB - STEKKERDOOS - LOUISA VERHULST

Tijdens LOS staan er drie tentoonstellingen in Kunstenlab: In de Grote Zaal toont Karin van Dam een ‘site specific’ (tijd- en plekgebonden) installatie in de tentoonstelling ‘Archipel’. In de podiumruimte zijn de experimentele en speelse video’s, animaties en fotografie van Johan Rijpma te zien. ‘Fragmented sceneries’ van Marleen Kappe bestaat uit werk dat zich beweegt tussen tekeningen en installaties (projectruimte en Kunstenlabsteeg).

Om 13:30 uur en 15:30 starten rondleidingen door onze 3 tentoonstellingen.

Speciaal tijdens LOS verzorgt Stekkerdoos (Jessie Hoefnagel) 2 optredens. Stekkerdoos onderzoekt de grenzeloosheid van muziek, theater, personages, fictie en realiteit. Met dromerige ruis, field recordings, live zang en samples. Haar nieuwe project ‘Kalender’ is een audiovisuele show, een met de hand geïllustreerde video met live muziek. Het onderwerp bevindt zich ergens tussen slapen en waken, fantasie en realiteit. Stekkerdoos trad al eens eerder op in Deventer, in De Perifeer. Welkom terug!

Kinderen zijn tussen 14:00 en 16:00 uur van harte welkom tijdens een workshop gebaseerd op de kunstwerken die nu in onze tentoonstellingen te zien zijn.

Louisa Verhulst toont in Kunstenlab haar fotoproject ‘Havenkwartierbuurt’. Wat is nou leuker als je door de buurt loopt om er achter te komen en te zien wie hier nu eigenlijk wonen en werken? Met dat in gedachten heeft fotografe Louisa Verhulst buurtbewoners en ondernemers gefotografeerd. Ze is bij de mensen thuis geweest, in hun bijzondere huizen en de bewoners zijn allemaal op dezelfde plek in hun huis gefotografeerd; de bank. Zo is er een mooie serie ontstaan met een herkenbare herhaling. Van de ondernemers heeft ze portretten gemaakt, in hun studio of kantoor, hun atelier of werkruimte. Het is een bijzondere serie geworden en Louisa wil graag alle buurtbewoners en ondernemers heel erg bedanken voor hun gastvrijheid en medewerking.

Stekkerdoos
14.30, 16.30

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Kunstenlab


08 – EGBERT.EGD en PUNT

Atelier.EGD is geopend; Egbert en Laurien laten zien wat ze van plan zijn met PUNT, wat medio 2019 gepland staat open te gaan aan de Scheepvaartstraat 7 in Havenkwartier Deventer.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Egbert.EGD


09 - DE PERIFEER - DAS SYNTHETISCHE MISCHGEWEBE + ROEL MEELKOP

Open atelier van Harco Rutgers, uitgaven van platenlabel Esc.rec. en een aantal spectaculaire optredens op het kleinste podium van Deventer.

Das Synthetische Mischgewebe en Roel Meelkop zijn twee namen die al geruime tijd meedraaien in de experimentele muziek. Das Synthetische Mischgewebe ziet het licht in het begin van de jaren ’80 als een losse samenwerking van verschillende leden, waarvan uiteindelijk Guido Huebner als vaste kern overblijft. Roel Meelkop heeft een vergelijkbare oorsprong in verschillende projecten zoals THU20, Kapotte Muziek en GOEM. Het is nu voor het eerst dat ze samen zullen optreden, en wellicht ook voor het laatst. Dit gelegenheidsduo kenmerkt zich vooral door het gebruik van modulaire sets op het podium: een akoestische en een elektronische. Denk aan drones, noise en alles ertussenin.

Das Synthetische Mischgewebe + Roel Meelkop
15.00, 17.00

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
De Perifeer


10 - KUNSTGOUD - GUILLAUME MAUPIN & MARCEAU PORTRON

Deze zaterdag heeft KunstGoud een aantal cursisten aan het werk en kunt u verschillende aspecten van het ambacht bekijken.

Guillaume Maupin gebruikt zijn zang- en gitaarvaardigheid solo, in eigen bands of samen met klinkende namen als Eugene Chadbourne of Beck, terwijl Marceau Portron het publiek betovert met zijn energieke gitaar-uitvoeringen in trio Potron-Portron-Lopez of solo met zijn sigarenkistje. Ze combineren zo nu en dan de krachten op het podium, en gebruiken dan folk als voornaamste vorm van expressie. Al het repertoire dat in hen opkomt is geoorloofd. Improvisatie, korte instrumentale composities, riffs, akoestische jingles, eigen nummers, maar ook Prince, Captain Beefheart of de Sun City Girls.

Guillaume Maupin & Marceau Portron
14.00, 16.00

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
KunstGoud


11 - KUNSTUITLEEN, GALERIE EN LIJSTENMAKERIJ DEVENTER

Open Huis in de Kunstuitleen en Lijstenmakerij, demo schilderij restaurator, aanwezigheid interieur-en lichtspecialist voor allerhande vragen een expositie met nieuwe kunstwerken en een hoek met uitverkoop-wissellijsten voor feestelijke prijzen.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Kunstuitleen Deventer


12 – TANGEL ART

Open dag voor publiek.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Tangel Art / Into Dust Tattoo


13 - HET WEP

Expositie architectuurfoto’s Stedendriehoek.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Het Wep


14 - KOMMOTIV

In onze gezellige vintage caravan kun je terecht voor GRATIS, directe hulp, praktische tips en concrete plannetjes voor je website, huisstijl en social media, zodat je er gelijk mee aan de slag kunt! Meer weten? Volg KOMMOTIV op Instagram en Facebook en kom een kopje koffie drinken!

Pop-up Vintage & food is te vinden in de oude Kofferfabriek (havenplein 8). Met mooie vintage, design en tweedehands (merk)kleding is het Kommotiv kantoor omgetoverd tot een sfeervolle pop-up winkel met café.

In het pop-up café hebben we lekkere bakjes koffie, verse thee (met echte taart) of een goeie kop soep (met biologische insteek). Verder zijn er andere lunchgerechten te krijgen met een biologisch draai (ook vega) en kun je warm en gezellig zitten!

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Kommotiv


15 - FRANSKIFACTORY

Open atelier. Bij Franskifactory kun je vandaag het werk bekijken van beeldend kunstenaar en grafisch vormgever Frans Kwakkenbos.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Havenplein4


16 - KASKOH - REINIS JAUNAIS, PROEVERIJ, YOGA ACADEMY

LOS gaan met Fresh & Healthy Food in proeverij KaskoH-cafe, home-made by Kemal Inci. met foto expositie van Rob van Slooten en live muziek. LOS laten met een Yoga proefles onder leiding van Judith Zeeman, The Yoga Academy. Kort Psychologisch Consult of gewoon een goed gesprek met Kemal Inci, GZpsycholoog/Bedrijfspsycholoog kan natuurlijk altijd.

Reinis ‘Young’ Jaunais is een reizende gitarist uit Riga, Letland die de afgelopen jaren de wereld rondtoert. Hij speelt op uitzonderlijke wijze gitaar met behulp van verschillende technieken – zoals tikken, percussie en finger-picking. Reinis begon met het componeren van muziek, dankzij de inspiratie die hij opdeed tijdens het reizen door Europa, Nieuw-Zeeland en Azië. Door middel van ritmische en zacht percussieve melodieën brengt hij zijn energie over bij het publiek. Reinis gaf al eens eerder een indrukwekkend optreden in Deventer, in De Perifeer. We zijn blij dat hij terug is.

Wil je lekker ontspannen je los weekend beginnen? Kom dan een proefles Yin Yoga volgen bij The Yoga Academy. Yin is een vorm van yoga die je helpt je lichaam te verzachten, ontspannen en openen. Bij stijfheid, stress of na inspanning is het een ideale manier om weer terug te keren naar jezelf. Poses worden 3 tot 5 minuten vastgehouden waardoor het strak geworden bindweefsel langzaam ‘smelt’ en flexibel wordt. Trek lekker loszittende kleding aan, voor de rest hoef je zelf niets mee te nemen. De deur gaat open om 12.45, om 13 uur beginnen we met de les; vol = vol.

Reinis Jaunais
15.00

Openingstijden
13:00 – 18:00

Locatie
KaskoH


17 - DE MEUBELWERKPLAATS

Gratis meubelreparatie! Tijdens het LOS-festival lijmt De Meubelwerkplaats je losse lijmverbinding of frist je afwerklaag op. Wees er snel bij, want vol=vol!

Breng op zaterdag 13 april je meubel in tussen 09.00 en 12.00 uur en tijdens LOS wordt er voor je herstelt, terwijl jij je vermaakt!

Openingstijden
13:00 – 18:00

Locatie
De Meubelwerkplaats


18 - DE KNUTSELARIJ - LIMAI / LOS ORKEST / KIDS AREA

Maak je eigen instrument en ga LOS in het orkest. In samenwerking met de Knutselarij en LIMAI muziek speel je op je zelfgemaakt instrument. Houd jij van knutselen en muziek maken? Mis het niet!

Buiten op straat voor De Knutselarij is ook dit jaar weer een kids area uit de grond gestampt. Spelen maar!

Openingstijden
13:00 – 18:00

Locatie
Mr. H.F. de Boerlaan 121


19 - DOK H2O - THREE GEARS

DOK H2O is tijdens LOS Festival 2018 geopend: kom sfeer proeven op onze locatie voor events, catering en party’s. Met dit jaar een aantal optredens van Three Gears.

De leden van Three Gears vonden elkaar op Codarts én in hun liefde voor het Hammond-orgel. Tegenwoordig zijn ze op zoek naar de perfecte combinatie van groove, swing en improvisatie. Dat doen ze middels eigen composities die geïnspireerd zijn door legendes als George Benson en Jimmy Smith en moderne sterren als Larry Goldings en Jonathan Kreisberg. Jazz baby!

Three Gears
14.00, 15.30, 16.30

Openingstijden
12:00 – 18:00

Locatie
DOK H2O


20 - HET THEATERSCHIP - ROBERT BAARDA - YAËL KORSE

Robert Baarda is een veelzijdig acteur, singer-songwriter en theatermaker met een constante drang zichzelf en het publiek te verwonderen. Robert geeft zich graag volledig over aan ‘het moment’ waarop al zijn talent zich creatief mengt met de wereld om hem heen. Zo schrijft hij zijn songs; zo acteert hij op toneel of voor de camera; zo werkt hij aan zijn theaterconcepten en geeft hij les. Integer en vol passie. Samen met Linda Evenhus (zang, gitaar, glockenspiel en harmonium), Hugo Hendrickx (Cajon, percussie) en Arjan van Egmond (Bas) vormt hij Robert Baarda & The Modern Freak Show. De optredens zijn intiem, (semi)akoestisch en opgebouwd rond eigen songs met hier en daar een verrassend uitstapje naar andermans werk.

Yaël Korse schreef en speelt een solo theatervoorstelling: Liever Gek.
Vroeger ging ik altijd naar de manege
En als ik daar dan was reed ik op een paard
Het maakte niet uit wie ik was of wie dat paard was
Ik praatte tegen het paard en het paard oordeelde niet
Ik was wie ik was
Het voelde vertrouwd
Tussen de mensen voel ik me ongemakkelijk
Ik kan mezelf niet plaatsen en de mensen mij niet
Tussen de paarden wel
Ik wil liever een paard zijn dan een mens
Paard zijn is makkelijker

Robert Baarda
13.30, 14.30, 15.30

Yaël Korse
16.30

Openingstijden
13:00 – 18:00

Locatie
Het Theaterschip


21 - FEMKE TEUSSINK FOTOGRAFIE - LAAT JE PORTRET MAKEN

Speciaal voor LOS biedt fotografe Femke Teussink de mogelijkheid om in haar studio een 5-minuten zwart/wit portret te laten maken voor slechts 15 Euro! Deze ontvang je dan direct digitaal in HR.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Femke Teussink Fotografie


22 - LOODS570 - EIGENZINNIG - VERA BON

Loods570 opent haar deuren: Maak kennis met de ondernemers in deze inspirerende werklocatie!

Eigenzinnig is hét open podium voor de nieuwe generatie dichters, waar woordkunstenaars hun hart kunnen luchten, en hun zelfgeschreven pareltjes met de wereld kunnen delen. Of je nu dicht, versjes schrijft of een held bent in spoken word, ook jij bent van harte welkom om je te laten horen tijdens LOS. Met een borreltje en leuk gezelschap zie je van alles voorbij komen want alles (tekst gerelateerd) mag bij Eigenzinnig! En nu, na het succes van vorig jaar, voor de tweede keer op LOS!

Vera Bon is de band van zangeres en liedschrijfster Vera Bon. Tot zover de logica, Vera schrijft liedjes die je met je hart begrijpt. Buiten alles ‘wat nou eenmaal zo is’ zoekt Vera haar eigen stem in het lawaai van alle dag. Die zoektocht resulteert in kleine, persoonlijke liedjes die raken aan grote thema’s als angst en liefde. In haar
poëtische, kleinkunst-achtige teksten vertelt Vera over mensen die zeggen hoe je leven moet, haar verlangen naar kinderlijke onschuld en liefde die niet over rozen moet gaan maar over mensen. In 2019 ontvangen ze de Burger Beurs, een initiatief van Het Burgerweeshuis waarmee de band een jaar lang gebruik mag maken van de
kennis, ervaring en het netwerk van het poppodium. Daarnaast ontvangen ze een budget om producties te ontwikkelen. Mede dankzij deze steun verschijnt begin april de live EP ‘Huilen’.

Eigenzinnig, Vera Bon
14.00 – 18.00

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Loods570


23 – KOFFIEMAKERIJ / KOFFIEDOK - JARI EN MARIE

Het nieuwe café de KoffieMakerij gooit met LOS ook echt haar deuren ‘los’. Het is een fijne plek om te genieten van specialty coffee, thee, een frisje en natuurlijk iets lekkers. Met passie en toewijding worden onder meer espresso’s, cappuccino’s, filterkoffies en taarten gemaakt.

Jari en Marie is een akoestisch muziekduo uit Deventer. Begonnen in de muziekwereld met dezelfde passie om er uiteindelijk voor te kiezen deze samen te delen. Als duo treden ze geregeld op met zelfgeschreven nummers en covers. Zij geven 2 keer een voorstelling van 30 minuten die zich afspeelt tussen het koffiedrinkend en theeleutend publiek in het sfeervolle pand van KoffieDok.

Jari en Marie
14.00, 15.30

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Koffiedok


24 - DE KOOPMAN - MAAK ONS LOS, HUISKAMER-DJ DANNY, KINDER WORKSHOP GAMES MAKEN

Nostalgische spullen uit het winkeltje van Malle Pietje, zelf games maken voor kinderen, een scheut geschiedenis van de voormalige destilleerderij, vintage geluidsapparatuur, de echte Mijmer schommelbank, een warm onthaal door onze bardames in een heuse bruine kroeg, muzikale acts, en de bijna onvermijdelijke James Last. De ondernemers en kunstenaars van De Koopman trekken weer alles uit de kast om het jong en oud naar de zin te maken tijdens dit LOS festival. Bijna alles in onze loods is te koop. Dus: komt dat zien en maak ons LOS!

Speciaal voor kinderen van alle leeftijden is er deze middag een doorlopende workshop games maken. In deze workshop leer je hoe je een ‘platform game’ (zoals Super Mario Bros) kunt maken. Je kunt je eigen spelfiguren tekenen en daarmee een spelwereld bouwen. Het spel dat je maakt, kan je meenemen naar huis. De workshop duurt ongeveer drie kwartier.

Huiskamer-deejay Danny (voormalig dj bij BurgerweeshuisCafé / C.O.C.) draait op ouderwets gezellige wijze vinyl op 45-toeren. Publiek mag zelf snuffelen tussen z’n meegebrachte collectie ‘foute’ en/of ‘ondergesneeuwde’ hits en verzoekjes aandragen.

Huiskamer-DJ Danny
15.00 – ?

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Scheepvaartstraat 6


25 - THE SINGING BODY COMPANY & SINGING WALLS

Open huis met gratis thee!

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
The Singing Body Company


26 – DUOVERSUM – ELISE VAN DER LINDEN EN DIRK ZEGEL

Open atelier! Duoversum is een samenwerkingsverband tussen beeldend kunstenaars Elise van der Linden en Dirk Zegel. Duoversum organiseert exposities, verkoopt kunst, verzorgt kunsteducatie, maakt videoproducties, doet wetenschappelijke experimenten, en van alles daar tussen in. Kom ontdekken!

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Duoversum


27 - KOEK FM

Hét online Deventer radio- en streaming kanaal van onze koekstad zal een live uitzending verzorgen, rechtstreeks vanuit de basis van de studio KOEK FM, kom eens langs voor een kijkje achter de schermen.

Openingstijden
13.00 – 18.00

Locatie
Koek FM


28 - BOUNZ DEVENTER

Kom springen bij Bounz: vandaag kun je 30 minuten springen voor 2 Euro!

Openingstijden
11.00 – 18.00

Locatie
Bounz Deventer


29 - BURNSIDE - SWAREEY

Ontdek het skateparadijs van Deventer: Burnside! De skatehal is pen, de shop is een mekka voor alle skate- en snowboard liefhebbers en kijk vooral ook even binnen bij de werkplaatsen!

Shake je derrière, want SWAREEY is hier! DJ/Producer BAAS en Rapper/MC Nexus zorgen bij Burnside samen voor seks op de dansvloer, waarbij niemand meer stil kan staan. Deze mannen maken en draaien die “vieze shake je booty beats” en dat is rete lekker…

Swareey
16.00

Openingstijden
13.00-18.00

Locatie
Burnside


30 - GRIJZE SILO - PROJECTIE ELISE VAN DER LINDEN

Dit jaar gaan we voor een speciaal LOS programma op grote hoogte; we hebben beeldend kunstenaar Elise van der Linden gevraagd om een video projectie te maken voor op een van dé eye-catchers van het Havenkwartier; de Grijze silo! Samen met Dirk Zegel, de bewoners van de Grijze silo en in samenwerking met de organisatie van LOS, zorgt Elise voor een unieke en levensgrote projectie op de silo. Uiteraard pas ‘s avonds, na de schemer.

Elise heeft haar atelier, samen met Dirk, op het Havenkwartier. Ze is beeldend kunstenaar, werd in 2017 verkozen tot Talent van het Jaar en stond in 2018 opnieuw (naast o.a. Daan Roosegaarde en Iris van Herpen) in de finale van de Kunstenaar van het Jaar-verkiezing. Haar werk “Shades of Silence” reisde vorig jaar mee met Theaterfestival de Parade. “Ozon” is onderdeel van de vaste collectie van Museum de Fundatie.

Als beeldend kunstenares laat Elise zich leiden door het verloop van dingen die we vaak niet opmerken.
Of het nu gaat om het groeien van een plant, de beweging van voertuigen of de tijdelijke wereld die mensen
voor zichzelf maken: voortdurend veroorzaakt tijd een spanning tussen verandering en de menselijke neiging
naar vastigheid.

Vanavond zien we haar werk in een ongekend formaat met de Grijze Silo als canvas.
Wij kunnen niet wachten!

Aanvang
21.15

Locatie
Grijze Silo

Datum: 13 april 2019
Tijd: 13:00 - 23:00
Entree: gratis!
Locatie: Havenkwartier
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda