Skip to Content

POPup night in TAMTAM werkplaats

TAMTAM geeft graag jonge theatermakers de kans hun werk tonen in een gast-POP-up night.

Op 7 mei is er de voorstelling ‘Daar waar een nieuwe oorlog aanklopt moeten we het over de liefde hebben’, gemaakt voor het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle door Josje Eijkenboom en Robin Kisjes. Een voorstelling vol humor en tragiek over tijden veranderen en onveranderde tijd, over waarom en daarom, over grote en kleine oorlogen en over de liefde
Zoals de makers zelf zeggen: “Iedereen wordt als optimist geboren. Ook wij werden geboren met een instinctieve intelligentie om te blijven proberen. Achter de wolken schijnt immers, net zoals altijd, de zon. Daar is niets aan veranderd. Hoewel ook niets hetzelfde is gebleven.”

Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van twee vrouwen die beide een andere kijk op de wereld hebben. De voorstelling stelt de vraag of je altijd terug kan vallen op je jeugdige onbezonnenheid. Wanneer kom je op het punt dat je opgeeft en na het vallen niet meer opstaat? “De een zei: ‘Ik haat je’ en kuste de ander De ander zei: ‘Ik hou van je’ En sloeg de een. De een schreeuwde: ‘Ik wil het anders.’ En dus werd ze verliefd. De ander stotterde: ‘Ik ben over de grens gegaan’ En dus gaf ze op.”

Ontwikkeling en Spel: Josje Eijkenboom en Robin Kisjes
Stem: Leander Zimmerman
Adviezen: Boris Saran en Paul Op den Camp

Datum: 7 mei 2015
Tijd: 20:00
Entree: 5 euro
Locatie:

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda