Skip to Content

Workshop visueel straattheater

Doe mee aan een inspirerende workshop en speel je eigen act op een festival.

Speciaal voor jonge theatermakers organiseert TAMTAM objektentheater op 25 maart een inspirerende 1 daagse workshop visueel straattheater. Op deze dag ontwikkelen de deelnemers onder leiding van theatermaker Gérard Schiphorst van het begin tot eind een eigen beeldende act op basis van objecten en materialen. Die act spelen de deelnemers daarna daadwerkelijk op het LOS festival in het Deventer Havenkwartier op zaterdag 15 april.

TAMTAM maakt al bijna 38 jaar beeldende voorstellingen zonder tekst en reist daarmee naar festivals over de hele wereld. Ze spelen zowel in theaters, op locatie als op straat.

Wat gaan we doen
We doorlopen het hele proces van idee tot uiteindelijke act. Er wordt ingegaan op aspecten als de talenten van het materiaal, het uitbouwen van de act, geluid, beweging, beeldende kwaliteit en dramatische structuur van de act. We kijken naar wat visueel werkt en mooie beelden oplevert. Maar ook het gebruik van de locatie, het omgaan met ( de verwachtingen van) het publiek en de verschillende vormen die een act kan hebben. We kijken naar de interface met het publiek en de relatie speler-object. En vooral kijken we naar hoe er maximaal resultaat gehaald kan worden uit minimale middelen. We gaan ook de straat op om meteen dingen uit te proberen. Omdat er in 1 dag weinig tijd is om een hele nieuwe act te ontwikkelen wordt gebruik gemaakt van objecten uit de collectie van TAMTAM. Het gaat er in de workshop vooral om de act zo veel mogelijk persoonlijk te maken en de details uit te werken.

Voor wie: Er kunnen maximaal 8 mensen meedoen. Ervaring of opleiding op het gebied van theater, dans, beweging, beeldende kunst of muziek is gewenst.
Wanneer: Workshopdag: 25 maart – Optreden: op LOS festival 15 april

Meedoen? Stuur zo snel mogelijk maar uiterlijk 15 maart een korte CV en motivatie naar reactie(at)tamtamtheater.nl
Belangrijk: Meld je alleen aan als je zowel op 25 maart als op 15 april kunt.

Datum: 25 maart 2017
Deur open: 10.00 uur
Tijd: 10:00 - 18:00
Entree: €80,- inclusief lunch op workshopdag en maaltijd op voorstellingsdag (reserveer plaatsen)
Locatie:
Website organisator
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda