Skip to Content

Play Stop Pause

Van 24 april t/m 23 mei is de tentoonstelling ‘Play / Stop / Pause’ van Stefano Calligaro, David Stamp en Hidde van Schie te zien in het Havenkwartier. De opening is op vrijdag 23 april met o.a. een concert van Hidde van Schie (download zijn laatste release gratis bij het in het Havenkwartier gevestigde platenlabel Esc.rec.).

“Het is onjuist om te zeggen dat de kunstenaar een thema zoekt. Het thema komt in hem tot rijping als een vrucht, en vraagt steeds dringender om verbeelding.”

Andrei Tarkovski, De Verzegelde Tijd 1986

Verbeelding is volgens Tarkovski een natuurlijke eigenschap van de kunstenaar; het is een geestesgesteldheid, geen denkwijze. Het werk van de drie kunstenaars Stefano Calligaro, Hidde van Schie en David Stamp is erg verschillend van karakter en inhoud maar als kunstenaars delen zij eenzelfde speelse artistieke mentaliteit. Hun werk ontstaat in verschillende media en kenmerkt zich door een intuitieve aanpak waarbij het lang onzeker blijft of een werk zal slagen of niet.

Play / Stop / Pause beoogt een tentoonstelling waarin de direkte motieven van de kunstenaars op de achtergrond blijven. Er wordt associatief gezocht naar verbintenissen en tegenstellingen tussen hun werk en artistieke uitgangspunten; dat kan zijn de kleur, het formaat of de inhoud van de het werk. Net als in een collage zijn de kunstwerken losse elementen die door de kunstenaars samen tot een nieuwe compositie worden geschikt

In de samenstelling van de tentoonstelling zoeken de makers vanuit hun eigen artistieke positie en karakter een verhouding tot het werk van de anderen. Het werk wordt in de tentoonstelling samen gebracht op een wijze zoals dat voor een kunstenaar natuurlijk is: spelend en twijfelend, zoekend naar betekenis, in de hoop iets te vinden dat de moeite waard is.

Opening: 23 April 2010
Aanvang: 20:00 uur, met om 21:00 uur een concert van Hidde van Schie

Datum: 24 april 2010 - 23 mei 2010
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: vmDAVO publieksruimte

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda