Skip to Content

TAMTAM Zomertheater in het Havenkwartier

Deze zomer 15 bijzondere theateravonden bij TAMTAM objektentheater in het Havenkwartier. Bijna elk weekend in juli en augustus is de nieuwste productie Roestige Spijkers & Andere Helden, daar te zien. De makers en spelers van TAMTAM, het kunstenaarsechtpaar Gérard Schiphorst en Marije van der Sande, reizen sinds 1979 de hele wereld over met hun beeldende voorstellingen met gevonden voorwerpen in de hoofdrol. Een unieke mix van theater, animatie, beeldende kunst, film en muziek. Een bezoek aan hun werkplaats is een belevenis op zich. Kijk je ogen uit op deze inspirerende plek en kom genieten van de zomervoorstellingen en van de onvermoede talenten van waardeloze spullen te midden van hun object-kunst en de collectie gevonden voorwerpen.

Het Havenkwartier heeft verder alle ingrediënten voor een geweldig avondje uit. Voor of na de voorstelling lekker eten en drinken in een van de bijzondere bars DOK H2O, PIKNIK of Fooddock, kunst in het Kunstenlab, concert bij De Perifeer, terrassen met muziek, bijzondere architectuur, zwemmen in de haven of logeren in een van de design- éénkamerhotels.

De voorstelling
Roestige Spijkers & Andere Helden is een live gespeelde animatiefilm met gevonden voorwerpen in de hoofdrol. Zonder tekst maar met een verrassende soundtrack. Het is de film en de making-of tegelijk! Twee spelers werken achter een animatietafel en op een groot scherm verschijnen prachtige beelden en vindingrijke metamorfosen. Oud karton wordt woestijn, een zaag wordt zee, nietjes dansen tango en werkhandschoenen spelen Romeo en Julia. Het is theater dat werkt als een oplader. Vertederend, verontrustend, fantasievol. Deze voorstelling is bedoeld voor volwassenen maar ook geschikt als familievoorstelling vanaf 8 jaar.

Wanneer: in juli & augustus op de volgende vrijdagen, zaterdagen en zondagen, telkens om 20.30 uur
15, 16, 17 juli / 22, 23, 24 juli / 5, 6, 7 augustus / 12, 13, 14 augustus / 19, 20, 21 augustus

Duur: 60 minuten

TAMTAM in de zomer is mogelijk dankzij subsidies van Deventer Cultuur Club, Gemeente Deventer, Havenkwartier Deventer

Datum: 15 juli 2016 - 21 augustus 2016
Deur open: 20.00 uur
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: € 10,00 (bestel tickets) (reserveer plaatsen)
Locatie:
Website organisator
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda