Skip to Content

POP-up night: TAMTAM meets Oleg Fateev & Simone Sou

Theatrale improvisaties met wereldberoemde topmuzikanten Oleg Fateev (Bayan, een Moldavische knoppenaccordeon) en Simone Sou (percussie). Met na afloop jamsession in de foyer.

Tijdens deze POP-up night gaan de spelers van TAMTAM improviseren met scenes en objecten die ze in de afgelopen werkperiode gevonden hebben maar waarvan de definitieve vorm nog niet vaststaat. Een soort audities voor materialen en objecten om te zien wat er in de komende voorstelling gebruikt gaat worden.

De scenes worden begeleid door topmuzikanten Oleg Fateev en Simone Sou die al improvisrend live een soundtrack maken.
Ook TAMTAM’s Gérard Schiphorst zal een aantal nummers meespelen op gitaar en andere snaarinstrumenten.

Over Oleg Fateev
Oleg Fateev speelde onder ander met Jeroen Willems in diens Brel-programma, werkte met Herman van Veen, Viggo Waas, Leoni Janssen en een keur aan bekende muzikanten en maakte bij Theater Artemis de voorstelling “De reis van een rus” over zijn eigen leven. Hij werd geboren in Moldavië (voormalige Sovjet-Unie), studeerde aan de Russische Muziek Academie Gnesin te Moskou. Hij studeerde af als bayanspeler en dirigent. In 1996 vestigde hij zich in Nederland, waar hij een groot aantal concerten heeft gegeven. Sinds 1998 heeft Oleg Fateev zijn eigen trio. Hij speelt Moldavische, Russische en klassieke muziek en improviseert.

Over Simone Sou
Simone Sou is geboren is afkomstig uit Sao Paulo en begon met drummen op haar veertiende. Als percussioniste / slagwerkster heeft ze inmiddels met tal van bekende muzikanten samengewerkt. Ze stond op tal van festivals over de hele wereld. Zij speelt al sinds een aantal jaren met Oleg Fateev samen als duo en in allerlei bezettingen. Ze speelt warmbleodige percussie met onmiskenbare Braziliaanse en Afrikaanse invloeden. Uit een recensie uit Londen van 29 oktober 2014: “Simone changes the way a drum kit is usually played by thinking of ways to make it sound more like a percussion set in order not to be too overbearing with the minimal set-up of the performance. Her exploration of the instrument is phenomenal and makes a perfect rhythmic backing”

Datum: 17 december 2014
Tijd: 20:00
Entree: 7,50
Locatie:

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda