Skip to Content

TAMTAM meets Trio Vernice

Een beeldend concert in de TAMTAM werkplaats in het Havenkwartier. De eerste theatrale jamsession van TAMTAM objektentheater en het Trio Vernice in November 2013 was zodanig succesvol dat er een vervolg komt.

Op 19 januari is er in het kader van het festival Het Accordeon een tweede beeldend concert. Trio Vernice maakt prachtige muziek, van klassiek tot geïmproviseerd en TAMTAM maakt daarbij bewegende beelden gebruikmakend van video en kleine gevonden voorwerpen. Het resultaat is een unieke nieuwe cross-over tussen beeldende kunst en muziektheater die de kijker/luisteraar meevoert in zijn eigen verbeelding.

Het programma:
> TAMTAM speelt de voorstelling Roestige Spijkers & Andere Helden, gemaakt voor de kunstfietsroute Kunst van hier tot Ginder in Heeten.
> Trio Vernice speelt een aantal muziekstukken van hun repertoire met daarbij beeldende improvisaties van TAMTAM. Luister naar een fragment van Trio Vernice.
> Samen doen ze een beeld-muziek jamsession. Daarbij wordt zowel beeld als muziek ter plaatse geïmproviseerd in een interactie tussen spelers en musici.

Over Trio Vernice:
Trio Vernice verft met klankkleuren. De klankkleuren van zang, accordeon en cello versmelten op bijzondere wijze en doen een nieuw spectrum van kleuren ontstaan waarmee de meest uiteenlopende beelden geschilderd worden. Zangeres Heide Bertram, celliste Cecilia Rubio en accordeoniste Marieke Kroes leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan de Musikhochschule in Münster. De grenzeloze klankmogelijkheden van deze bijzondere instrumentencombinatie en de gezamenlijke liefde voor zowel hedendaagse kamermuziek als het maken van eigen arrangementen deed de wens ontstaan om ook na hun afstuderen samen te blijven werken. Zo ontstond in 2012 het trio Vernice. Hun repertoire omvat een breed spectrum aan muziek van Middeleeuwse tot Hedendaagse composities waarbij onbekende muziek en experimentele invalshoeken niet gemeden worden. Ze spelen onder andere werken van Alonso Mudarra, Federico Garcia Lorca, Gerhard Stäbler, Matilde Capuis en Jacques Bank. Ook experimenteren zij in verschillende soorten improvisaties met de mogelijkheden van hun instrumenten.

Datum: 19 januari 2014
Tijd: 13:00
Entree: 12 euro
Locatie:

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda