Skip to Content

Tracking Rotterdam + semantic structures

Twee technisch geavanceerde performance installaties ditmaal bij WILLIE. ‘Tracking Rotterdam on Tour’ van Michal Osowski & Hidde van Schie en ‘Semantic Structures’ van Kamiel Verschuren. Deze performances wisselen elkaar af tussen 17:00 en 22:00 uur. Beide performances zijn alleen vandaag te zien bij WILLIE, dus mis het niet!

‘Tracking Rotterdam on Tour’ Michal Osowski & Hidde van Schie
Een interactieve performance installatie waarin kunst, geluid, video en de fysieke beweging van de kunstenaar zijn geīntregreerd. Hidde van Schie maakt een actief schilderij op grote canvassen. De kleuren en zijn bewegingen hebben een directe invloed op de elektronisch gegenereerde soundscapes.

Tracking Rotterdam wordt geproduceerd door ICU art projects foundation en wordt ondersteund door DKC Rotterdam en VSBfonds.

‘Semantic Structures’ Kamiel Verschuren
Video-registraties databestand voordrachten van Danie Marais (ZA), Morten Søndergaard (DEN) en Jürgen Rooste (EST) en mogelijke live-voordrachten uit ‘Protest’ (op vrijwillige basis).

Het zelf ontwikkelde interactieve computerprogramma ‘Semantic Structures’ is een exact instrument om de semantische samenhang binnen de taal te tonen. Het programma werd ontwikkeld als ‘denkmachine’ dat ruimtelijke structuren genereert die inzicht geven in de referentiële geaardheid van de taal. De referentiële structuren kunnen begrepen worden als een hermetische boomvertakking, zonder begin of eind, die zich voortdurend ontwikkelt in alle richtingen.

… Elk beeld is een bevroren moment, een doorsnede uit een 4-dimensionale structuur die oneindig is en slechts kan worden gesuggereerd …

Het software programma ‘Semantic Structures’ werd door Kamiel Verschuren ontwikkeld in samenwerking met Bo Andrea en Marcel Langenberg.

Na dit rijke performance programma komt vanaf 22:00 uur het kwaliteitslabel Lomechanik op visite bij WILLIE. En ze nemen een heel arsenaal aan Lomechanik artiesten met zich mee. Een avondje genieten van moddervette sounds en de aller-allerdikste beats! BAM!

Datum: 17 februari 2012
Tijd: 17:00 - 22:00
Entree: gratis!
Locatie: WILLIE
Website organisator

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda